Tecno Spark 10'a farklı OS kurulabilir mi?

xmatugfg

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel® Core™ i5-2400
GPU: AMD RX 460
RAM: 16 GB DDR3 1333 MHz
SSD: 500 GB Sata | 120 GB Sata
Anakart: Asus H61M-K
Meslek
Yazılım Mühendisi
İyi sosyaller.
Elimde Tecno Spark 10 var ve HiOS gereksiz yavaş çalışıyor.
Bu telefona Custom ROM kurulabilir mi?
Pek anlamıyorum bu işlerden ama oluyorsa rehber ya da video atarsanız sevinirim.

Stock ROM varsa GSI ROM kurulabilir muhtemelende bl kilidini açmak biraz uğtaştırır. Telefonun model koduna göre stock ROM bulup indirin alttaki siteden. Muhtemelen MTK işlemciye sahip, SP Flash Tool kullanarak geri dönmeyi denersiniz.

Stock ROM'da vbmeta.img varsa blank_vbmeta.img yapmamız gerekebilir Magisk ile. Tabii şansımız var ise vbmeta dosyası olmasına rağmen dokunmadan da GSI ROM kurabiliriz.

Stock ROM varsa GSI ROM kurulabilir muhtemelende bl kilidini açmak biraz uğtaştırır. Telefonun model koduna göre stock ROM bulup indirin alttaki siteden. Muhtemelen MTK işlemciye sahip, SP Flash Tool kullanarak geri dönmeyi denersiniz.

Stock ROM'da vbmeta.img varsa blank_vbmeta.img yapmamız gerekebilir Magisk ile. Tabii şansımız var ise vbmeta dosyası olmasına rağmen dokunmadan da GSI ROM kurabiliriz.
Hocam kusura bakmayın dediğim gibi pek anlamıyorum da bahsettiğin şey tam olarak nedir?
Stock Rom dediğin telefonun kendisiyle gelen mi? öyle ise şuan onu kullanıyorum ve GSI Rom önermişsin o nasıldır? Ayrıca Model Tecno Spark 10 KI5Q

Stock ROM dediğin telefonun kendisiyle gelen mi?

Evet. Bu ROM'u indirmeniz gerekiyor:

GSI ROM önermişsin o nasıldır?

Belli bir cihaza odaklanmak yerine her cihazda çalışabilen ROM çeşidi. Treble Info uygulamasını indirip SS atar mısın?

MTK cihazlar ile aram pek iyi değil ama yardım etmeye çalışırım.

Evet. Bu ROM'u indirmeniz gerekiyor:

Belli bir cihaza odaklanmak yerine her cihazda çalışabilen ROM çeşidi. Treble Info uygulamasını indirip SS atar mısın?

MTK cihazlar ile aram pek iyi değil ama yardım etmeye çalışırım.
Çıkan bu hocam
1762794465898.jpeg

@xmatugfg GSI Rom yelpazesi bayağı genişmiş cihazın. ROM önermeden önce bl kilidini açmaya çalışalım. Linux'ta libusb-dev paketi yoksa kurun.

Terminal açıp ADB ve Fastboot dosyalarına chmod +x ile yürütme izni verin. Cihazı bağlayıp şu komutları çalıştırıp çıktıyı paylaşın, erofs veya ext4 yazması gerekiyor.

Kod:
adb shell
cat /proc/mounts

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı