huseyinfatih97
Kilopat
Daha fazla
Geçmiş olsun hocam, belki yeni kurulum yaptığından ısınmıştır ne kadar süre kullandınız?
Ms ve diğer çoğu detaya versus sitesinden ve Nanoreview'den bakıyorum.
Phantom X2'nin response Time'ını belirtmemişler çok yüksek olduğundan olabilir bayağı şikayet etmişlerdi çünkü.Compare Xiaomi 12T vs Tecno Phantom X2: which is better? | NR
We compare Xiaomi 12T with Tecno Phantom X2 to find out which phone has a better camera, screen, performance, and battery life.nanoreview.net
Burada karşılaştırma yaparken dikkat edilecekler:
1-ekran kısmında Dolby mi HDR10 mu yoksa düz HDR mı var ya da hiçbiri yok mu, buna bakılır tabii çözünürlük vs onlar gözle görülür detaylar onları geçtim. Dolby en iyisi daha sonra HDR10 ve HDR.
2-tasarım kısmında suya dayanıklılık seviyesi(IP53 IP74 vs daha iyi olan yeşil kutuda gösterilir)? Varsa suya dayanıklı değil diyemeyiz bazen satıcılar F/P telefon üretmek için sertifika almıyorlar o yüzden? Görünüyor.
3-işlemci kısmında L3 cache yüksek olursa iyi olur. Ayrıca transistör mesafesi düşük olursa işlemci daha az ısınır. Mesela 12nm işlemciler 6nmye göre fazla ısındığı için verimsizdir.
Onların haricinde multi-Core skoru ve AnTuTu skoru yüksek olan tabii ki daha iyi. Yalnız işlemci bazında karşılaştırmak yerine telefon bazında karşılaştırmak daha iyi olur.
Mesela MI10t ve Samsung S20FE modellerinde Snapdragon 865 var ancak Samsung'un optimizasyonu Xiaomi'yle yarışacak düzeyde olmadığından gereksiz throttle yediriyor ve çok daha düşük performans veriyor.
4-RAM kısmında LPDDR5 olması önemli ve çift kanal yerine 4 kanal olursa daha iyi performans verir.
5-depolama kısmında ufs 4.1 şu an en iyisi ama 3.1 fena değil düşük bütçelerde de özellikle Samsung eMMC diye berbat bir depolama tipi kullanıyor kesinlikle uzak durulmalı uygulama açılma hızı SSD okuma yazma hızları berbat.
6-kamera kısmı boş iş zaten 6-7k üstünde çoğu telefon yeterli bir kameraya sahip.
Öneri istiyorsanız Türkiye pazarında çok çeşitilik yok, biraz pahalanmış olsa da POCO F5 alınabilir.
Siteler birebir doğruyu yansıtmıyor ama emin olmadığın özellik varsa kendi sitesinden bakarsın. Mesela f5'te adaptif tazeleme varmış fotoğrafını ekleyeyim. Bu arada F5 pronun 20k-22k civarı olması lazım ama stoklar bitmiş diğer satıcılar da yüksekten satıyor. Daha ucuza bulursan iyi olur stoklar yenilenene kadar pahalanma riski de var. Bu fiyata alınır mı, bence alınabilir ama 2 gün sonra 22kya stoğa girerse üzer.Bende POCO F5 Pro ve Samsung S23 arasında kalmıştım ama S23'ün ekranı oldukça küçük. Plus modeli de aşırı pahalı. Fakat bu linkini verdiğiniz sitede Xiaomi 12t için Adaptive Sync olmadığını yazıyor oysaki var. Buradaki bilgilerde benim diğer bildiğim siteler gibi tam doğru değil. POCO da 1ms de görünmüyor adaptif ekranda yok gibi görünüyor siteye göre, bunun doğru olup olmadığını bilmiyorum ama.
Siteler birebir doğruyu yansıtmıyor ama emin olmadığın özellik varsa kendi sitesinden bakarsın. Mesela F5'te adaptif tazeleme varmış fotoğrafını ekleyeyim. Bu arada F5 Pro'nun 20K-22K civarı olması lazım ama stoklar bitmiş diğer satıcılar da yüksekten satıyor. Daha ucuza bulursan iyi olur stoklar yenilenene kadar pahalanma riski de var. Bu fiyata alınır mı? Bence alınabilir ama 2 gün sonra 22kya stoka girerse üzer.
Eki Görüntüle 1832066
30Hz'ye kadar varmış. Realme GT2 Pro'da 1Hz'ye kadar adaptif tazeleme vardı.
Merhaba hocam, öncelikle geçmiş olsun hakkınızı alırsınız umarım. Xiaomi12T nasıl, iyimi? Bende Poco F5 alacağım ancak stoklarda yoksa 12T almayı düşünüyorum. 7 ay önce Technopat'ın YouTube kanalında 12T'nin inceleme videosu vardı ve oyun performansında, testlerde iyi sonuç vermişti. Özellikle uzun süreli yük altındayken stabilitesini koruyabilen bir işlemciymiş. Sizde hazır almışken sormak istedim.POCO F5 Pro 22600 var şu an sitelerde satıcısı direkt Xiaomi Türkiye. Ama zaten bir anlamı kalmadı iadeyi reddettiler. Trendyol'da müşteriyi değil sadece satıcıyı koruyor sürekli satıcıdan yana taraf oluyor ara bulmak için bile uğraşmıyor. THH yolu göründü yine bana klasiğimdir zaten benim THH. THH'den sonra alırım artık. Bu Trendyol ve Hepsiburada zaten hep böyle yapıyor ah benim GittiGidiyor'um hiç böyle yapmazdı müşterisini savunurdu. Ama bizim millete böylesi yarıyor gg gibi Amazon gibi siteler dururken hep bu turuncuları tercih ettikçe bunları şahlandırıp diğerlerini batırıyor sonra da bizim gibiler böyle uğraşıyor.
Merhaba hocam, öncelikle geçmiş olsun hakkınızı alırsınız umarım. Xiaomi12t nasıl, iyi mi? Bende POCO F5 alacağım ancak stoklarda yoksa 12t almayı düşünüyorum. 7 ay önce Technopat'ın YouTube kanalında 12T'nin inceleme videosu vardı ve oyun performansında, testlerde iyi sonuç vermişti. Özellikle uzun süreli yük altındayken stabilitesini koruyabilen bir işlemciymiş. Sizde hazır almışken sormak istedim.
Hangi oyunlarda test ettiniz? Ben Genshin Impact gibi ağır oyunlar oynayacağım. Ayrıca Xiaomi ve Poco cihazlarda ilerleyen zamanlarda MIUI güncellemeleriyle beraber performans kaybı yaşandığını söylüyorlar. Hatta bir çok kişi eski MIUI sürümlerine tekrar geri dönüyormuş. Burada sorduğumda ise cihazı kutusundan çıkan sürümle kullanın, güncellemeyin diyorlar. Benim kafam karıştı. Performans düşüşü olmaz umarım.12t gerçekten iyi cihaz çok stabil çalışıyor, şarjı da iyi gidiyor. Kamerası benim beklentimin çok ötesinde. Pro modeli değil diye pek beklentim yoktu kamerasından ama gerçekten çok iyi kamerası var. Zoom yapınca diğer telefonlar ile arasındaki fark ortaya iyice çıkıyor. Oyunlarda çok akıcılık sağlıyor bunu Adaptive Sync özelliği sayesinde yapıyor, örneğin 120Hz yapıp oyuna girdiğimde o kadar akıcı olmazken otomatik adaptif senkronizasyonu açtığımda çok daha akıcı oluyor. Hani biliyorsundur belki monitörlerde Free Sync vardır, oyunlarda V-Sync ayarı vardır onu açınca otomatik FPS eşitler monitör ile oyunun ve oyun çok daha akıcı hale gelir ya, işte bu özellik bu telefonda var bu sayede çok daha akıcı hale geliyor ekranı. Bu özellik çok az telefonda var 12t de olması büyük avantaj. Daha sormak istediğin ayrıntılı soru varsa sorabilirsin.
Güncelleme olayı xiaomi de gerçekten kritik bir konu. Yeni cihazlarda güncellemeler iyi olurken biraz eskimeye başladı mı gerçekten güncelleme yapmayı kesmek gerekiyor çünkü telefon baya kötüye doğru gidiyor yeni güncellemelerle. Bunun nedenini ben kendi düşünceme göre şöyle yorumluyorum; şimdi güncellemelerin asıl odak noktası yeni cihazlar oluyor eski cihazları göz önünde bulundurmuyorlar, böyle olunca da güncellemeler yeni cihazlar için iyi olurken eski cihazları göz ardı ettikleri için eski cihazlar adına kötü oluyor. Ne zamandan sonra güncelleme yapmayı kesmek gerekir net olarak bilmemiz çok zor bunu da ancak şöyle bir çözümüm var benim eskiden yaptığım bir çözümü söyleyeyim. Benim mi6 cihazım vardı yıllar önce güncellemeler iyi giderken 2 yıl sonra yaptığım her güncellemede kötüye gidiyordu bende xiaomi nin kendi sitesinden eski güncellemelerinin olduğu bir bölüm vardı yani eski sürüme dönmek için paket halinde hepsi sırasıyla vardı. Oradan iyi olan son sürümü indirmiştim ama yine de telefona yüklenmiyordu çünkü telefonda bunun için bir kilit var bilinçsiz kullanıcıların telefonu yakmaması için. Adı bitlocker'di galiba yanlış hatırlıyor olabilirim bitlocker kilidini açmak gerekiyordu önce onu açıp bilgisayara bağlayıp bir program yardımıyla yüklemiştim tekrar eski haline dönmüştü sorundan kurtulmuştum. İlk soruna dönecek olursak, dediğin oyunu bilmiyorum ama ben genel olarak akıcılık anlamında bahsetmiştim ama dediğin oyunu technopattan emin de youtube kanallarında bahsetmişti samsung s23 ün kastığını söylemişti o oyunda demek ki baya ağır bir oyun. Telefon benim değil kardeşime alındı benim olsa hemen indirir denerim senin için. Ama benim testim akıcılık üzerineydi bunu da anlamanın en iyi yolu hill climb racing klasik oyun ünlü. O oyunda inanılmaz belli oluyor telefonların hz kalitesi ağır bir oyun değil ama akıcılık inanılmaz ortaya çıkan bir oyun.Hangi oyunlarda test ettiniz? Ben Genshin Impact gibi ağır oyunlar oynayacağım. Ayrıca Xiaomi ve Poco cihazlarda ilerleyen zamanlarda MIUI güncellemeleriyle beraber performans kaybı yaşandığını söylüyorlar. Hatta bir çok kişi eski MIUI sürümlerine tekrar geri dönüyormuş. Burada sorduğumda ise cihazı kutusundan çıkan sürümle kullanın, güncellemeyin diyorlar. Benim kafam karıştı. Performans düşüşü olmaz umarım.
Geçmiş olsun hocam.POCO F5 Pro 22600 var şu an sitelerde satıcısı direkt Xiaomi Türkiye. Ama zaten bir anlamı kalmadı iadeyi reddettiler. Trendyol'da müşteriyi değil sadece satıcıyı koruyor sürekli satıcıdan yana taraf oluyor ara bulmak için bile uğraşmıyor. THH yolu göründü yine bana klasiğimdir zaten benim THH. THH'den sonra alırım artık. Bu Trendyol ve Hepsiburada zaten hep böyle yapıyor ah benim GittiGidiyor'um hiç böyle yapmazdı müşterisini savunurdu. Ama bizim millete böylesi yarıyor gg gibi Amazon gibi siteler dururken hep bu turuncuları tercih ettikçe bunları şahlandırıp diğerlerini batırıyor sonra da bizim gibiler böyle uğraşıyor.
8100 günlük kullanıcılar için fazlasıyl yeterli, ısınma derdi falan da yok ve dedidğin gibi stabilitesini koruyor throttle falan da yemiyor. 12t'nin biraz kısılmış hali de poco x4 gt.Merhaba hocam, öncelikle geçmiş olsun hakkınızı alırsınız umarım. Xiaomi12T nasıl, iyimi? Bende Poco F5 alacağım ancak stoklarda yoksa 12T almayı düşünüyorum. 7 ay önce Technopat'ın YouTube kanalında 12T'nin inceleme videosu vardı ve oyun performansında, testlerde iyi sonuç vermişti. Özellikle uzun süreli yük altındayken stabilitesini koruyabilen bir işlemciymiş. Sizde hazır almışken sormak istedim.