Technopat Sosyal'de tartışma sorunu

Hocam şimdi bir konu açtığınızı düşünün.
Bir kişinin 20k mesaj sayısı bir kişinin 300 mesaj sayısı var mesela.
İkisi de tartışıyor siz kime inanırdınız?
Bir olayda konu sahibi akıllı biri olmasa iPhone 5S alacaktı 4-5 kişi bir anda gelip bunu alın bunu alın demeye başladı.
Adamlar AMOLED ekranın daha ne olduğunu bilmiyor (bilmemek normal) ama telefon öneriyorlar mesela.

i7 iyidir deyip 1.nesil i7 öneriyorlar mesela.

Tabi mesaj sayısı önemli değil benim içinde ama konu sahibinin buna baktığını düşünüyorum.

Konu sahibinin fikrinin değişmeyeceğini bilsem 1 saniye bile tartışmakla uğraşmazdım.

Evet, maalesef mesaj sayısı fazla olan çok bilgilidir gözüyle bakılıyor. Çoğu zaman böyle ama her zaman da değil. Ne yalan söyleyeyim, ben de böyleyim.

Cevap vermek yerine kızgın atanlar 10 yaşından küçük oluyor genelde.
Ben de 10-11 yaşları arasında hesabımı açtım bu konuya, ancak kızgın attığım falan olmadı hiç, bunların sorunu ne onu anlamıyorum.
Hoşlanmadığı şeye kızgın atcak zaten, amacı bu. :D
İllahi kızgın atmasına gerek yok, konuya cevap yazabilir, ben öyle yapıyorum mesela, ben şu şu... nedenle seviyorum veya sevmiyorum yazacak noktayı koyacak.

Bir şeyi sevmediğimiz zaman "kızgın" atanlar da oluyor, hoşlarına mı gidiyor anlamıyorum, bunun neresini eğlenceli buluyorlar?

Hocam onlar ayrı kafa zaten.

İnsanlar hata yapabilir. Bana göre bundan doğal bir şey yok. Ben de yaptım, yapmadım değil. Ama insanların düzeltmelerinde ben haklı olduğumu ölümüne savunmuyorum. Bilmediğim bir şey varsa teşekkür ediyorum ve daha dikkatli oluyorum. Bence insanlar hata yaptıklarında o hatanın doğrusunu söylemeye çalışan kişilere sadece teşekkür etmeliler. Zaten o bir yanlış bilgi ise (uyaran için de geçerli) konuya bakan kişiler bunu söyleyeceklerdir zaten.

Hocam bana Xiaomi fanboyu denilmediği sürece sakin bir şekilde anlatıyorum ama genelde büyük bir bölüm hatasını kabul etmiyor.
Zaten direkt gergin bir şekilde cevap verenlere sinir oluyorum. Öyle olunca hatasını hiç kabul etmez bir insan.

Genel olarak ülkenin sorunu tartışmayı ve forum kültürünü bilmeyen, kendi fikri ya da düşüncesi olmadan papağan gibi başkalarından duyduğunu tekrarlayan tuhaf bir toplum yetişti.

Birisi ''500TL mekanik klavye önerisi'' diye konu açıyor. Sonra geliyorlar ve diyorlar ki:''Bütçenize 100TL daha koyup şunu alabilirsiniz.'' diyorlar ya. Ben ona sinir oluyorum.

Hoşlanmadığı şeye kızgın atacak zaten, amacı bu. :D

Hocam mesela birisi XP'nin görüntüsünü sevmiyorum diye hemen kızgın atıyorlar.
Birisi "500TL mekanik klavye önerisi" diye konu açıyor. Sonra geliyorlar ve diyorlar ki:"bütçenize 100TL daha koyup şunu alabilirsiniz." diyorlar ya. Ben ona sinir oluyorum.

Hocam 2K TL bütçesi olan adama 3K arttır git SE 2 al diyeni gördüm.
Bütçe arttır şunu al demede sıkıntı yok ama o zaman 2 öneri yapmak çok daha iyi olur bence ki ben öyle yapıyorum.

Bugün kulaklık önerisi konusunda kendi kullandığım Rampage kulaklığı önerdim adamın biri ismi lazım değil alaycı bir tavırla yok şöyle yok böyle dalga geçiyor insan gibi anlatmıyor dese ki bana kardeşim bak bu kötü alternatif bunlar alaycı ve aşağılayıcı bir tavırla laf yapıyor bazen forumdan soğutuyor böyle 3 IQ tipler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı