Technopat'ın ölmüşlüğü

Düşünün, 2024'ten sonra, forumun kurulduktan 2 yıl sonra olan 2010 civarlarında olan 50 bin soru barajının bile altına düşmüş. 2010, herkesin düzgün interneti ve bilgisayarı olmadığı zamanlar. 2025, herkesin interneti olduğu, etrafın yazılım geliştiricisi ve imkan kaynadığı dönem.

Artık forumların geneli küçülüyor. İnsanlar vakit bulamıyordur, hem de eski şevki hissetmiyor sanırım dünyanın hızı, gerginliği yüzünden, ekonomik sıkışma. Ayrıca bi sorun olsa AI'ye sormak gibi korkunç bir seçeneğimiz var artık.
Ben şahsen önceki yeni şeyler öğrenme tartışma hevesimi de hissettmiyorum. (9 yıl rozeti geldi bu günlerde yey) Üstteki grafik tam oturdu cevabıma sağ olsun, 2015-20 zamanları burası ne ayrı bi keyifti ya, uzun uzun cevap veren, çözüm arayan dostlar, sosyal medya gibi, yeni şeyler öğrenmek, milletin tartışmada birbirini yemesini izlemek :D :D
Bu günlerde öğrenme için de eğlence için de sadece Yutub ve Insta'ya girip çıkıyorum, geri kalan zamanda da ders falan, herkes öyle yapıyor galiba.
Eminim ki site trafikleri de düşüşe geçmiştir, İnternet yayıldıkça daha tekel, soğuk bir hale geldi, AI ve botlar da tuz biber. Belki geçiş dönemidir, ileride güzel olur :)

Toksikler, yapay zeka, kimsenin uğraşmak istememesi... Buraya daha bir çok neden sıralarım. Özellikle bence yapay zekadan kaynaklı olarak genel olarak tüm forumlarda aktiflikler düştü. Ayrıca nedenini bilmediğim bir şekilde de 2013 yılında forumların hepsi zirve noktasında. Herhangi bir fazla cevaplı konu genelde 2013 yılına ait. Neyse kısaca artık insanlar yapay zekayı kullanarak cevap arıyor. Ben bile bazen ilk ChatGPT'ye, sonrasında gelip buraya soruyorum.

1.000.000 TL bütçe sistem tavsiyesi, 500.000 TL bütçe telefon tavsiyesi, RTX 5090 mı RX 9070 mi gibi konular harici konuların büyük çoğunluğu çözüm bulmayı geçtim, herhangi bir cevap bile alamıyor. Forum işlevini kaybetmiş gibi. Eskiden dünyada toplasan 3 kişinin yaşadığı en uç sorunlara bile çözüm bulunuyordu buralarda. Neden böyle oldu? Üyelerin çoğunluğunun kayıt tarihi 2023 sonrası mı?

Forumlarda belli yıllarda popülerite aldı sonra popüleritesi düştü bunu sadece Technopat olarak düşünmek pek doğru değil kimisi sosyal bir amaç kimisi insanlara bilgisini paylaşıp yardımcı olmak kimisi de popüler olduğu için artık derdini arkadaşına değil forum üyelerine anlatıyordu bu da COVID döneminde bayağı arttı forumlarda zirveyi gördü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı