Technopat Sosyal'in gidişatı

Bu konuda konuşacak kadar belki bu platformda değilim ancak son zamanlarda hep aynı konular açılıyor sürekli bir tekrar sürekli daha önce açılan konuların tekrarı söz konusu. Bazı konular var ki hiç Google'a yazılmadan Google'ı geçtim adam daha kendisine bile sormamış soruyu, geliyor burada konu açıyor. Siz ne düşünüyorsunuz yanlış mı düşünüyorum?
Bu normal bir durum. Ben 10 yıldan fazladır soru cevaplıyorum. 10 yıldan fazladır DDRX anakarta GDDRX ekran kartı uyar mı sorusu gelir. 10 yıldır sıkılmadan cevaplarım. Bazı insanlar kendine özel cevap ister. Bu böyle.
 
Bu çoook çok eskiden beri gelen bir sorun ama normal karşılamak gerek. Çoğu insan araştırmayı sevmiyor. Açayım konu hemen cevap alayım istiyor. Açıkçası kimse cevap vermek zorunda da değil zaten. Kendi isteğimizle cevap yazıyoruz sonuçta. Bence çok dert edinmemek gerek böyle şeyleri. Sonuçta sanal bir forum ortamı burası. Bir konuyu veya kişiyi beğenmiyor veya anlaşamıyorsan geç başka konuya:) Ne kafa yorup canını sıkacaksın böyle şeyler için:)
 
Ya hocam her sey tamam da bilmem ne islemci isiniyor yok bu ekran karti cok mu guc tuketiyor gibi ardi ardina konu aciliyor. Halbuki 2 saniye zahmet edip okusa gerekli bilgi vardir muhakkak. Ki bu gibi sorunlar genellikle ayni bilgiler donuyor tamam herkes ozel cevap isteyebilir ancak sorunun neyden kaynaklandigini benzer sorun yasayanlarin da cozumlerini okuyup ders cikarsinlar biraz. Forum tamamiyle bos yapanlarin platformu olmus.
 
Ya hocam her sey tamam da bilmem ne islemci isiniyor yok bu ekran karti cok mu guc tuketiyor gibi ardi ardina konu aciliyor. Halbuki 2 saniye zahmet edip okusa gerekli bilgi vardir muhakkak. Ki bu gibi sorunlar genellikle ayni bilgiler donuyor tamam herkes ozel cevap isteyebilir ancak sorunun neyden kaynaklandigini benzer sorun yasayanlarin da cozumlerini okuyup ders cikarsinlar biraz. Forum tamamiyle bos yapanlarin platformu olmus.
Çok basit. Araştırmak istemiyor. Geliyor, konu açıyor ve gidiyor. Sonra birisi cevaplarsa bakıp geçiyor o kadar.
 
Çok basit. Araştırmak istemiyor. Geliyor, konu açıyor ve gidiyor. Sonra birisi cevaplarsa bakıp geçiyor o kadar.
O zaman bu forumun parcasi olmasin gitsin cozumunu google amcada arasin. Bana kalirsa firumda bazi seyler degismeli. Birincisi burasi coluk cocuk mekani olmamali yas sinirlamasi getirilmeli. Ikincisi acilan konu basligi ile benzer baslik varsa moderator tarafindan belirlenmeli acilan baslik kapatilip basligi acan kisi oncelikle basligi okumali. Sorunu farkliysa yada cozemediyse baslik acabilmeli. Bu sekilde ayni basliklar devam etmez. Genel konusma katogorileri olabilir. Mesela islemciler ve bunun alt basliklari direk genel konusmalarin yapilabilecegi yerler gibi. Oturup dusunulmesi gereken konular keza bu gidisat normal degil.
 
Konu açmadan önce arama kısmına mutlaka yazarım gerekirse o konuyu hortlatırım bence doğru olan bu. Ama modaratörler birşey demiyor aynı konuların aynı soruların tekrar tekrar sorulmasına bir problem yok galiba.
 
@Mr.Ace aynen o var zaten. Aynı başlık varsa konular birleştirilebiliyor. Ama mutlaka gözden kaçabiliyor. Ben de moderatörlük yaptım mesela. Bir konuyu düzenleyip yayınlayıp açarken 30 tane yeni konu açılıyor resmen:)

Google amca ile biraz iletişim kurabilseler zaten sorun kalmayacak haklısın. Ama yaş sınırlaması yapmanın alemi yok. Şimdi şu an yaşımı 50 de yapabilirim 15 de yapabilirim mesela. Yani mantıksız bir sınırlama olur çünkü aşmak çok kolay. Bence takılmamak gerekli ya. Ben bazı konuları o şekilde atlıyorum mesela.
Konu açmadan önce arama kısmına mutlaka yazarım gerekirse o konuyu hortlatırım bence doğru olan bu.
Zaten sorun da burda. Millet konu hortlatmanın kötü veya ceza gerektiren bir şey olduğunu sanıyor. Hayır. SSD sorunu konusu iki sene önce açıldı diye bu sene sorun yaşamak yasak mı yani:) İnsanlar ceza alırım diye yeni konu açanlar var cidden. Kaç kere karşılaştım.
 
Zaten konu açarken başlık yazıldığında, hemen 2 CM aşağısında sorulan soruyla ya da problemle ilgili önceden açılmış konular çıkıyor, siteye bunu boşuna eklememişler.

Bir sorun olabilir, buradaki bölümler zaten bunun için var. Ama insan hiç mi utanmaz, Google'a iki İngilizce kelime yazmayıp, üstüne başlık açarken çıkan benzer konular bölümüne bakmadan başlık açarken? Hata kodun varsa, açacaksın yeni sekmeyi, "0000x0000 hata kodu çözümü" deyip bir tuşa basacaksın. Bulamadın mı, İngilizce'sini yazıp bu hatayı hangi programda alıyorsan anahtar kelime olarak onu da yanına ekleyip bas bu sefer entera

Ben önce Google'a yazıp, ilk üç-dört siteyi sekmelerde açıyorum. Tüm yazıları tek tek okuyorum, hala emin değil miyim? Bir de konu açar gibi yapıp benzer başlıklara bakıyorum. Eğer güncel bilgi içermiyorsa ya da aradığıma ulaşamazsam konu açıyorum ve "Şu yöntemleri denedim, işe yaramadı. " Diye eklemeye üşenmiyorum.

Hazıra konmaya bayılıyorlar. Okulda da böyleydi, herkes bilgisayar konusunda benden yardım isterdi, öğrencilerinden, öğretmenlerine. Kimlere, nasıl telefonlar aldırdım, nasıl donanımlar edindirdim, kim bilir. Ben bilgisayarla 5 yaşımda tanıştım, ilk oynadığım oyun Hitman'in bir oyunuydu. (Travmaya bak :D ) Öğrendiğim iki şey vardı, okuma, yazmabile bilmezken "kral oyun" ve "oyunlar 1" yazıp sitelere ulaşmak. İnsanlar o kadar hazıra konmaya alışmış ki, elini kaldırıp tuşa basamıyor. Ben de bozdum bilgisayarı, zamanının en iyi, en pahalı bilgisayarının anakartını ben de yanlışlıkla yaktım, daha ilkokulabile gitmiyordum. Zamanla neyin, ne olduğunu öğrendim. Bu kadar zor olmamalı bir şeyleri denemek, kurcalamak. En kötü ne olabilir ki günümüzde?
Bende bilgisayarı hep boza boza öğrendim.
Millet şimdi hiç kurcalamıyor denemiyor direk hazıra konmaya çalışıyor. Bilgisayar ile 7 yaşımda tanıştım. Ailem'in iş yerinde o bilgisayarı bile kurcalıyordum. Bir kere şirketin sistemini çökertmiştim. 😂😂
 
Aynı cevapları içerdiğini düşündüğünüz konuların açılmasının bir zararı yoktur. Her konu altında mutlaka farklı yöntemler bulabilirsiniz. Ayrıca 2012 yılında sorulan bir sorunun cevabı, 2020 yılında aynı olmayacaktır. Bir nevi güncellemedir, gereklidir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı