KRALCAN
Gigapat
Daha fazla
Usta ben zorla yapın demiyorum neden böyle bir algı oluştu çözemedim. Ben Technopat ailesi olarak yardım yapabiliriz diyorum sadece. İnsani ve vatani görev demem şudur; bu kadar insan aç ve açıkta iken bu şekilde yardım etmek vicdanen bile olsa rahatlatır insanı.
Gerek yok. Zaten kampanyalar var. İsteyen bakıp bağışını yapabilir. Kampanyalar için izin falan almak gerekiyor. Yetkililer bir de izin almak için mi meşgul edilsin?Ben kimseyi zorla yapsın demiyorum forumdan bağış yapmak isteyenler için bir kampanya düzenlenebilir diyorum.
Neden konuyu açan arkadaşa bu kadar kızdınız? Bu tarz yardımları zaten asıl vatandaş değil, devletin kendisinin fazlası ile yapması lazım. Arkadaş sadece konuyu açmış, tekrardan bağış olayını dile getirmiş.
Neden konu sahibini taşlamaya çalışıyorsunuz anlamıyorum. Adamın gerçekten gözünün önünde bu acılı olaylar olduysa adam ne yapsın elinden bir şey gelmiyor. Tek yapabildiği yardım istemek. Yani biz olsak biz de aynı şeyi yapardık. Kimsenin cebinden zorla para alacağı yok.
Yapmayacak insan darlasanızda yapmaz zaten. Belki bir iki kişi bu konuyu görüp yapar. Onlarca açılan boş konudansa böyle konu görmeyi daha çok isterim.
Zorla yapılıyor yorumunu genel olarak söyledim çünkü nereye baksam insanlar milleti darlıyor yardım edin edin diyerek ve bu benim canımı sıkıyor. Empati yapıyorum ben adam yerinde olsam darlanırım çünkü istersem bu yardımı yapabilirim bunun bilincindeyim. Seninde darlamadığını gördüğüm için "veya" diyerek yardım edin demeyin isteyen yardımını yapar dedim. Kampanya başlatılmasının da bir mantığı yok çünkü kampanyalar belli yayıncılar da açıyor kampanyalar bununla uğraşan firmalarda yani özel olarak Technopat'ın bir kampanya ile uğraşmasına gerek yok.
Ben şunu anlatmaya çalışıyorum; gerçekten hayal edemeyeceğiniz bir durumdu. Şehir yerle bir oldu. Ayakta kalan binalar sayılı ve insanlar aç bir şekilde donarak ölüyor. Kimseyi zorlamıyoruz ama gerçekten çok büyük yardım ihtiyacı var. Şu konuyu görüp bile yardım edebilecek iki üç kişi bile olsa emin olun yüzlerce insanın hayatını kurtarır.Gerek yok. Zaten kampanyalar var. İsteyen bakıp bağışını yapabilir. Kampanyalar için izin falan almak gerekiyor. Yetkililer bir de izin almak için mi meşgul edilsin?
Kızma yok arkadaşlar. Kargom nerede konusundan çok da farklı olmayan bir konuş bence bu. Ek bir kademeye daha gerek yok. Var olan ve işleyen bir sistem zaten var. Adamlar bağışını yapmış. Forumda haberi yapıldı. İnsanları şişle dürtüp bağış yap demeleri şart mı? Forum üyeleri bunu durtulmeden akıl edemiyor mu?
Uğraş dediğin en ufak bir şey bile kaç tane insanı hayatta tutacak biliyor musun? Yemek yok su yok kıyafet yok ısı yok. Hava eksi derecelerde ve insanlar karın altında. Herkes soğuktan per perişan ve ilaçta yok. Benzin yok hiçbir şey yok. İnsanlar kar eritip içiyor ve gerek mi yok diyorsun? Ne kadar yardım toplanırsa o kadar iyi.Gerek yok. Zaten kampanyalar var. İsteyen bakıp bağışını yapabilir. Kampanyalar için izin falan almak gerekiyor. Yetkililer bir de izin almak için mi meşgul edilsin?
Kızma yok arkadaşlar. Kargom nerede konusundan çok da farklı olmayan bir konuş bence bu. Ek bir kademeye daha gerek yok. Var olan ve işleyen bir sistem zaten var. Adamlar bağışını yapmış. Forumda haberi yapıldı. İnsanları şişle dürtüp bağış yap demeleri şart mı? Forum üyeleri bunu durtulmeden akıl edemiyor mu?