Üstteki önerileri dinleyin kesinlikle. Tecno markasını sosyal medyada balon gibi şişiriyorlar ama kanma. M34 ya da A25 alın geçin.
Samsung A72 modelini aldım. Sınırsız ekran koruyucu cam kampanyasını da akabinde satın aldım. Telefon 1 sene geçmeden üretimden kalktı, (Telefonu çıktığı vakit satın aldım) kırmızı firma telefonun üretimden kalktığını artık böyle bir hizmetlerinin olmadığını söyledi.
A34 almayı düşünüyordum kutu içeriği sadece şarj kablosu dediler. (Adaptör 1000TL civarı Samsung alırsan bilgin olsun) Bir kaç sene kullandığım Tecno markasına yöneldim. A34 12.000 civarıyken Tecno 10.000 civarıydı. Yanında 1.000 TL'lik kahve makinesi hediye ettiler. Kutu içeriği kulaklık, şarj adaptörü ve kablosu, kaliteli kılıf, kulaklık gibi zengin bir kutuydu. Telefonu hala kullanıyorum 2 seneye dayandı sanırsam. Bir tek kasma görmedim çok memnunum.
Artı ve eksileri kıyaslayacak olursam:
-Samsung'un ekranları genelde daha kaliteli
-Samsung'un kameraları daha iyi oluyor
+Kendi işletim sistemi HiOS çok güzel özelliklere, yapay zeka desteğine sahip ve çok hızlı çalışıyor. Iphone'daki Dynamic Island Iphone'a geldiği gibi HiOS'a da geldi.
+Telefonun hızını muadili Samsung'larla kıyaslamak komik olur. FaceID bile Iphone'dan daha hızlı çalışıyor
Aklıma gelenler bunlar özellikleri daha iyiyse fiyat daha uygunsa Samsung tercih edebilirsiniz. Ama kafanızda "Bu marka ne adı sanı yok çok dandiktir." algısı bulunmaması için böyle bir açıklama yaptım. A72 ile ilgili yaşadığım tecrübeleri dikkate alabilirsiniz, aynı sıkıntıyı çekmenizi istemem.