Technopat YouTube kanalı son zamanlarda tekrar popüler olmaya başladı?

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. Technopat YouTube kanalı 2013-2015 yılları arasında oldukça çok ciddi sıçrayış yapmıştı yani abone ve izlenme artışı oldukça hızlıydı. Daha sonradan bu artışta yavaşlamalar meydana geldi. Ancak, son zamanlarda özellikle 2019-2020 yıllarında artışın tekrar hızlandığını farkettim. Technopat 500.000 aboneye ulaşmıştı ve şuan 509.000 abone mevcut. :) Sizce bu artışın sebebi ne olabilir? Ayrıca zamanında neden Technopat az izlenmeye başladı? Sebebi ne olabilir?

Benim kendi düşüncem çok fazla ince detay ve profesyonel olduğu için genel yaş kitlesi düşük veya tam olarak bilgisayar bilgisi pek olmayan insanlar izlemiyor veya anlamadıkları için "Ne anlatıyor bu adam, banane 1/1000 FPS'den" diyebiliyor. Diğer kanallar daha basitleşmiş bir dil ile anlattığı için izlenme oranları daha yüksek. Technopat kalitesini şuradan anlayabiliriz, bir tane kendileri kullanmadığı parçayı önermiyorlar, James Donkey ürünleri, Gamepower ürünleri veya pek çok marka. Kendileri oluşturdukları sistemde diğerlerine göre SSD, Adata SU serisi değil, Kingston A400. PSU, Gamepower değil, CM, CORSAİR.

Benim için Technopat ve Modart kanalı bilgi, içerik ve anlatım konusunda en iyi kanallar. DA kanalı videolarının yorumlarına bakılınca A320, ADATA SU, C4 PSU kullanılan sistemde RX 580 var ve herkes "Bu paraya ARİKS 580 4 CİGABAYT, harika" yazıyor, kitle düşündürücü.

Technopat kanalı, daha profesyonel ve en ince detayına kadar anlatıyor. @enes.wtp haklı.
DA kanalı videolarının yorumlarına bakılınca A320, ADATA SU, C4 PSU kullanılan sistemde RX 580 var ve herkes "Bu paraya ARİKS 580 4 CİGABAYT, harika" yazıyor, kitle düşündürücü.
Bu tür sistemleri toplayıp duruyorlar. Adamlar sadece sayısal olarak değerlendiriyor. Geçmişte ekran kartı alırken GPU'ya değil bellek miktarına bakıldığı gibi. "SSD 240 GB markasından bana ne?" diyor adam. Ya da "ekran kartı 580, anakart A320 olsa ne olur sanki?" diyor. Oradan buradan kısılıp ekran kartı ve işlemciye abanılınca, adam sistemi çok iyi sanıyor.

@Erdemli Erdem çünkü insanlar bir şeyler öğrenmeye başladı. Baktılar diğer kanallar adam gibi sunmuyor, neyin ne olduğunu söylemiyor, Technopat'a yönelmeye başladı. Gerçi ofis değişince o eski havası kalmadı ama, olsun. @Recep Baltaş ve @Ali Güngör olduğu sürece durmak yok, devam. :D

Technopat kanalı, daha profesyonel ve en ince detayına kadar anlatıyor. @enes.wtp haklı.

Bu tür sistemleri toplayıp duruyorlar. Adamlar sadece sayısal olarak değerlendiriyor. Geçmişte ekran kartı alırken GPU'ya değil bellek miktarına bakıldığı gibi. "SSD 240 GB markasından bana ne?" diyor adam. Ya da "ekran kartı 580, anakart A320 olsa ne olur sanki?" diyor. Oradan buradan kısılıp ekran kartı ve işlemciye abanılınca, adam sistemi çok iyi sanıyor.
Kitleye sorumdur "GT 430 4 GB vs RX 460 2 GB". Şu an 15 yaşındayım ancak ilk bilgi öğrenmeye yeltendiğim zamanlar karşımda Recep Baltaş'ı görünce "Bu adamı kim anlıyorda izliyor, MHz'miş, GHz'miş banane. Oyunlarda kasıyor mu, onu anlat" diyordum. Sonradan anladım ki anlattığı ve söylediği her 3 harfli kısaltma bilgisayar parçasıymış (SSD, HDD, RAM, GPU, CPU, PSU vb.)

İsim vermeyeceğim fakat 3-4 kanaldan onlarca sistem toplama videoları, kampanyadan şu şu sistemi topladık videoları izledim. Hiçbirinde izledikten sonra " ben bir şeyler öğrendim " hissi oluşmadı. Tek yaptıkları tanıttıkları sistemi " pazarlamak ". 2 dakika içinde sistem toplama görüntülerini koyuyorlar hemen oyunlarda FPS testine geçiyorlar. Bakıyorsun PUBG' de işte şu kadar FPS aldık şöyle oldu böyle oldu deyip geçiştiriyorlar.

Neyse sistem toplamaya karar verdim bu pazarlamacı elemanların videolarını izlemeye devam ediyorum tabi. Game Power' lar, Power Boost'lar, Rampage PSU' lar falan sistemde hep böyle kasalar, fanlar, güç kaynakları falan var. Technopat'ı 2015 yılından beri biliyorum tabi ama videolarını izlemiyorum, forumdan da daha önce ban falan yemiştim Recep Baltaş falan bana itici geliyordu. Sürekli imla kuralları, " bu soru sorulur mu ? " gibi cezalar veriyorlardı. Bende diyordum ki " ulan bunlarda ne egoist yaaa ! ". Halbuki adamlar haklılar araştırmadan google' da arattığımızda sonucunu bulacağımız şeyleri buraya yazıyorduk.

Neyse sistem toplamadan devam edelim tekrar, ben bu elemanların videolarını izlemeye devam edip bi kasa toplamaya karar verdim daha sonra aklıma Technopat geldi. Hem adamları sevmiyorum ama bir yandan da bilgili çok kişi olduğunu biliyorum. Kalkıp buraya konu açtım işte bu sistemi toplayacağım diye insanlar yazdı şu şu kasa alınmaz, şu güç kaynağı alınmaz vs. diye.

Neden alınmaz diyorum önemli olan ekran kartı işlemci değil mi ? Adam akıllı cevap veriyorlar işte hava akışıydı, kasanın kalitesiz oluşuydu, güç kaynağının 500W olsa da verimli olmayacağıydı, sistemin en önemli parçası güç kaynağıdır diye.

Sonradan düşündüm adamlar gerçekten haklı dedim. O saatten sonra Technopat'ın gerçekten çok değerli olduğunu anladım. Onca zaman sistem videoları izledim sistem kurmayı öğrenemedim. Tek öğrendiğim işlemcinin köşesindeki ok yerlerine denk getirmek gibi çok basit şeylerdi. Ne kabloların nereye takılacağını ne başka bir şeyi öğrenememiştim.

Technopat' ın rehberlerini vs. izleye izleye her şeyi öğrenmeye başlamıştım. Nihayetinde Sistemim için parçaları tek tek sipariş verdim ( Forumdaki arkadaşların yardımları sayesinde ). Parçalar geldikten sonra hiçkimseden yardım almadan 1 kez bile hata almadan sistemi kurdum, Windows'u kurdum, BIOS güncellemesini yaptım ( Recep Baltaş, Ali Güngör ve Technopat ekibi sayesinde ).

Konudan bağımsız olabilir biraz ama bu düşüncelerimi aktarmak bu gönderiye kısmet oldu.

Düzenleme : Şu imla, noktalama işlerini de tam olarak yapabilsem tadından yenmeyecek. İkidir düzenliyorum kesin yine eksik bir şey vardır.

Son düzenleme:
Tamamıyla kitleyle alakalı, Technopat tarafı daha detaya girerek anlatım sağlıyor ve haliyle çoğunluk olan anlamayan kesimde "Ne diyo la bu" (bunun için ban atmazsanız sevinirim) gibi düşünceler yeşeriyor ve takip etmiyor, anlamayan bakmıyor yok GHZ, MHZ, W/R vs diye, bana sonucu söyle diyor. Anlayan kitlenin takip ettiğini ve onların da yıllardır anlayan kitleye içerik ürettiğini varsayarsak Technopat'ın çok umursadığı bir konu değil bence, verdikleri faydaya bakıyorlar gibime geliyor.

Tamamıyla kitleyle alakalı, Technopat tarafı daha detaya girerek anlatım sağlıyor ve haliyle çoğunluk olan anlamayan kesimde "Ne diyo la bu" (bunun için ban atmazsanız sevinirim) gibi düşünceler yeşeriyor ve takip etmiyor, anlamayan bakmıyor yok GHZ, MHZ, W/R vs diye, bana sonucu söyle diyor. Anlayan kitle takip ettiği ve onların da yıllardır anlayan kitleye içerik ürettiğini varsayarsak Technopat'ın çok umursadığı bir konu değil bence, verdikleri faydaya bakıyorlar gibime geliyor.
Bu küçük ben reyis. Tırnak içine karışmıyorlar galiba :D

Bu küçük ben reis. Tırnak içine karışmıyorlar galiba :D
Ben ilk izlediğimde o tepkiyi vermiştim, hatta videoyu da hiç unutmam, video bu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabi yıllar sonra kasa toplama hayalleri yeşerince bu tarz kanallara bakar oldum, önce nefret etmiştim çok boş yapıyorlar diye ama izlediğim hiçbir kasa toplama videosunda nasıl ekran kartı takacağımı tam anlamadığım için bazı videolarını izlemiştim ve o zaman fark ettim, bilgisayar hakkında düzgün bilgi veren türk yayınlar da varmış.
Sonuncuyu salladım, anlamayan da anlamayıp sallar ya, atıfta bulunmaya çalışmıştım aslında.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı