Tehlikeli komutlar

Eki Görüntüle 744977
Bu meme(mim)'in olayını şimdi anlıyorum sanırım.

:D.jpeg

Bu komutu zorla uyguladıktan sonra sistemi geri nasıl çalıştırdınız? Tekrardan mı OS kurdunuz?
Ben sanal sistemi silecektim, kuru kuru sileceğime biraz heyecan arayayım diyerek denemiştim. 😀 Boot edemediğimi gördükten sonra da sildim zaten.

Eğer EFI sisteminiz varsa ve EFI olarak kurduysanız sakın yapmayın!
Hayati EFI değişkenlerinden kastınız EFI Boot yapılandırma dosyalarıysa eğer EFI bölümü ayrı bölüm olarak ayarlandıysa silinmez zaten ama boot edecek bir sistem olmadığı için silinse de silinmese de değişen bir şey olmayacak. BIOS ROM dosyalarıyla ilgili bir endişeniz olduysa o dosyalar da diske kaydedilmez ve işletim sistemleri ROM belleğe müdahale edemez. Anlatmak istediğiniz şeyle ilgili kaynak belirtirseniz iyi olur. Dağıtım değiştireceğim zamanlar /home dizinini yedekledikten sonra UEFI sistemimde her defasında bu komutla sonlandırıyorum ama bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Hayati EFI değişkenlerinden kastınız EFI Boot yapılandırma dosyalarıysa eğer EFI bölümü ayrı bölüm olarak ayarlandıysa silinmez zaten ama boot edecek bir sistem olmadığı için silinse de silinmese de değişen bir şey olmayacak. BIOS ROM dosyalarıyla ilgili bir endişeniz olduysa o dosyalar da diske kaydedilmez ve işletim sistemleri ROM belleğe müdahale edemez. Anlatmak istediğiniz şeyle ilgili kaynak belirtirseniz iyi olur. Dağıtım değiştireceğim zamanlar /home dizinini yedekledikten sonra UEFI sistemimde her defasında bu komutla sonlandırıyorum ama bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.
Unified Extensible Firmware Interface - ArchWiki Şundan bahsediyordum. https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=UEFI-rm-root-directory

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı