Technopat Sosyal'de tartışma sorunu

Sizce böyle insanlara karşı bir şey yapabilir miyiz bir tartışmada?

Genellikle yazdığı her bir önermeye cevap verip daha sonra kendim sorular soruyorum. Yani bilgiyle bastırmaya çalışıyorum. Ama tabii ki %98 sorduğum soruya cevap gelmiyor. Saçma sapan aşağılamalara maruz kalıyorum.

Hayır bari yazdığım mesajı tam okusa keşke.

Geçen biri ile "Gamenote markasına neden iyi diyorsun, kanıtlasana" diye tartışmaya girmiştim. Komedi şovu resmen.

İşin trajikomik yanı şu: Forumda bir ürün öneriliyor. Daha sonra koyun sürüsü gibi bilen bilmeyen herkes o ürünü önermeye başlıyor. Biri karşı çıkarsa da herkes toplanıp kızgın atıp aşağılıyorlar.

Hocam mesela birisi XP'nin görüntüsünü sevmiyorum diye hemen kızgın atıyorlar.
Bugün bir arkadaş vardı mesela, Edge'nin temasını sevmiyorum dedi ve kızgın atmadı, ben bu yüzden falan seviyorum falan dedi, onla sohbet ettik bende bunları sevmiyorum diye, keşke o kızgın atanlar konuştuğum arkadaş gibi olsa.

Mesela örnek bir arkadaş;

bu arkadaş bunu attı neden attı ve ne anladı?

Link paylaşmayacaktım, vazgeçtim paylaşıyorum. Alın efendim yazdığınızın tam örneği. Defalarca soru sorup onun sorduklarını yanıtladım. Alaycı tavırla aşağılandım sadece. @HaWlI KuLlANIcI

Hocam bilgiyle konuşsanızda tartışamayacağınız insanlar var.

Onlarda yanlış bilgileriyle cevap veriyorlar maalesef.

Hocam bu konu ayrı bir konu zaten (garip bir cümle oldu).

Marka iyiyse her modeli iyidir mantığı.
Gamenote kaliteli diye her mesajda belirtilmesi, garip.

2.si ise ona 15 tane şey yazdıysam aradaki 1 taneye cevap verip kaçıyor.
Buna ayar oluyorum ben de. Sadece tartışma konusunda değil. Yardımcı olmaya çalışırken de, önce bir sürü şey söylüyorum, arkasından ufak bir soru soruyorum ve biraz önce dediklerimi yok sayıp sadece sondaki soruya cevap veriyor. Adama yardım edebilmek sorunu çözmekten daha zor oluyor bazen.
Ayrıca ben de tartışmayı seviyorum. Fikirler yürütülsün, çürütülsün, yenileri atılsın diyorum ama yok. Dedigin gibi olay hemen kavgaya dönüyor ve cirkinlesiyor. Laftan anlamayacak olana laf anlatmaya uğraşmama politikası uygulamaya başladım ben de, sinir hastası olmuyorum en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…