Teğmen ne iş yapar?

talattalha

Decapat
Yer
ANKARA/BARTIN
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP VICTUS 16 R0052NT
RTX 4050
i5-13500H
16GB RAM
Meslek
Öğrenci
Merhaba bir süredir MSÜ hakkında araştırmalar yapıyorum. Kara harp okulundan mezun olan öğrenciler teğmen rütbesi ile göreve başlıyormuş. İnternette pek bir bilgi bulamadım. Teğmen tam olarak ne iş yapar? Yani dağda operasyonda mı olur? Yoksa masa başı bir işi mi vardır? Yoksa bir bölgeyi mi yönetir?

Sınıfına göre değişir. Piyade veya topçu gibi muharip sınıflarda ise ilk görev yerinde (üsteğmen olana kadar) dağlarda olur tabii ki.

Merhaba bir süredir MSÜ hakkında araştırmalar yapıyorum. Kara harp okulundan mezun olan öğrenciler teğmen rütbesi ile göreve başlıyormuş. İnternette pek bir bilgi bulamadım. Teğmen tam olarak ne iş yapar? Yani dağda operasyonda mı olur? Yoksa masa başı bir işi mi vardır? Yoksa bir bölgeyi mi yönetir?
Asker eğitiyon günde 100 defa gizlice küfür yiyon birde öğrencilerden

Sorduğun soru çok genel dostum havacısı var karacısı var denizcisi var daha özel ne merak ettigini sorabilirsin.

Kara harp okulu demıssın kusura bakma sınıfına gore sonrasında hayatın belli olur ya dağ ya masabaşı.

Kara Harp Okulunu okurken ülkenin ihtiyacına göre askeri öğrenciler sınıflara ayrılır, personel, piyade vb. diye birkaç sınıf var. Piyade olursan ki çoğunluğa o denk geliyor dağlarda gezme durumun yükselir.

Keşke dağlar olsa kuzenim Suriye'den çıkmaya çalışıyor.

Dağlardan kasıt o zaten. Allah yardımcısı olsun bu arada.

Sınıfına göre değişir. Piyade veya topçu gibi muharip sınıflarda ise ilk görev yerinde (üsteğmen olana kadar) dağlarda olur tabii ki.

Üsteğmen olunca ne oluyor ki?

Altındaki askerleri eğitiyorsun emir veriyorsun çok kapsamlı bir iş ama kısacası üstlerinden aldığın emri uyguluyorsun.

Yani bir bölüğün komutanı gibi bir şey mi oluyorsun?

Kara harp okulunu okurken ülkenin ihtiyacına göre askeri öğrenciler sınıflara ayrılır, personel, piyade vb. diye birkaç sınıf var. Piyade olursan ki çoğunluğa o denk geliyor dağlarda gezme durumun yükselir.

Dağlardan kasıt o zaten. Allah yardımcısı olsun bu arada.

Bu denk gelme mi yoksa kendin hangi bölümde olacağını seçebiliyor musun? Mesela ben maliye ilgiliyimdir vb.

Üsteğmen olunca ne oluyor ki?

Yani bir bölüğün komutanı gibi bir şey mi oluyorsun?

Bu denk gelme mi yoksa kendin hangi bölümde olacağını seçebiliyor musun? Mesela ben maliye ilgiliyimdir vb.
Genelde 3-4 yılda bir görevlendirme oluyor. Doğu-batı veya kuzey-güney artık hangisi olursa. Batıda bir birliğe eğitmen olarak atayabilirler örneğin.

Dediğim gibi ordunun o dönem neye ihtiyacı varsa ondan daha çok alınır. Sen yine bir tercih yaparsın ama personel tercihi yaparsan çoğu kişi onu yapacağından dolayı denk gelmesi zordur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı