İsim vermeyeceğim fakat 3-4 kanaldan onlarca sistem toplama videoları, kampanyadan şu şu sistemi topladık videoları izledim. Hiçbirinde izledikten sonra " ben bir şeyler öğrendim " hissi oluşmadı. Tek yaptıkları tanıttıkları sistemi " pazarlamak ". 2 dakika içinde sistem toplama görüntülerini koyuyorlar hemen oyunlarda FPS testine geçiyorlar. Bakıyorsun PUBG' de işte şu kadar FPS aldık şöyle oldu böyle oldu deyip geçiştiriyorlar.
Neyse sistem toplamaya karar verdim bu pazarlamacı elemanların videolarını izlemeye devam ediyorum tabi. Game Power' lar, Power Boost'lar, Rampage PSU' lar falan sistemde hep böyle kasalar, fanlar, güç kaynakları falan var. Technopat'ı 2015 yılından beri biliyorum tabi ama videolarını izlemiyorum, forumdan da daha önce ban falan yemiştim Recep Baltaş falan bana itici geliyordu. Sürekli imla kuralları, " bu soru sorulur mu ? " gibi cezalar veriyorlardı. Bende diyordum ki " ulan bunlarda ne egoist yaaa ! ". Halbuki adamlar haklılar araştırmadan google' da arattığımızda sonucunu bulacağımız şeyleri buraya yazıyorduk.
Neyse sistem toplamadan devam edelim tekrar, ben bu elemanların videolarını izlemeye devam edip bi kasa toplamaya karar verdim daha sonra aklıma Technopat geldi. Hem adamları sevmiyorum ama bir yandan da bilgili çok kişi olduğunu biliyorum. Kalkıp buraya konu açtım işte bu sistemi toplayacağım diye insanlar yazdı şu şu kasa alınmaz, şu güç kaynağı alınmaz vs. diye.
Neden alınmaz diyorum önemli olan ekran kartı işlemci değil mi ? Adam akıllı cevap veriyorlar işte hava akışıydı, kasanın kalitesiz oluşuydu, güç kaynağının 500W olsa da verimli olmayacağıydı, sistemin en önemli parçası güç kaynağıdır diye.
Sonradan düşündüm adamlar gerçekten haklı dedim. O saatten sonra Technopat'ın gerçekten çok değerli olduğunu anladım. Onca zaman sistem videoları izledim sistem kurmayı öğrenemedim. Tek öğrendiğim işlemcinin köşesindeki ok yerlerine denk getirmek gibi çok basit şeylerdi. Ne kabloların nereye takılacağını ne başka bir şeyi öğrenememiştim.
Technopat' ın rehberlerini vs. izleye izleye her şeyi öğrenmeye başlamıştım. Nihayetinde Sistemim için parçaları tek tek sipariş verdim ( Forumdaki arkadaşların yardımları sayesinde ). Parçalar geldikten sonra hiçkimseden yardım almadan 1 kez bile hata almadan sistemi kurdum, Windows'u kurdum, BIOS güncellemesini yaptım ( Recep Baltaş, Ali Güngör ve Technopat ekibi sayesinde ).
Konudan bağımsız olabilir biraz ama bu düşüncelerimi aktarmak bu gönderiye kısmet oldu.
Düzenleme : Şu imla, noktalama işlerini de tam olarak yapabilsem tadından yenmeyecek. İkidir düzenliyorum kesin yine eksik bir şey vardır.