Çözüldü Tecil düşünce ne yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mr.poseidon

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, dün akşam çevirmeye girdim kimlik kontrolünün ardından asker kaçağı göründüğümü söyleyip tutanak imzalattılar. Bir iki ay kadar önce kontrol ettiğimde 2027 yılının sonuna kadar hala tecilim var olarak görünüyordu. Buna göre planlama yaparak yüklü bir borca girdim, sezonluk çalışıyorum. Ayrıca bedelli gitmem gerekiyor. Yine borç harç bedelli parasını halledebilirim ama nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum şu noktada. Evime celp kağıdı da gelmedi. Jandarma acilen askerlik şubeye gitmem gerektiğini söylüyor ama ben aralık veya ocaktan önce askere gitmek zorunda kalırsam girdiğim yüklü borçtan kaynaklı yıllardır harcadığım emeklerimin hepsi çöpe gidecek ve döndüğümde işsiz kalacağım. Bilgi sahibi birisi varsa ne yapmam gerektiğini anlatabilir mi?

Konudan bağımsız 07/07/2025 te tecilim bitiyor sanırım yıl sonuna kadar yoklama sürem var bu süre zarfında yoklama süresince kaçak sayılır mıyım bir de yurtdışına gideceğim çalışma iznim gelirse askerliğim tecil bittikten sonra erteleme şansım var mı net bir şekilde cevaplarsanız sevinirim .

Konudan bağımsız 07/07/2025 te tecilim bitiyor sanırım yıl sonuna kadar yoklama sürem var bu süre zarfında yoklama süresince kaçak sayılır mıyım bir de yurt dışına gideceğim çalışma iznim gelirse askerliğim tecil bittikten sonra erteleme şansım var mı net bir şekilde cevaplarsanız sevinirim.

Bulunduğun ilçenin askerlik şubesini ara sor.

Bu duruma düşenlere rehber olması açısından geçtiğim süreçleri anlatıyorum:
Askerlik şubeye gittim asker alım için form doldurdum. Bedelli yapacağım için "bedelli ücreti+normalde ödeyeceğim gün başına düşen ceza miktarı+bedelli gittiğim için ödediğim ekstra ceza" olacak şekilde ödeme yaparak bir sonraki yıl başında çekilecek kura ile bedelli askerliğe başvurdum. Yani aynı yıl gitmiyorum 2026 yılı içerisinde seçtiğim aylardan birinde gideceğim. Eğer bedelli gitmeseydim 2025 yılı içerisinde gitme ihtimalim vardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı