Technopat'taki kullanıcıların korsana destek yok olayını abartması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rockstar'ın GTA V'ten zarar ettiğini mi düşünüyorsun. Adamlar oyundan TRİLYONLAR kazanıyorlar. Hadi bedava yapsın Türkiye'de Rockstar. Kazandı zaten kazanacağını. Oyunun en hızlı satan eğlence yapımı olarak ödülü var. İnan bana senin verdiğin parayla oyun firmaları ayakta kalmıyor. Hepsi Amerika'dan, İngiltere'den kazandıkları 1 haftalık paraları TL'ye çevirsinler Dolar 5 lira olur. (büyük firmalar.)
Tamam git şimdi aynısını milyon liralık araba satan firmalar için de yaz. Sana bedava araba versinler. Kazandılar zaten kazanacaklarını. Hiç mi düşünmüyorsunuz yazarken inanılmaz.

Tamam git şimdi aynısını milyon liralık araba satan firmalar için de yaz. Sana bedava araba versinler. Kazandılar zaten kazanacaklarını. Hiç mi düşünmüyorsunuz yazarken inanılmaz.
Arabanın bir maliyeti var ama değil mi? Oysaki GTA V'in dijital sürümlerinin üretim maliyeti yok. Zarar edemez yani. Hiç mi düşünmüyorsunuz yazarken inanılmaz.

Arkadaşlar bir oyuna asgari ücretin 5'de 1'ini veremediğim için buradaki bütün oyun camiasından çok özür diliyorum. TR genci olarak ekonomik yükü de düzeltmek bizim vaziyetimizmiş galiba. Hatta milletvekilleri biraz daha maaş alsın ben bedava çalışayım.

Bu arada abartılma olayı klasik zenginlik psikolojisi emeğe saygıyı filan düşündüklerini sanmıyorum adam kendini üstün hissetmeye çalışıyor tamamen egoyu tatmin etme kafası aldığı 60 dolarlık oyunla.

Bu arada buradaki bütün öğrenci arkadaşlarıma sesleniyorum babanızdan COD MW 2 parası istesenize bi ne tepki verecekler çok merak ediyorum. Düşünsene aile babasısın ay sonunu borçla harçla zar zor çıkarıp sonraki ayı kara kara düşünüyorsun oğlun gelmiş baba 1.200 versene oyun alıcam diyor.
Kimsenin kendini üstün görmek için böyle bir şey yaptığını zannetmiyorum hocam, evet oyun oynamak herkesin hakkı fakat oyun lüks bir şey, yani Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde yeri bulunan bir şey değil ki. Oyunlar indirime girebiliyor, Epic ve Amazon prime ücretsiz oyunlar veriyor, korsan önermiyoruz çünkü emekten ziyade sistemlere virüs girmesini istemiyoruz. Yoksa x kişisi korsan indirdiği için büyük yapımcılar az kazanmıyor ya da çalışanlar maaşlarını eksik almıyor, yine de emeğe biraz saygı göstermek gerekiyor. Şahsen ben oyun stüdyosunda çalışsam ve biri emek verdiğim oyunu korsan kullansa bir tık üzülürdüm.

Merhaba, korsan oyun aldığınızda eğer zaten alamayacak durumda olup korsan kullandiysaniz firmaya zarar vermezsiniz. Zira adama o 780TL sen oyunu oynasan da oynamasa da gitmez.
Ama alabilir iken almaz isen adam 780TL kazanacağı yerde kazanamaz.

Merhaba, korsan oyun aldığınızda eğer zaten alamayacak durumda olup korsan kullandiysaniz firmaya zarar vermezsiniz. Zira adama o 780TL sen oyunu oynasan da oynamasa da gitmez.
Bütün olayı çok güzel özetlemişsin teşekkürler.

Öncelikle biliyoruz bu forumda korsana destek yok ben de desteklemiyorum ama kuzenim PC'ne GTA 5 indirmiş Torrent'den ve bildiğiniz gibi Windows oyunların crack dosyalarını siliyor silince de Technopat'a yazmış (ne zaman yazdı bilmiyorum geçen gösterdi) ama konuya cevap veren birkaç arkadaş sadece korsana destek yok yazmış arkadaşlar biraz anlayışlı olsanız yani 10 yaşında çocuk 180 TL GTA 5'i nasıl alsın ya da çok eski Steam'de bile olmayan oyunları niye key alarak satın alsın ki biliyorum orijinali almak iyidir ben de elimden geldiğince orijinali alıyorum ama bazen çok pahalı oluyor ya da Steam'de olmuyor biraz anlayışlı olun. Orijinal olmayan bir oyundaki soruna cevap verdiğinizde korsana destek olmuş olmuyorsunuz.
Katılıyorum.

Arabanın bir maliyeti var ama değil mi? Oysaki GTA V'in dijital sürümlerinin üretim maliyeti yok. Zarar edemez yani. Hiç mi düşünmüyorsunuz yazarken inanılmaz.
Hahaghahahaa oyunu yapan adamlar bedavaya mı çalışıyor? Sunucuları bedavaya mı çalıştırıyorlar? Binlerce insan bu firmada çalışan parasını nereden kazanıyor? Oyunu bir kere yapınca tüm maliyeti bitiyor mu sanıyorsunuz? Yeni yapılacak oyunlar için parayı nereden buluyorlar? Komiksiniz.

Hahaghahahaa oyunu yapan adamlar bedavaya mı çalışıyor? Sunucuları bedavaya mı çalıştırıyorlar? Binlerce insan bu firmada çalışan parasını nereden kazanıyor? Oyunu bir kere yapınca tüm maliyeti bitiyor mu sanıyorsunuz? Yeni yapılacak oyunlar için parayı nereden buluyorlar? Komiksiniz.

Kardeşim cevap bu, ister kabul et ister etme. Bundan öteye hiçbir konuda geçilemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle biliyoruz bu forumda korsana destek yok ben de desteklemiyorum ama kuzenim PC'ne GTA 5 indirmiş Torrent'den ve bildiğiniz gibi Windows oyunların crack dosyalarını siliyor silince de Technopat'a yazmış (ne zaman yazdı bilmiyorum geçen gösterdi) ama konuya cevap veren birkaç arkadaş sadece korsana destek yok yazmış arkadaşlar biraz anlayışlı olsanız yani 10 yaşında çocuk 180 TL GTA 5'i nasıl alsın ya da çok eski Steam'de bile olmayan oyunları niye key alarak satın alsın ki biliyorum orijinali almak iyidir ben de elimden geldiğince orijinali alıyorum ama bazen çok pahalı oluyor ya da Steam'de olmuyor biraz anlayışlı olun. Orijinal olmayan bir oyundaki soruna cevap verdiğinizde korsana destek olmuş olmuyorsunuz.

Bence de bu durum çok abartılıyor kimse o parayi tekte cebinden çıkaramaz ama bazı korsan uygulamalar (%99 u) virüslü olduğu için sosyal de buna destek verilmiyor ve bir başka nedeni ise emeğe saygı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı