Technopat Sosyal'in gidişatı

KillerTomato

Hectopat
Katılım
19 Eylül 2018
Mesajlar
135
Çözümler
2
Bu konuda konuşacak kadar belki bu platformda değilim ancak son zamanlarda hep aynı konular açılıyor sürekli bir tekrar sürekli daha önce açılan konuların tekrarı söz konusu. Bazı konular var ki hiç Google'a yazılmadan Google'ı geçtim adam daha kendisine bile sormamış soruyu, geliyor burada konu açıyor. Siz ne düşünüyorsunuz yanlış mı düşünüyorum?
 
Zaten konu açarken başlık yazıldığında, hemen 2 CM aşağısında sorulan soruyla ya da problemle ilgili önceden açılmış konular çıkıyor, siteye bunu boşuna eklememişler.

Bir sorun olabilir, buradaki bölümler zaten bunun için var. Ama insan hiç mi utanmaz, Google'a iki İngilizce kelime yazmayıp, üstüne başlık açarken çıkan benzer konular bölümüne bakmadan başlık açarken? Hata kodun varsa, açacaksın yeni sekmeyi, "0000x0000 hata kodu çözümü" deyip bir tuşa basacaksın. Bulamadın mı, İngilizce'sini yazıp bu hatayı hangi programda alıyorsan anahtar kelime olarak onu da yanına ekleyip bas bu sefer entera

Ben önce Google'a yazıp, ilk üç-dört siteyi sekmelerde açıyorum. Tüm yazıları tek tek okuyorum, hala emin değil miyim? Bir de konu açar gibi yapıp benzer başlıklara bakıyorum. Eğer güncel bilgi içermiyorsa ya da aradığıma ulaşamazsam konu açıyorum ve "Şu yöntemleri denedim, işe yaramadı. " Diye eklemeye üşenmiyorum.

Hazıra konmaya bayılıyorlar. Okulda da böyleydi, herkes bilgisayar konusunda benden yardım isterdi, öğrencilerinden, öğretmenlerine. Kimlere, nasıl telefonlar aldırdım, nasıl donanımlar edindirdim, kim bilir. Ben bilgisayarla 5 yaşımda tanıştım, ilk oynadığım oyun Hitman'in bir oyunuydu. (Travmaya bak :D ) Öğrendiğim iki şey vardı, okuma, yazmabile bilmezken "kral oyun" ve "oyunlar 1" yazıp sitelere ulaşmak. İnsanlar o kadar hazıra konmaya alışmış ki, elini kaldırıp tuşa basamıyor. Ben de bozdum bilgisayarı, zamanının en iyi, en pahalı bilgisayarının anakartını ben de yanlışlıkla yaktım, daha ilkokulabile gitmiyordum. Zamanla neyin, ne olduğunu öğrendim. Bu kadar zor olmamalı bir şeyleri denemek, kurcalamak. En kötü ne olabilir ki günümüzde?
 
Hep burda takılırsan sıkılırsın. Başka platformları da takıp et. Zaten dedıgın gıbı aktivite nerdeyse sıfır. Günde 3-4 mesaj yazıp cıkıyoruz. Eglenceli konular oluyor bazen o kadar.
 
Recep Hoca söylemişti kısa bir süre önce. Sıklıkla aynı konular açıldığı için teknik yardım cevaplarında da bir değişiklik olmuyor doğal olarak.
 
Bu konuda konuşacak kadar belki bu platformda değilim ancak son zamanlarda hep aynı konular açılıyor sürekli bir tekrar sürekli daha önce açılan konuların tekrarı söz konusu. Bazı konular var ki hiç Google'a yazılmadan Google'ı geçtim adam daha kendisine bile sormamış soruyu, geliyor burada konu açıyor. Siz ne düşünüyorsunuz yanlış mı düşünüyorum?
Ben bunu yazdığımda linç yemiştim :/

Zaten konu açarken başlık yazıldığında, hemen 2 cm aşağısında sorulan soruyla ya da problemle ilgili önceden açılmış konular çıkıyor, herifler siteye bunu boşuna eklememişler.

Bir sorun olabilir, buradaki bölümler zaten bunun için var. Ama insan hiç mi utanmaz, Google'a iki İngilizce kelime yazmayıp, üstüne başlık açarken çıkan benzer konular bölümüne bakmadan başlık açarken? Hata kodun varsa, açacaksın yeni sekmeyi, "0000x0000 hata kodu çözümü" diyip bir tuşa basacaksın. Bulamadın mı, İngilizcesini yazıp bu hatayı hangi programda alıyorsan anahtar kelime olarak onu da yanına ekleyip bas bu sefer entera.

Ben önce Google'a yazıp, ilk üç-dört siteyi sekmelerde açıyorum. Tüm yazıları tek tek okuyorum, hala emin değil miyim? Bir de konu açar gibi yapıp benzer başlıklara bakıyorum. Eğer güncel bilgi içermiyorsa ya da aradığıma ulaşamazsam konu açıyorum ve "Şu yöntemleri denedim, işe yaramadı." diye eklemeye üşenmiyorum.

Hazıra konmaya bayılıyor herifler. Okulda da böyleydi, herkes bilgisayar konusunda benden yardım isterdi, öğrencilerinden, öğretmenlerine. Kimlere, nasıl telefonlar aldırdım, nasıl donanımlar edindirdim, kim bilir. Ben bilgisayarla 5 yaşımda tanıştım, ilk oynadığım oyun Hitman'in bir oyunuydu. (travmaya bak :D ) Öğrendiğim iki şey vardı, okuma, yazma bile bilmezken "kral oyun" ve "oyunlar 1" yazıp sitelere ulaşmak. İnsanlar o kadar hazıra konmaya alışmış ki, elini kaldırıp tuşa basamıyor. Ben de bozdum bilgisayarı, zamanının en iyi, en pahalı bilgisayarının anakartını ben de yanlışlıkla yaktım, daha ilkokula bile gitmiyordum. Zamanla neyin, ne olduğunu öğrendim. Bu kadar zor olmamalı bir şeyleri denemek, kurcalamak. En kötü ne olabilir ki günümüzde?

Mesela ben şu anda PS3'ümün Blu-RAY sürücüsü ile ilgili problem yaşıyorum. Mekanik bir problem.

Başka birisi de problem yaşıyor. O da donanımsal bir problem.

Ama arada model farkından doğabilecek ufak tefek ayrıntı, belki benim PS3'ümün Blu-RAY'ini bozacak, zarar verecek. Ya da o konuya verilen cevap benim PS3'ümde çalışmayacak. Sorun o değil.

Son kullanıcı, bilgisiz kullanıcı bunun farkında olmayabilir. Google'da aratmak en hızlı çözüm. Burada da yardım ediliyor ama Google'da taa 2008'den kalma DH konuları var :D
 
Bir sorun olabilir, buradaki bölümler zaten bunun için var. Ama insan hiç mi utanmaz, Google'a iki İngilizce kelime yazmayıp, üstüne başlık açarken çıkan benzer konular bölümüne bakmadan başlık açarken? Hata kodun varsa, açacaksın yeni sekmeyi, "0000x0000 hata kodu çözümü" deyip bir tuşa basacaksın. Bulamadın mı, İngilizce'sini yazıp bu hatayı hangi programda alıyorsan anahtar kelime olarak onu da yanına ekleyip bas bu sefer entera.
Her hatanın çözümü aynı olmuyor, o yüzden tekrar tekrar rapor isteniyor. Ha çözülmüş konulardan mantık kurarak sorunu çözebilir misin? Evet ama herkes yapamayabiliyor ve doğal bir şey. Technopat Sosyal'in amacı bu. İnsanlara kaynak olmak ve olabildiğince yardım etmek.
 
Evet. Artık eskisi gibi aktif değil forum 2-3 aydan beri. Ben olabildiğine yardım etmeye çalışsamda açtığım konulara tek bir cevap gelmiyor.
Umarım eski aktifliğini kazanır.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı