Tek başına mobil oyun geliştirmek

Numania

Decapat
Katılım
26 Şubat 2019
Mesajlar
7
Merhaba,
Mobil oyun geliştirmek için okuduklarıma göre en az 2 sene gerekiyor anladığım kadarıyla. (Hiç tecrübem yok)
1)Günde 2 saat çalışarak 2 senede özgün bir oyun geliştirebilecek düzeye gelinir mi acaba?
2)Bireysel olarak yapmak istersem oyunu 1 animasyon ve 1'de ses için render öğrenmem gerekiyor sanırım bu ses ve animasyonla ilgili pek bilgi bulamadım bilgi verir misiniz? Bunları öğrenme süreleri minimum ne kadar sürer? Teşekkürler.
 
Merhaba.

Tam bir süre vermek yanlış olacaktır. Çok daha kısa sürelerde ortaya bir ürün çıkarmak mümkün. Fakat bu tabi size bağlı.

Öncelikle en çok bilinen yanlışlardan biri işin tamamen programlamaya bağlı olduğu. Oyunun grafik tasarımları(2D), var ise karakter ve mekan tasarımları(2D, 3D) için modelleme ve çizim/tasarım programlarına hakim olmanız gerekmekte. İşte ekip olmanın en büyük faydası buralarda ortaya çıkıyor. Ekibin bir üyesi alanında uzman olduğu grafik öğeleri üzerine yoğunlaşırsa hem ortaya daha estetik ve profesyonel işler çıkar hem de zamandan ciddi bir tasarruf olacaktır.

Ses olayı ayrı mesele. Profesyonel sesler için stüdyo ortamında - hatta gerekirse enstürmanların desteğiyle- kaliteli işler koyulması gerekebiliyor. Tabi tüm bu grafik, modelleme ve ses ürünleri için ekip olmasa dahi dışarıdan ücretli yardım alabilir, halihazırda satışta bulunan ürünleri satın alarak kullanabilirsiniz. Buradan kazandığınız zamanı programlama ve algoritma oluşturmaya ayırabilir, oluşturmayı düşündüğünüz oyunun detaylarını artırmakta kullanabilirsiniz.

Oyun yapımı tahmin edildiği kadar basit değil. En zoru ise basit olanı düşünebilmek diyebiliriz. Ciddi bir ekiple oluşturulmuş üst seviye bir oyun çöp olup gidebilirken hiç bir grafik öğesi içermeyen "AA" gibi bir oyun 50 milyon indirme sayısına ulaşıp sahibine milyon dolarlar kazandırabilir. Ya da programlaması 1 saatte halledilebilecek "Flappy Bird" gibi bir oyun günlük 40 bin dolar seviyelerinde gelirlere ulaşabilir. Tabi bunlar extrem örnekler. Kıyas olarak varsaymak çok mantıklı olmayacaktır.

Oyun yapımını öğrenmeye başlamadan önce nasıl bir oyun yapmayı düşünüyorsanız ona kafa yorup eğitimlerdeki bilgilerden ihtiyacınız olanlara öncelik tanıyarak süreci hızlandırabilirsiniz.
 
Yorumlar için teşekkürler kısa sürede 3 cevap gelmiş.
Online oyunlar yapmak istiyorum. kafa topu 2 oyunu gibi veya shadow fight 3 diyebiliriz bu oyunlardaki gibi farklı özellikleri olan birkaç oyun düşüncem var.
1)2d oyunlara yönelmeyi düşünüyorum 3d'den daha basit olduğu kanısındayım okuduklarıma göre.
2)c# ve unity üzerine yoğunlaşmam gerekiyor sanırım biraz öğrenerek de belli olacağına inanıyorum yanlış mı düşünüyorum? Zaten anladığım kadarıyla kabaca 2 seçeneğim var unity veya unreal engine.
3)İlerleyen süreçlerde Grafik modelleme ve sesle ilgili ücretli yardımı hangi platformlardan bulabilirim ?
 
Son düzenleme:
Dostum bu tip konularda çok planlı programlı ve disiplinli biri değilseniz kısa vadeli plan dışında çok plan yapmamanızı tavsiye ederim. 2 yıl sonra düzenli çalışmayla über bir seviyeye de gelebilirsiniz, yerinizde de sayabilirsiniz.

Konuya dönecek olursam başlangıçta oyun bitirmeye bak, gerek tutorial ları takip ederek, gerek de kendin bir şeyler deneyerek. Oyun bitirmek bu noktada önemli çünkü her biten oyun aslında içinde bir oyun geliştirilirken başına gelecek şeyleri sana tane tane öğretiyor. Kod yazarken aldığın hatalar, oyunlara nasıl müzik ve efekt seçeceğin, UI(User Interface) tasarlamanın ve buna göre uygun renklerle grafik arayüzü oluşturmanın bir oyuncuyu kendine nasıl çekebileceği gibi çok fazla tecrübe kazanmana imkan sağlıyor. Seçtiğin oyun motoru ile bol bol vakit geçir, saçma sapan da olsa oyunlar yap, sınırlarını zorla. Belirli bir seviyeye geldikten sonra -sen de farkedeceksin bu seviyeyi- artık oyun geliştirme alanında cidden sivrilmek istediğin kısımları keşfetmeye başlıyorsun. Bu aşamaya gelene kadar bol bol oyun yaratmaya bak. Haydi kolay gelsin bunca yazıdan sonra bir şeylere başlarsın diye ümit ediyorum. İyi forumlar :)
 
Online oyun yapmak çok zaman ister. 1 yılda bile bitmez. Hatta oyun yapmaktan, motorlardan bıkmanıza bile sebep olabilir. İlk 1-2 ay tam gaz ilerlersiniz. Sonraki aylarda hataları düzeltemedikçe, sorunlar büyüdükçe oyun yapma hevesiniz kaçar. Önce tek oyunculu bir oyun yapın, sonra parça parça online oyuna geçin. Önce motoru anlayın. ;)
 
Bir ekip dahilinde çalışmak istersen bu konudan bana ulaşabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı