Technopat Sosyal Size Neyi Öğretti?

Ilk mesajimi attigimda ceza aldim.

Ikinci mesajimda, kardinale guvercin yollayacak duk gibi efendi bir uslup gelistirsem de, baglac olan de`nin yapisik yazilmasindan dolayi bi ceza daha yedim.

En son, `cumlenin sonuna nokta konur` diye de bir ceza alinca dedim bana karsi toplu bir direnis var.:matrix: Izleniyorum.:D

Allah`tan yabanci ulkede sirket bilgisayarini kullaniyorum diye ceza yemiyorum (malum ingilizce klavyeden oturu).

Turkcemizin ortak sermayemiz oldugu bilincini kazandim. Sey pardon, duse kalka kazaniyorum hala :melek:

2-3 kere ceza yedim Türkçe'den. En son o kadar dikkatli bir konu açtım ki bu sefer'de başlığı beğenmediler gene ceza yedim. Biraz Türkçe ve imla üstünde Nazi düzeni var gibi. Hoşuma gitmiyor değil ama bu biraz abartı..

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette yazım kurallarına daha çok dikkat etmeyi öğrendim. Ancak bende bir resmi konuşma hastalığı meydana geldi. Özellikle yeni tanıştığım insanlarla yazışırken "Çok resmi konuşuyorsun." , "Biraz rahat ol, gerilme." gibi cümlelerle karşılaşıyorum :D Yazıştığım arkadaşlarım da imla kurallarına dikkat ediyor ama resmi konuşmak ayrı bir mesele sanırsam. Kelime seçiminden kaynaklandığını düşünüyorum.

Önceden "Knk nabr nptın ya" falan yazıyordum, şimdi ise bu şekilde kısaltarak yazanlara gıcık oluyorum. Yani kısacası art arda ceza yiyerek türkçe yazım kurallarını öğretti, vr bu da sınavlarıma artı olarak yansıdı [emoji3].

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı