Technopat'taki kullanıcıların korsana destek yok olayını abartması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Örnek verelim artık oyunlar 700 lira civarına doğru gidiyor. Bu parayı kaç kişi verebilir ki ? Yayıncılar bile bize gelmese ben hayatta almam diyor. Korsan olayı biraz abartılıyor evet.

Ya bir de adam geliyor "o kadar PC alıyorsun oyun alamıyon" diyor ulan zaten parası olsa niye korsan indirsin belki adam öğrenci harçlığıyla aldı bilgisayarını bir de oyuna 500 TL mi bayacak nasıl mantık bu?

Kendimi çok tekrar ediyorum biliyorum ancak, korsana destek verilmeyen bir platformda Hackintosh'a tam destek verilmesini ve bunun sürekli olarak savunulmasını (üstelik yasal olup olmadığına dair hiçbir araştırma yapılmamış olmasına rağmen) çok daha saçma buluyorum. Forumda bunu söyleyebilen de tek benim sanırım, çünkü Apple'ın EULA'sında bizzat yazdığı halde bunun yasal olduğunu savunanlar var... insan neye inanmak istiyorsa ona inanıyor sanırım bunu değiştirmenin yolu yok.

Davranış olarak Hackintosh kullanmanın korsan oyun oynamaktan hiçbir farkı yok. İkisi de yaptırımı olmayan ancak yasal da olmayan davranış sonuçta. Technopat'ın korsan kullanıma karşı olan duyarlılığı sadece oyunlara karşı sanırım, çünkü korsan olan diğer ürünler o kadar da kafaya takılmıyor gibi geliyor.

Ya bir de adam geliyor "o kadar PC alıyorsun oyun alamıyon" diyor ulan zaten parası olsa niye korsan indirsin belki adam öğrenci harçlığıyla aldı bilgisayarını bir de oyuna 500 TL mi bayacak nasıl mantık bu?
O kadar çok parası olduğu halde satın almayan var ki anlatamam size hocam. Bazı insanlar "beleş oynamak varken neden para vereyim ki" tarzında saçma sapan düşüncelere sahipler, bu tarz düşünenler bol parası olsa bile beleş varken oynamam diye düşünüp korsan indiriyorlar. Buna en büyük örnek bizzat benim kuzenim, adam "oyuna para veren maldır" deyip her şeyi korsan oynuyor parası olsa dahi.

Işte onları ayrı bir kefeye koydum o beleşçilikten de öte eğer parası olduğu halde alıyorsa bir de gelip para ile alan enayidir diyorlar ya orada uçuyor zaten.

Her oyunu oynamak zorunda değilsiniz Bu kadar basit. Pahalıysa git ucuz oyunları oyna. Oyunu yapan ekip bedavaya çalışmıyor. Günlerce aylarca emek harcıyorlar.
Rockstar'ın GTA V'ten zarar ettiğini mi düşünüyorsun. Adamlar oyundan TRİLYONLAR kazanıyorlar. Hadi bedava yapsın Türkiye'de Rockstar. Kazandı zaten kazanacağını. Oyunun en hızlı satan eğlence yapımı olarak ödülü var. İnan bana senin verdiğin parayla oyun firmaları ayakta kalmıyor. Hepsi Amerika'dan, İngiltere'den kazandıkları 1 haftalık paraları TL'ye çevirsinler Dolar 5 lira olur. (büyük firmalar.)

Marketten de çikolata vs. çal o zaman, 5tl lik çikolatadan batmazlar herhalde.

Marketten de çikolata vs. çal o zaman, 5tl lik çikolatadan batmazlar herhalde.
Yapamazlar çünkü yaptırımı var, ceza alır. Cezası olmadığı için bu kadar rahatlar ya zaten, bu da demek oluyor ki; cezası olmasa marketten her şeyi çalabilirler bu mantıkla. Vicdan falan yok belli ki.

Konu hakkında konuşamayacağım. Çünkü nerden tutsam elimde kalacak bir konu. Yani iki ucu t€z€kli deynek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…