Tecno Markası ve KVK Teknik Servisi ile yaşananlar

1.3vvti

Hectopat
Makaleler
1
Ailemin telefon ihtiyacı üzerine, fiyat-performans açısından cazip görünen Tecno Pova Neo 2 ve Tecno Pova 4 modellerini tercih etmiştim. O dönem aynı fiyat aralığındaki Redmi cihazlara göre donanımı daha güçlüydü. İlk başlarda bir problem yaşamadık, memnunduk.
Ancak bir süre sonra annemin teknosadan satın aldığım Tecno kulaklığı bozuldu. Hediye değil, faturalı üründü. Değişim talebim kabul edilmedi, servis (OUNO) sadece ücret iadesi yapabileceğini söyledi. Ancak iade süreci çok uğraştırıcıydı: belge çıktı al, imzala, tara, gönder... 300-500 TL için bu kadar bürokrasiyle uğraşmak gerçekten yıpratıcıydı.
Daha sonra babamın kullandığı Pova Neo 2 cihazı kendiliğinden kapanıp açılmaya başladı. Şikayetvar üzerinden başvurumla ilgilendiler, göndermemi rica ettiler. O sırada indirimli olarak Spark 20 Pro aldım, Neo 2'yi servise gönderdim. Format atılıp geri gönderildi. Ben de cihazı sattım, geri dönüş olmadı.
Benzer bir sorun yaklaşık 8 ay önce annemin kullandığı Pova 4 modelinde de ortaya çıktı: cihaz sürekli açılıp kapanıyordu, kullanılamaz durumdaydı. Ayrıca bazı banka uygulamaları da bu cihazla çalışmayı reddediyordu. Google Play güvenlik güncellemeleri hiç gelmemişti, cihaz resmen 1.5 yıldır güncelleme almamıştı.
Garanti bitimine bir ay kala cihaza servise gönderdim. Ancak bana dönüş olarak hem “alt board arızası” var hem de parmak izi okuyucu kırık denilerek 1978 TL ücret çıkarıldı. Cihaz düşmedi, kalın kapaklı kılıfla kullanıldı. Görünürde sadece tek bir çizik vardı. Parmak izi özelliği zaten hiç kullanılmamıştı. Ayrıca tuşlar da zamanla kararıp rengini kaybetti, kalitesiz malzeme çok belli. Bu kısımları da faturaya yansıtmışlar gibi görünüyor.
Servisle iletişim kurduğumda geçiştirildim. Önce “müşteri memnuniyeti çok önemli” deyip ilgileniyorlar, sonra sertleşen bir dille sorumluluğu kullanıcıya yıkıyorlar. KVK’ya da ulaşamıyorsunuz zaten. Gönderdiğim cihaza ilk 10 gün hiç bakılmadı, sanki garanti süresi dolsun diye bekletilmiş gibi bir izlenim bıraktılar.
Bu yaşadıklarım sonrası Tecno markasına bir daha asla yaklaşmam. Kimseye de tavsiye etmiyorum. Belge ve ekran görüntülerini de ilerleyen süreçte ekleyeceğim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 16.14.24_52dcb885.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 16.14.24_52dcb885.jpg
    82,8 KB · Görüntüleme: 24
  • WhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 16.14.24_fe5597ba.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 16.14.24_fe5597ba.jpg
    93,5 KB · Görüntüleme: 23
  • WhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 16.25.18_81715f6e.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 16.25.18_81715f6e.jpg
    122,4 KB · Görüntüleme: 23
  • WhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 16.25.18_c6ed4ed1.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-07-17 saat 16.25.18_c6ed4ed1.jpg
    123,9 KB · Görüntüleme: 21
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana garip gelen: Bu cihazla sorun yaşamışsınız ve gidip niye aynı cihazı tekrardan satın alıyorsunuz ki?

Bana garip gelen: Bu cihazla sorun yaşamışsınız ve gidip niye aynı cihazı tekrardan satın alıyorsunuz ki?
Bu konuda size katılıyorum ancak benlik değil. Babam tutturdu bunun arayüzü güzel redmi medmi istemem onlar güzel değil diye. O yüzden. Bir de o servisten gelen cihaz düzelmişti. Yazılımsal ilk parti sorun güncelledik vs dediler.

@1.3vvti, arkadaşımın kardeşine bu cihazdan aldılar. Cihaz düştü ve üst kısımda hafif kırıklık var. Bir tane telefoncuyla anlaştılar. 5 bin TL'ye yaparım demiş, üç gün sonra da parça tedarik edemediği için telefonu geri vermiş. Ciddi parça sorunu var ve teknik ekibi de bilgisiz.

@1.3vvti, arkadaşımın kardeşine bu cihazdan aldılar. Cihaz düştü ve üst kısımda hafif kırıklık var. Bir tane telefoncuyla anlaştılar. 5 bin TL'ye yaparım demiş, üç gün sonra da parça tedarik edemediği için telefonu geri vermiş. Ciddi parça sorunu var ve teknik ekibi de bilgisiz.
Ayrıca cihazın arkasında durmamaları büyük sorun. KVK Ouno vs vs servisler kaçar. Tamirden, değişimden... Ancak marka malına sahip çıkar sorun çözülür. Tecno diyorki ben dandik bir parmak izi okuyucu yaptım. Sen kullanmasanda bozulmuş. Altboardda durduğu yerde bozulabilir. İşi hakem heyetine götüreceğim
Bu arada güncel olarak babamın tecno spark 20 prosunda en azından şuanlık bir sorun yok. Hayatta tecno almam.
Annem Honor Magic 7 Lite, ben ise Honor 400 kullanıyoruz ve çok memnunuz. Honorunda KVK servisi bu arada. Allah düşürmesin.

@1.3vvti, Techno'nun nasıl cihaz olduğunu bilemiyorum da şikayetçisi çok fazla ve ucuz da değil. Telefona o kadar para veriliyorken adamakıllı cihaz alınması daha mantıklı ve Vatan Bilgisayar'ın alışveriş kredisiyle sürekli ve sürekli faizsiz kredi sunarak bu cihazı satması da bende pek iyi izlenim oluşturduğu söylenemez.

@1.3vvti, Techno'nun nasıl cihaz olduğunu bilemiyorum da şikayetçisi çok fazla ve ucuz da değil. Telefona o kadar para veriliyorken adamakıllı cihaz alınması daha mantıklı ve Vatan Bilgisayar'ın alışveriş kredisiyle sürekli ve sürekli faizsiz kredi sunarak bu cihazı satması da bende pek iyi izlenim oluşturduğu söylenemez.
İnsanlar Türkiye'de üretiliyor vs vs diye kampanya indirim ayağına satın alıyor. Sonuç hüsran. Ben alırkende pek ucuz değil, açıkcası donanımı vs hoşuma gitmişti redmilere göre kamerası da iyiydi.
Geçen ay HB kampanyası kuveyttürk faizsiz kredi ile Honor 400 aldım 19 bine. 9 a böldü. Çok memnunum. Zaten Honor tabletim de vardı. Magic 7 Lite da vardı. Bundan sonra benim için Honordan devam 🤣 🤣
Dediğim gibi ben aldığımda 2 sene önce Tecno ülkemize yeni gelmişti. Beklemek her daim faydalı. Şimdi görsem bu kadar şikayeti almam tabii

@1.3vvti, tekrardan belirteyim: Cihaz iyidir ya da kötüdür, o konu hakkında fikrim yok. Sadece yeni cihaz olduğu için sorunları olabiliyor. En azından 3-5 sene sonra alınmalı alınacaksa da.

@1.3vvti, tekrardan belirteyim: Cihaz iyidir ya da kötüdür, o konu hakkında fikrim yok. Sadece yeni cihaz olduğu için sorunları olabiliyor. En azından 3-5 sene sonra alınmalı alınacaksa da.
Bende öyle düşünüyorum dediğiniz doğru. Maksat sorunların çözümü. Yoksa piyasaya yeni giren markalara, firmalara ben her konuda açığım ve fırsat veririm. Sorunlar olur ve çözülür, çözülmezse de bende uğraşırım.

Kendi cihazım bana 151 TL kargo ücreti ile iade edildi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı