Öyle de bu durumda yapacak bir şey yok. Ayrıca kayıt tarihiniz 8 Ekim 2022, yeni katılmışsınız. Eskileri nereden bildiğinizi de anlayabilmiş değilim. Bilgili olduğunuz kategoride aktif olarak foruma katkı sağlayabilirsiniz.
Foruma kayıt olurken yaş sınırıyla beraber kimlik doğrulama getirilirse sorun ortadan kalkar. Fakat bu konuların bence hiçbir şeye yararı yok yani isyan etmenizden bahsediyorum. Forumun kalitesini arttırmak için yapabilecekleri tek şey üyelere kurallarla baskıyı arttırmak olacaktır ama zaten burada kötü işleyen ve inisiyatif alınarak uygulanan bir ceza sistemi var bu sistem öyle dengesiz gidiyor ki foruma troll amaçlı kayıt olan biriyle her an aynı kefeye konularak cezalar yiyebiliyorsunuz ve itiraz etme durumunuzda olmuyor çünkü verilen cezaları denetleyen kişiler zaten sana cezayı verenler oluyor bu sistem daha çok sertleşirse forumun kalitesi yine olumsuz etkilenecektir.
Onlarca multi hesap kullandım ve insanlardan özel iletişim adresi aldım. Mesajı bile okumadan ban falan atıyorlar bazen. Moderatörleri çok uğraştırdığım da doğru. Ciddi bir düşüş oldu o kesin. Belki de neden olan üyelerden birisi benim.
Ben zaten böyle bir sistemin onaylanacağını sanmıyorum. Fakat tıpkı bu sistemin kötü niyetli olmayan üyelere de zarar vereceği gibi şu an uygulanan ceza sistemi de aynı zararı veriyor zaten.
Forumda üye sayısı arttıkça ister istemez kalite de düşecektir. Daha fazla işini iyi yapan moderatör ve daha fazla önlem almak lazım. Konuların kontrolü ve denetlemesi de iyi olmalı.