- Makaleler
- 1
Technopat sunucularını hangi antivirüs ve Firewall ile koruyor?
Bu söylenirse alınan tedbirin anlamı kalmaz.
Saldırgan kişi buna göre hareket edip yol haritasını oluşturabilir.
Sunucu tarafı işin biraz daha farklı. Burada önerdiklerimi yazabilirim fakat biraz da ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı bir durum.Sunucular için hangi antivirüs ve güvenlik duvarını öneriyorsunuz?
Yorumumu düzenledim hocam. Ve Kaspersky'ın antivirüsünü buldum işe yarar mı hocam?Sunucu tarafı işin biraz daha farklı. Burada önerdiklerimi yazabilirim fakat biraz da ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı bir durum.
Detaylı araştırmayı yaparsanız ihtiyacınıza yönelik olan çözümü edinirsiniz diye düşünüyorum.
Firmaların kurumsal ürünleri kullanılabilir, evet. Yalnız güvenlik için sadece bu yeterli değildir sunucular söz konusu olduğunda. Başka tedbirler de almalısın.Yorumumu düzenledim hocam. Ve Kaspersky'ın antivirüsünü buldum işe yarar mı hocam?
Sunucu güvenliğini öğrenebileceğim makaleler, videolar, kitaplar, kurslar, kaynaklar var mı hocam? (dil fark etmez, gerekirse çeviri açıp çeviririm.) Ya da söylemek isterseniz bildiğiniz tüm terimleri söyleyin araştırayım hocam.Firmaların kurumsal ürünleri kullanılabilir, evet. Yalnız güvenlik için sadece bu yeterli değildir sunucular söz konusu olduğunda. Başka tedbirler de almalısın.
Koca bir derya deniz olduğu için özetle sunucudaki yazılımları güncel ve açık varsa yamanmış olarak tut, gerekli güvenlik tedbirlerini (güvenlik duvarı, antivirüs, yazma izinleri, açık portların ayarlanması, değiştirilmesi gibi...) al. Parolaların güçlü olsun. Warez script kullanma gibi uzayıp gider.Sunucu güvenliği tarafını öğrenebileceğim bir makale, video, kaynak var mı hocam ya da terimleri söylemek isterseniz söyleyin araştırayım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.