Technopat'ın ölmüşlüğü

601.912hmet

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 (Silverstone Kr-03)
Gigabyte Aorus GTX 1080Ti Xtreme
G.Skill Ripjaws V 16+16 3600
MSI B550M PRO-VDH WiFi
Samsung 860 Evo 500 GB SATA 3
Samsung 970 Evo Plus 1 TB NVMe
Thermaltake Smart 700W RGB 80+
Lian Li Lancool 205M Mesh (+2 Aerocool 120 ARGB)
Samsung Odyssey G3 27" 165Hz
Meslek
Öğrenci
1.000.000 TL bütçe sistem tavsiyesi, 500.000 TL bütçe telefon tavsiyesi, RTX 5090 mı RX 9070 mi gibi konular harici konuların büyük çoğunluğu çözüm bulmayı geçtim, herhangi bir cevap bile alamıyor. Forum işlevini kaybetmiş gibi. Eskiden dünyada toplasan 3 kişinin yaşadığı en uç sorunlara bile çözüm bulunuyordu buralarda. Neden böyle oldu? Üyelerin çoğunluğunun kayıt tarihi 2023 sonrası mı?

Karantina dönemi sona erdi ve insanlar artık foruma eskisi kadar vakit ayıramıyor. Bunun yanı sıra, forumdaki toksik kitlenin artışı da büyük bir sorun haline geldi. Forum, giderek daha çekilmez bir yer olmaya başladı. Daha önce birçok forumda aktif olan, büyük katkılar sağlayan ve önemli mesajlara imza atan kişiler, bu sebeplerle bu forumdan uzaklaştı ve aktifliklerini sonlandırdı. Eskiden benim de günlerim forumda geçerdi, genellikle sorulara yanıt vererek katkı sağlardım. Ancak şu an, toksik ortam yüzünden forumdan soğumuş durumdayım.

Benim de açtığım çoğu konu maksimum 20 görüntüleniyor ki uç konularda değil normal konular. Bence bu sorun buraya özel değil çoğu forumda durum böyle.

Herkes bilgisi doğrultusunda yardım ediyor ve gönüllülük esası, gönüllülük esası da bu kadar oluyor. Şahsen kısa sürecek konuları cevaplayıp geçiyorum. Tek bir konuya da bir saat ayıracak kadar vaktim yok.

Ne olursa olsun halen daha aktiflik olarak ülkemizin en büyük forumu olduğunu düşünüyorum.

İnsanlar her konuda fikir sahibi olmayabilir. Bu nedenle bilinmeyen konularda fikir belirtmeyebilirler.
Yine de Technopat, aklımıza takılan birçok konuda fikir alışverişi yaptığımız güzel bir yer.

Technopat'a has bir şey değil bu, forumlara özel bir durum. Globalde en büyük forumlardan birisi olan Stack Overflow'da da aktiflik düşüyor. Yapay zeka gelişiyor ve insanlar genelde sorduklarına istedikleri zaman tam ve kendilerine göre cevap alıyorlar. Kafaları karıştığı zaman iyice kurcalayabiliyorlar, sorabiliyorlar.

Oha harbiden. Üzücü ya, forum kültürünü seviyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…