Üstad telefon geldi denedim, telefon ağır leş çıktı, iade için geri gönderdim umarım iade sürecinde bir problem yaşamam biraz korkuyorum bu iade işlerinden. Telefon inanılmaz kasıyor, ısınıyor, kamerası berbat. Xiaomi 12t nin 5 te 1 i performansı yok. Kesinlikle uzak durulması gereken bir markaymış. Ben sırf ekranı ve işlemcisi için satın almıştım zaten kamera beklentim yoktu ama tek bir beklentim olan performans ve stabilite beklentimi gram karşılamadı. O kadar ısınıyor ki elimde tutamayacaktım neredeyse ve korktum bataryası falan patlayacak diye o kadar ısınıyor. Hemen kapattım koydum gerçekten korkulacak derecede ısınıyor normal değil. Google play arayüzünde, chrome browser ile haber sitelerini falan gezdim test ettim o kadar kasıyor ki benim eski telefonum olan realme 6 pro buna göre inanılmaz stabildi. Hız konusunda problem yok ama stabilite 0 takılmalar, kasmalar, donmalar ne ararsan var, bu kadar pahalı bir telefonda böyle şeyleri görünce şok oldum. Yıllar önce Samsung s8 almıştım onda da bu problemleri yaşamıştım ama o bile bu kadar değildi.
Geçmiş olsun hocam, belki yeni kurulum yaptığından ısınmıştır ne kadar süre kullandınız?
Ms ve diğer çoğu detaya versus sitesinden ve nanoreview'den bakıyorum.
We compare Xiaomi 12T with Tecno Phantom X2 to find out which phone has a better camera, screen, performance, and battery life.
nanoreview.net
Phantom x2'nin response time'ını belirtmemişler çok yüksek olduğundan olabilir bayağı şikayet etmişlerdi çünkü.
Burada karşılaştırma yaparken dikkat edilecekler:
1-Ekran kısmında Dolby mi HDR10 mu yoksa düz HDR mı var ya da hiçbiri yok mu, buna bakılır tabi çözünürlük vs onlar gözle görülür detaylar onları geçtim. Dolby en iyisi daha sonra HDR10 ve HDR
2-Tasarım kısmında suya dayanıklılık seviyesi(IP53 IP74 vs daha iyi olan yeşil kutuda gösterilir). ? varsa suya dayanıklı değil diyemeyiz bazen satıcılar f/p telefon üretmek için sertifika almıyorlar o yüzden ? görünüyor.
3-İşlemci kısmında L3 cache yüksek olursa iyi olur. Ayrıca transistör mesafesi düşük olursa işlemci daha az ısınır. Mesela 12nm işlemciler 6nmye göre fazla ısındığı için verimsizdir.
Onların haricinde multi-core skoru ve antutu skoru yüksek olan tabii ki daha iyi. Yalnız işlemci bazında karşılaştırmak yerine telefon bazında karşılaştırmak daha iyi olur.
Mesela mi10t ve samsung s20fe modellerinde snapdragon 865 var ancak samsungun optimizasyonu xiaomiyle yarışacak düzeyde olmadığından gereksiz throttle yediriyor ve çok daha düşük performans veriyor.
4-Ram kısmında LPDDR5 olması önemli ve çift kanal yerine 4 kanal olursa daha iyi performans verir.
5-Depolama kısmında UFS 4.1 şuan en iyisi ama 3.1 fena değil düşük bütçelerde de özellikle samsung emmc diye berbat bir depolama tipi kullanıyor kesinlikle uzak durulmalı uygulama açılma hızı ssd okuma yazma hızları berbat.
6-Kamera kısmı boş iş zaten 6-7k üstünde çoğu telefon yeterli bir kameraya sahip.
Öneri istiyorsanız türkiye pazarında çok çeşitilik yok, biraz pahalanmış olsa da Poco f5 alınabilir.