Tecno mu iPhone mi?

tahtakapı

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese selamlar, yaklaşık 1 yıldır kullandığım tecno spark 8c telefonumdan memnunum. 1300 TL gibi bir fiyata orta tuşu sorunlu ve şifresi unutulmuş bir iPhone 7 jett black buldum diye aldım.

Telefonun orta tuşunun filmini değiştirdim telefoncuya. Arkadaşta yazılımla şifreyi kırdı sağ olsun. Şu an sorunsuz çalışıyor. Bataryası bix marka bataryayla değişmiş bla bla bla.

Şimdi asıl mevzuya gelecek olursak benim telefonum düşük bir model olabilir ama hiç cayır cayır yandığını ve sarzinin su gibi gittiğini görmedim. Kamerasından şikayetçiyim. Daha yüksek iPhone modellerini düşünüyordum. Hiç değilse X, XS falan... Bu gidişle ucuz vesaire diye de SE2 de almayacağım. Bilmiyorum belki batarya sorunludur degisince düzelir ama TECNO ile 30-40 şarz yerdi bugün maksimum. iPhone 7 yi 2,3. fulleyisim bu ve etkin de kullanmadım. Şu an köşede de param kalmadı. Satılacak tek seylerim; Tecno spark 8c 128 GB telefonum, 128 GB lik iPhone 7 im ve anlayana 29 jant hidrolik disk cart curt Bianchi bisikletim var. Yazın da çalışmayı düşünüyorum.

Bu arkadaşınıza şu anlık hangi telefonu kullanmasını önerirsiniz? İlerisi için pek konuşmaya gerek yok. O gün gelsin forumda yine istişare yaparız. Cevaplayan kara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone 7 pili epey sıkıntılı, güçlendirilmiş pil alman gerekir. Deji gibi.

Eğer yükseltmek istiyorsan alternatif olarak XR önerebilirim, XS ile aynı işlemciyi kullanıyor ve büyük ihtimalle iOS 18 alacak. Bakabilirsin.

Onun haricinde 8 Plus'a da geçebilirsin. Plus modellere geçmeye çalış yani.

Herkese selamlar, yaklaşık 1 yıldır kullandığım tecno spark 8c telefonumdan memnunum. 1300 TL gibi bir fiyata orta tuşu sorunlu ve şifresi unutulmuş bir iPhone 7 jett black buldum diye aldım.

Telefonun orta tuşunun filmini değiştirdim telefoncuya. Arkadaşta yazılımla şifreyi kırdı sağ olsun. Şu an sorunsuz çalışıyor. Bataryası bix marka bataryayla değişmiş bla bla bla.

Şimdi asıl mevzuya gelecek olursak benim telefonum düşük bir model olabilir ama hiç cayır cayır yandığını ve sarzinin su gibi gittiğini görmedim. Kamerasından şikayetçiyim. Daha yüksek iPhone modellerini düşünüyordum. Hiç değilse X, XS falan... Bu gidişle ucuz vesaire diye de SE2 de almayacağım. Bilmiyorum belki batarya sorunludur degisince düzelir ama TECNO ile 30-40 şarz yerdi bugün maksimum. iPhone 7 yi 2,3. fulleyisim bu ve etkin de kullanmadım. Şu an köşede de param kalmadı. Satılacak tek seylerim; Tecno spark 8c 128 GB telefonum, 128 GB lik iPhone 7 im ve anlayana 29 jant hidrolik disk cart curt Bianchi bisikletim var. Yazın da çalışmayı düşünüyorum.

Bu arkadaşınıza şu anlık hangi telefonu kullanmasını önerirsiniz? İlerisi için pek konuşmaya gerek yok. O gün gelsin forumda yine istişare yaparız. Cevaplayan kara teşekkürler.
Tecno'dan memnunsan Tecno'dan devam et zira günlük kullanıcıya bile az gelir iPhone 7 şarjı. Arkadaşımda iPhone 7 Plus var ve gayet memnun eğer alabilirsen yaza kadar götürür gibi.

Bana kızma ama çok boş işler peşinde koşuyorsun bence hocam. Bugün 7 almanı da mantıksız bulmakla birlikte şunu demek isterim bir tavsiye olarak: Ne 7 ne 8, X, XS artık mutlu edecek memnun edecek cihazlar değiller herhangi birine geçtiğinde aklın hep bir üsttekinde kalacak. Bu yüksek enflasyon döneminde de bir şeylerini bir telefon uğruna satmanı mantıklı bulmuyorum. Yazın para biriktirip eldeki 7'yi de elde tutup illaki iPhone istiyorsan yurt dışından çıktığında bir iPhone 16 al bir daha da uzun yıllar telefon düşünme derim hiç böyle eski 2. El cihazlarla da uğraşmamış olursun. Ya da Android de olur dersen TR'den de S23 alabilirsin.
Bunlar tamamen öznel benim tavsiyem olur. Saydığın modeller arasında cihaz kıyası yapmadım o yüzden.

iPhone 7 epey eskide kaldı. Sürekli prize yakınsan ya da bir Powerbank ile cebimde bir kablo bağıyla dolaşırım diyorsan kullanılır, hala akıcı çalışıyor sonuçta ama artık zor be abi. Günlük hayatını daha fazla kolaylaştıran seçeneği seçmeni tavsiye ederim, o da Tecno gibi duruyor anlattığına göre.

Hepinizin yorumunu okudum. Öncelikle herkes farklı bir şey demiş. Kimsenin etkisinde kalmadan kendi fikirlerini anlatmış. Teşekkür ederim.

Dedemin telefonu satıp gelen parayı Euro'ya atmıştım. 30 Euro falan almıştım 2-3 ay önce 70 TL kâr etmişim. Bozdurup iPhone 7 aldım. Alma amacım hem düşük modellerde nasıl bir deneyim oluyor, hem bu fiyata yok hem kaç aydır euroda 70 TL kazanmisim, bu telefonu güzelce resmetsem piyasası 2.5-3.5 arası dolasiyor, satılır yane. Ha bir hafta ha 2 hafta ha 3 hafta ha 1 ay gider bir şekil ve en az 1000, 1500 TL arası para girer cebime. Bir kamera için de Apple kölesi olmaya gerek yok zannımca. cevaplayanlara teşekkür ederim.

Hocam dedikleriniz mantıklı geldi. Ben zaten işimi sağlama aldım. Düşük fiyattan iPhone deneyimi yaşayıp satmakti amacim. Hem de cebime de kâr kalır diye düşündüm.

Telefonun şu an sorunu problemi yok hızlı bir şekilde de satılacağını düşünüyorum.

Benim bu yola çıktığımda almak istediğim cihaz 11 di. İstemekle alamamamın arasından 1-2 yıl geçti ve iPhone 15'i Samsung'ta S24 serisini tanıttı. Bende 13 alayım bari dedim ama 38 bin TL gibi yüksek bir fiyatı var. Ben şu an öğrenciyim al-sat dışında ki onlar da ufak miktarlar getiriyor. Kırk yılın başı 300-500 TL gibi. O parayı toplamamın imkanı yok yane calismadan. Ben popüler kültür kölesi bir adam değilim. Nerede çoğunluk varsa oradan kacinirim. "E o zaman neden iPhone alıyorsun?" Heves ettik. Hoşuma gitmeyen bir şeyi de olursa androidle falan değiştiririm. Bunlar uzun vaadeli işler şu an ki hedefim iPhone 7 yi satmak olsun yine istişare ederiz.

Son düzenleme:
Şu anlık Tecno kullan geç abim benim, tamam iPhone iOS falan anladıkta 7 harbi bayağı eski be abim. En son orkun ABD'ye gidiyordu video çekmeye iPhone 7 diye. Ama anlık bütçe yok, kısa vaadede de az buçuk buluruz herhalde diyorsan iPhone XR al. İyi günler dilerim.

Amacim üstüne koya koya gitmek zaten abim. XR'ın XS ten assagi kalır yanı da yok gibi sattıktan sonra hangisine bakınayim? Xr mi xs mi x mi ne yapsak?
Şu anlık Tecno kullan geç abim benim, tamam iPhone iOS falan anladıkta 7 harbi bayağı eski be abim. En son orkun ABD'ye gidiyordu video çekmeye iPhone 7 diye. Ama anlık bütçe yok, kısa vaadede de az buçuk buluruz herhalde diyorsan iPhone XR al. İyi günler dilerim.

Amacim üstüne koya koya gitmek zaten abim. XR'ın XS'ten assagi kalır yanı da yok gibi sattıktan sonra hangisine bakınayim? XR mi XS mi X mi ne yapsak?

Güncel takılayım diyorsan XR (çok da bir fark yoktur) ama yok ben performans odaklıyım beni bir 5-6 yıl götürsün yeterli. Zaten keyif süreyim diyorsan temiz bir XS Max veya XS.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı