Technopat Sunucuları

Sanmıyorum ama söz senettir. Onların saygısızlığı, ama benim için sıkıntı yok bana ver HTML5 CSS JS

Sanırım o söz sadece Türklerde var :) Ama çok büyük bir saldırı olmadığı sürece, yada bir balina, okyanusta salına salına yüzerken, fiber kabloyu kemirmediği, koparmadığı sürece o hız veriliyor.
 
Sunucuların konumunu merak edenler IP adresinden konum veren sitelerde sorgulatabilirler. Bu siteler nokta atışı ve şehir şeklinde tam doğru bilgi vermeyebilir fakat ülke bilgisini doğru veriyorlar. Technopat sunucuları sanırsam Amerika üzerinde bulunuyor.

Screenshot_20190509-160817.png
 
CloudFlare gibi önlemlerden ötürü de yurt dışı kaynaklı görünüyor olabilir. Sunucunun gerçek IP'sine lop diye ulaşamazsınız zaten.
Son durak öncesi Fatih civarlarında bir yeri gösteriyor.
 
iP sorgulama ile nerede barındığı anlaşılamaz. Arada bir tünel kullanarak veri merkezi çok kolay bir şekilde gizlenebilir. CDN ile yine aynı mantık kullanılır. CDN yapısı verilerin birden çok veri merkezinde cache olarak depolanmasına verilen isimdir. CDN kullanan sitelere girişler size en yakın veri merkezinden sağlanır. Facebook, Youtube, Twitter vb web siteleri aynı Technopat gibi CDN yapısını kullanırlar. Bu sistemi kişinin kendisinin yapması zahmetli ve pahalıdır. Bu yüzden CloudFlare ve Google CDN yapısında kendilerini en çok geliştiren firmalardan birisidir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı