Technopat Sosyal'in geldiği nokta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Katılıyorum, teknoloji dışı konuların artık saçma bir hâle gelmesi beni de üzmüyor değil. Ben sosyal medya kullanmadığım için gün içinde en çok gezindiğim platform burası ancak forumun kalitesindeki düşüş gözle görülür seviyede. Sosyal medyadaki boş ve yaşı küçük kişilerin uğrak noktası olmuş durumda. Sözüm herkese değil yanlış anlaşılma olmasın, sadece kaliteyi düşüren zekâ pırıltılarına.

Buna yapabilecek bir şey yok. Saçma konulara girip yazmazsınız. Şikayet edip konunun kapanmasını sağlarsınız. Ne yapsınlar üye alırken kimliğini göster mi desinler.

Buna yapabilecek bir şey yok. Saçma konulara girip yazmazsınız. Şikayet edip konunun kapanmasını sağlarsınız. Ne yapsınlar üye alırken kimliğini göster mi desinler.
Veya hiç onaylamasınlar. Çocuk parkı değil burası aklı başında insanlar teknoloji ve diğer konular hakkında fikir paylaşımında bulunuyor. Biri geliyor diyor yok arkadaşıma şöyle dedim bana küstü haklı mıyım? Bize ne kardeşim neden buraya soruyorsun? Tabi yöneticilerin de sorun hakkında görüşleri önemli.

Saçma sapan konular açılıyor aşırı fazla. Bence de bu konuda bir şeyler yapılmalı. Eskiden noktalama hatası yapınca direkt ban yenilirdi, şimdi milletin alıntılarken mesajlarını düzenlemekten helak oluyorum. Yaş ortalaması da fazla düştü ve artık burada teknik konular dönmüyor. Konu dışı, teknoloji konularından daha fazla açılıyor. Kişi başı konu dışı konu açma sınırı gelse iyi olabilir. Ayda 5 tane gibi mesela. Çok sıkıldık artık. Ben buraya teknik anlamda yeni şeyler öğrenmeye, insanlara teknik konularda yardımcı olmak adına giriyorum ama hiçbiri yok artık. Sıkılmadım değil. Çok uzun süredir burada değilim. 2 yıl oldu ancak kayıt olduğum zaman ile bugünkü durum arasında dağlar kadar fark var. Üzülüyorum açıkçası.

Kimseyi rencide etmek gibi bir amacım yok ama artık dayanamıyorum. Son birkaç aydır Technopat'ın yaş ortalaması inanılmaz düştü ve teknoloji dışında her türlü konular açılmaya başlandı. Tamam, buna karşı değilim, sonuçta teknoloji dışında milyon tane konu başlığı olmasının bir sebebi var. Ama gördüğüm her yeni konu beni hayrete düşürmeyi başarabiliyor. Örnek vermeyeceğim, buralılar beni anlar zaten. Ve ben çok ciddi anlamda rahatsız olmaya başladım bu açılan konuların saçmalığından. Girme foruma diyeceksiniz, ama burada zamanında çok zaman harcayıp emek vermiş ve hala da zaman harcayıp emek veren çok insan var. En çok da onlara acıyorum. 2010'dan beri aktif olan bu forumun yıllar içinde en iyi Türk forumu haline geldikten sonra bu hallere düştüğünü görmek beni gerçekten çok üzüyor. Artık gelip kafa dağıtamaz oldum. Gördüğüm her yeni konu başka bir yerime dokunuyor. Biraz içimi dökmek için açtım bu konuyu, benzer fikirde olanlar düşüncelerini paylaşabilir. İyi sosyaller herkese...

Ben 14 yaşındayım, kızmadığım sürece saygınlığımı koruyorum ve gerektiğinde gereksiz bir soru için gereksiz bir konu açıyorum. Şu ana kadar kimine kötü davrandım kimine iyi kimiylede dostluklar kurduk fakat bu konuda anlatılanlar kadar gereksiz bir şey yapmadım. Yaşım küçük olsa da saygınlığımı korumaya çalışırım buna tanıklık etmiş belki yüzlerce kişiler vardır. Konunun içeriğine tamamen ne kadar kelime varsa hepsine katılıyorum. Teknoloji dışında +18 konular dahi açılmaya başlandı. Daha dün kendi telefonum için bir konu açtım ve konu nereye açıldıysa ya silindi ya da açıldı ben göremedim. Teknoloji konuları dışında her şey onaylanıyor desek yalan olmaz. 1 günde sadece 200-300 tane teknoloji konusu görüyorum diğerleride ebüdük gübüdük şeyler işte.

Çok eski konular bakıyorum bir taraftan yeni konular bakıyorum forum kalitesi çok değişti.

Bende yakın zamanda içimi dökeceğim. Kendini bir ''şey'' sanan kitleler var çünkü. Onlara bulaşmıyorsam, cevap vermiyorsam gidecek zamanım için ve ceza almamak içindir ama onlar ''ahaha cevap veremedi'' kafasıyla düşünmeye devam etsinler... Neyse açacağım konuda hemen hemen her konudan başlıklar mevcut. Konu metnini iyice hazırlayınca paylaşacağım inşallah.

Son düzenleme:
99 yılından sonra doğan kardeşlerimiz olmasa mükemmel bir forum olacak bence.
Bir 2000'li olarak kastettiğiniz şeyi anlıyorum fakat. Geçenlerde burda 14 yaşında bir sürü mesajı ve çözümü olan yazılımla uğraşan bir kardeşimiz vardı. O aklıma geldi hemen. Böyle genel yorumlar yaparak onları üzmeyin.

Nasreddin Hoca çarşıda dolaşırken gevezenin biri:

– “Efendi, az önce nar gibi kızarmış bir tepsi baklava götürdüler,” demiş.

Hoca aldırış etmeksizin;

– “Bana ne?” demiş.

– “Amma, baklava tepsisini sizin eve götürdüler” demiş geveze.

Hoca terslemiş adamı;

– “Sana ne?”

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı