Technopat'ın Input Lag Ölçümleri Yanlış mı?

LaMorte

Kilopat
Katılım
19 Temmuz 2019
Mesajlar
5.315
Makaleler
5
Çözümler
27
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 7600X
RTX 3090 Gaming X
MSI B650M-A WI-FI
Corsair H150 RGB
Corsair 5000X
Corsair RM850
Corsair K60 / HyperX Pulsefire Raid
Dell S2721DGFA
Cinsiyet
Erkek
Technopat'ın input lag testlerinde bildiğiniz gibi "ortadaki değere bakılması gerek" deniyor ve makale sitesinde de bunun sebebinin ekranın düşey olarak yenilenmesi sebep olarak gösteriliyor. Ancak RTİNGS bu değere "İnput Lag @60Hz" diyor ve sadece 60Hz civarında ve konsollar için önemli olduğunu söylüyor.

Ayrıca konuya ek olarak Technopat'ın XL2456K'nın input lag @60Hz değeri yanlış, 17ms gibi bu monitör için yüksek bir sayı çıkarken RTİNGS 12ms ile daha mantıklı ölçmüş. Ki Technopat ölçüm sırasında test cihazını tam olarak koymamıştı bile.
@Recep Baltaş @Ali Güngör
Sanırım etiketler gitmedi @Recep Baltaş @Ali Güngör
 
Son düzenleme:
Çekimde gördüğünüz haricinde cihazı birden fazla defa yerleştirip kontrol ediyoruz. Ölçümlerde bir hata yok. Kullandığımız cihazların farklı olması muhtemel. İki ölçümün de yanlış olduğunu düşünmüyorum. Yayınların kendi değerlendirmesinde incelediği diğer cihazlara göre durum önemli. Input Lag değeri iyi mi? Evet çok iyi.
 
Çekimde gördüğünüz haricinde cihazı birden fazla defa yerleştirip kontrol ediyoruz. Ölçümlerde bir hata yok. Kullandığımız cihazların farklı olması muhtemel. İki ölçümün de yanlış olduğunu düşünmüyorum. Yayınların kendi değerlendirmesinde incelediği diğer cihazlara göre durum önemli. Input Lag değeri iyi mi? Evet çok iyi.
17ms için iyi olduğunu düşünmüyorum. Videolarınızda "E-spor oyunları için 10ms altı iyi bir sayı" derken burada 17ms için, e-spor oyunlarına yönelik bir monitörde doğal olarak kötü oluyor.
 
Cihazın verdiği değer bu, ekrana sinyal gönderip gönderme ve alma arasındaki gecikmeyi ölçüyor. Siz cihazı Technopat tam olarak koymamıştı bile demişsiniz ancak öyle bir durum yok, ölçülüyor, sonra kamera karşısında ölçülürken bir daha çekiliyor, değer farklı olsa bunu görüyoruz zaten. Doğru ölçtü mü diye tekrar bakılan hatta HDMI portu değiştirilip bir daha bakılan bir testimiz. Üstte, ortada ve altta ölçüyoruz, ortadaki değeri temel alıyoruz. Tepede 3, bu orta değerde 9 ms çıkan modeller de var. Şu an en hızlılardan birisi ASUS'un 360 Hz'lik modeli örneğin.

Değerin farklı çıkabileceği bir yer NVIDIA LDAT, yine optik ölçüm cihazı, bizde de var, monitör halen bizde olsa bir de onunla ölçer söylerdim gönlünüz rahatlasın diye. Onda oyun içerisinde daha yüksek Hz modda ölçüm yapabiliyoruz, standart ölçüm cihazı daha hızlı ve standart ama 60 Hz HDMI modunda çalışıyor yani biraz tekdüze. Kendim ölçümün nasıl yapıldığını bildiğim için bir başka sitenin değil bizim ölçümümüzü hep temel alırım. Hata görürsek de gurur yapacak halimiz yok, başkaları yapmasın diye belirtiriz. Teknik verinin doğruluğu önemlidir, hatayı video ve inceleme altına mutlaka not düşer, izleyicileri uyarırız. Burada yabancı siteyle fark var evet ama bir hata bulamadık.

BenQ'nun bu serisindeki önemli hız farkı piksel tepki süresinde, Motion Blur'un içinden geçiyor, panel avantajı var hız konusunda ve kesinlikle hareket bulanıklığını ortadan kaldırıyor. Input Lag çok iyi ama GTG değeri muhteşem, bu yüzden tam turnuva monitörü.

Konunun sahibi olmayan, sonradan görüp, okuyup karıştırabilecek kullanıcılar için hatırlatayım, bu Input Lag iç elektronik gecikme değeridir, piksel renk değiştirme süresi değildir, yani kutunun üzerinde yazan "1 ms Gaming Monitor" gibi ibarelerdeki MPRT ya da GTG değeri tamamen farklıdır.
 

Geri
Yukarı