Tek başına nasıl yazılım öğrenilip gelişilir?

İnternetten ders videoları izleyip önce anlatılanı yapıp ardından kendi yorumlarını ekleyerek kendini geliştirebilirsin.

Python ile başla.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sürekli tekrar etmen ve tekrar ederken yorum katman gerek başlangıçta. Biraz öğrendikten sonra zaten kendin farklı araştırmalara girip farklı şeyler denersin, kafanda planlar canlanır.

İnternetteki forumlarda ve youtube videolarında başlangıç için gereken bir çok şeyi bulabilirsin hocam.

@Nazo_2004 sürekli proje geliştirerek kendini geliştirebilirsin. Var olan programların klonunu yapmaya çalışarak ya da yeni fikirleri deneyerek. Sürekli bir şeyle uğraşarak geliştirirsin yani.

Kendi başıma çalışarak nasıl yazılım öğrenebilirim ve geliştirebilirim?

Ben de kendi başıma çalışıyorum C# başladım bitirdim sayılır. Sonra da Python ile devam edeceğim. İlk önce kolay olanlardan başlaman gerek ki zorlanıp motivasyonun düşmesin. Öğrenmek için Play Store'dan learn C# uygulamasını indirdim. En beğendiğim özelliği code playground sistemi. Telefondan kod yazabiliyorum onun sayesinde. Bir de YouTube'dan öğreniyorum. Sana da tavsiye ederim.
Daha sonra hesap Makinesi, tarayıcı, yılan oyunu gibi basit uygulamalar tasarladım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı