Technopat Sosyal'in geldiği nokta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısınız. Sadece bir yıl önce bile bilgisayar veya telefon arayışı olduğun için konu açtığın zaman bir sürü mesaj geliyordu artık çok daha az geliyor. Sürekli aşk ve din tartışmaları görmeye başladım.

Hocam jenarasyon değişiyor, ve bu jenarasyonda çok bilgisiz genç bulunmakta, inan ki sosyal hayatımda da çok görüyorum gençleri resmen tüm duygularını alıp popüler kültüre ait bir birey yapıyorlar, bir şeyi yapanı görünce sorgulama merakı olmadan inanıp aralarında yayıp eğleniyorlar, ve bu durumda aralarında dediklerine katılmayanları hakaret ve küfür ediyorlar, çok düşüncesiz duygusuz ve bir duruma bağlı kalamayan, istediği sadece aynı markaları olan ve gördükleri şeylerin doğru veya yanlış olduğunu düşünmekten aciz insanlar olarak yer aldılar, tabi bu durum internete'de yansımış oldu otomatik olarak, sonuç olarak yapacak bir şey yok gibi, bu arada bu nesilde iyi olan ve düşünceli, duygusu olan, merhametli gençler de yetişiyor, ancak çok az olduğundan durum kötü hocam maalesef.

Konu dışı diye saçma sapan bir sürü konu açan var ve eskisi kadar tekoloji ile ilgili konu da yok, konu dışı bölümü olmasa bu site para kazanmaz, o kadar kötü durum yani.

Hak veriyorum hocam. Cevap verdiğim birkaç konuda bazı arkadaşlar durduk yere tartışma başlatanlar var. Verecek cevap olmayınca da gülücük emojisi atıp bırakmaları da cabası.

Yok haklısınız teknoloji dışında konu açılmasın demiyorum. Ama bazı konular gerçekten çok saçma ve insanlar gülme emojisi atıp dalga mesajlar atıp geçiyor. Ama olan gerçekten yardıma ihtiyacı olan insanlar oluyor. Bütün gündemi bu saçma konular oluşturuyor. Her birinde 50-100 tane mesaj, bi' o kadar da emoji. Örnek vermeyeceğim ama denk geldiğinizde beni anlarsınız zaten.

Bazı olaylarını akışına bırakmaktan başka inanın yapacak bir şey yok. Şu foruma o kadar öneri verdim, teki bile yapılmadı. Önemsemiyor yapacak bir şey de yok.

Şöyle bir olay da var arkadaşlar. Teknoloji ile ilgili konu azaldı diyorsunuz da teknolojiye ulaşım imkanımızın azaldığının farkında değil misiniz? Bir zahmet ilgili konu miktarında da azalma yaşansın yani.

Ben genellikle Felsefe, sağlık ve siyasi konularda olduğum için pek bakmıyorum. Ancak bu 3 kategoride yanlış bilgilendirme ve 'kendi yazdığını anlayamama' sorunu olan tonlarca kişi var. Mesela "Evren nasıl oluştu?" adlı Felsefi bir konuda adam gelip "Allah Yarattı kardeşim. Başka soru?" yazıyor yemin ediyorum suratlarına rövaşata çekesim geliyor. Sağlık konularında yanlış bilgilendirmeden ziyade mesajı okumama ya da konuyu açıp kaybolma sorunu var. Siyasi konular zaten bambaşka bir alem.
Boy ve kilo konuları eskisi kadar yok, en azından o konuda bir tık rahatız. Ha bide yazmadan geçemeyeceğim, tartışma başlatıp kaçanlar da fazlasıyla var. Adam geliyor Felsefe ya da Siyaset/Gündem kategorisinde bir şey yazıyor hop sağ üstten çıkış yapıyor ve o yazdığı şey 30 sayfalık bir kavgaya dönüyor. Sırf bunun yüzünden onlarca konu kilitleniyor. Mevcut kitle arttıkça toksiklik seviyesi de artıyor.

Aynen, bir de sürekli tartışma başlatıp her şeyi durduk yere yanlış anlayanlar da var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…