YZ'ye doğrudan sorabilirken herkes, birisinin sorusuna YZ ile cevap vermek nasıl bir anlam ve fikir ifade ediyor onu anlayamıyorum. Kaldırılmayacaksa "Bu bilgi YZ'den alındı" diye bir belirtmeli, üye hanesine işlenen çözüm olarak işaretlenmesi veya mesaj sayısına katkısı olmasa daha mantıklı geliyor. Çünkü cevaplama konusu, çözüm veya herhangi bir başlıkta aslında tatlı bir heyecana sahip - bir sonraki paragrafta örneğini verdim.
Biliyorsan, biliyorsundur ancak bilgilerini güncellemen gerekiyor olabilir, bilmiyorsan ve merak edip araştırıp bir cevap bulmak istiyorsan bu bir heyecan, yarış ortamı - çok tatlı oluyor, tam bir şeyi düşünüyorsun ya da araştırıp bulduğunda senden önce birisi bilen veya bulan yazıyor, yeni mesaj gelmiştir kısmına tıklıyorsun hoop ya da hala eklenecek bir şey var onu ekliyorsun. Harika insani bir etkileşim ve duygu akışı. Ama bir bilgi bilmiyorsan ve yardımcı olmak seni neden mutlu ediyor sen de bir şey öğrenmeden onu da anlamıyorum.*
*Ulaşılamayacağını bildiğiniz bilgiyi, elinizle yazdığınız yazıyı, beyniniz çok daha uzun süreli ve kaliteli saklar. Bu yüzden google veya yz bilgilerinin büyük çoğunluğunu öğrenmiyorsunuz, çok kısa süreli ezber hafızasında kalıyor. (Örnek 2021 DOI: 10.3389/fnhum.2021.679191 ve Örnek 2023 DOI 10.1016/j.tics.2023.08.002)