Technopat Sosyal'in Türkçeye özen göstermeye alıştırması

Makaleler
2
Yer
Antalya/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu başlığı nereden geldiğimi unutmamak amacıyla açmak istedim. 2017'de ilk güçlü bilgisayarım için araştırma yaparken denk gelmiştim Technopat Sosyal'e, bu aralar yine benzer bir sebepten uğradım.

Özünde bir teknoloji forumu olan Technopat Sosyal'in sıkı Türkçe kuralları sayesinde o zamanlardan beri gerektiği her yerde Türkçeme olabildiğince dikkat ediyorum. Bunun alışkanlık haline gelmesi gerçekten sadece Technopat Sosyal sayesinde oldu, başka bir etken hatırlayamıyorum. Abartıyor olabilirim belki de.

Örneğin bir cümle yazarken bir kelimenin yazımından emin olamazsam araştırıp, doğru yazılışını öğrenip öyle devam ediyorum (bu paragrafları yazarken de yaptım). Bu her ne kadar aslında zor bir şey olmasa da benim için önemi büyük çünkü kendi kendine beliren bir istek oluyor. Tabii bazen o kadar da düzenli yazasım gelmiyor, bilerek kötü yazmak istiyorum; o ayrı. Daha hoş gözükebiliyor gözüme. :) Ama eskiden taviz vermeden her yerde dikkat ederdim, hatırlıyorum.

Hatta artık o kadar normal geliyor ki doğru Türkçe kullanımı, düzgün kullanamadıklarına şaşırdığım birçok insanla karşılaştım çünkü aslında pozisyonları gereği mükemmel kullanmalarını beklediğim insanlar oluyor bu insanlar (akademisyenler gibi). "Ben mi çok yanlış değerlendiriyorum?" diye sorguladığım çok oldu.

Şöyle bir bakınca ne kadar da alakasız duruyor bir teknoloji forumunun bana böyle bir katkıda bulunmuş olması. Technopat Sosyal, hayatımda bu açıdan çok önemli bir yer edinmiş oldu. O gün bugündür arada sırada aklıma gelip durur bu durum. Daha da tuhaf olan şu ki Türkçeye buradan daha çok önem veren bir yer gelmiyor aklıma.

Uzun lafın kısası, teşekkürler Technopat Sosyal. İyi ki Türkçeye bu derece önem veren bir platformsun ki sayende geliştim. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı