Tek bir işi yapmak mı, birden fazla işi mi yapmak daha mantıklı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
24
Yer
Kars
Örneğin bu iş seslendirmen olmak olabilir veya şarkıcı ya da donanımcı olmak olabilir. Ancak benim asıl merak ettiğim şey, bir insan sadece tek bir işe odaklandığında mı en iyi başarıyı elde edebilir? Mesela Harun Can hem müzisyen, hem de seslendirmen. O adam her ikisini de yapıyor TRT'nin ilk açıldığı zamanlardan beri. Ancak aklımda takılan şey şu, ben şimdi seslendirmen olmak ve müzik işlerine karşı hevesim ve ilgim artmış durumda. Bu da demektir ki ebediyen gaming işini bırakmam gerektiği anlamına mı geliyor? Çünkü seslendirmenlerin pek zamanı olmuyor mesela. Ayrıca Harun Can birden fazla işi yapabiliyorsa, ben de yapabilir miyim? Bu herkes için geçerli mi veya doğru bir şey mi? Görüşlerinizi bekliyorum. Benim 5-6 tane YouTube kanalım var. Her bir kanalımın da amacı farklı hobilere ve işlere yönelik. Teknoloji, Oyun, Seslendirme, Müzik, Piano kanallarım bulunmakta. Yani 5 adet farklı kanallarım var. Seslendirme ve müzik işlerini hobi olarak değil, daha çok ciddi bir iş olarak yapmayı hedefliyorum. Oyun- Teknoloji türü şeyleri ise direk hobi olarak. Sizce mantıklı mı? Çünkü ben şunu fark ettim, yaratıcım bana güzel bir ses ve bir müzik kulağı vermiş. Ben de kendime "Var olan yeteneklerimden neden faydalanmıyorum?" dedim ve ses ile ilgili olan bütün konuları ciddi bir iş olarak yapmaya karar verdim. Ayrıca Harun Can videolarında şöyle diyordu; "İyi bir seslendirmen olmak, öyle kurslara giderek olunmuyor. Onların amacı sizin paranızı sömürmektir. Size çok büyük faydaları olmayabilir. Havalı isimler koyarak ilginizi çekmeye çalışırlar. Gerçek eğitim almak istiyorsanız, Konservatuar'a gidip oyunculuk ve şan eğitimi almalısınız." Bu arada normal konuşma sesim ile Harun Can'ın konuşma sesi ile karşılaştırılınca pek benzerlik duyulmasa bile, ses kullanım tekniklerini yapabildiğim anlarda benzetebiliyorum. Bu da seslendirmeye müsait bir sese sahip olduğum anlamına geliyor. Ancak, oyunculuk eğitimi de önemli. Ayrıca çizgifilm seven, hiperaktif bir insanım. Bu bağlamda Disney çizgifilm seslendirme sektörünün kalıcı bir parçası olmak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de hem edebiyata, hem müzik aletlerine, hem de resim çizmeye merak sardım. Bu birkaç yıldır sürüyor. Edebiyat çok uzun süredir var ancak müzik aletlerine ve resim çizmeye karşı ilgim birkaç yıldır var.

Birden fazlasıyla ilgilenmek bence yanlış bir şey değil. Daha çok eğlence, daha çok heyecan katar işin içine. Kolay kolay sıkılmazsınız ve yıllarınızı verirsiniz. Ama bazı işler gerçekten yetenek istiyor. Ben de şarkı söylemeyi çok isterdim fakat mümkün değil. Sesim gerçekten berbat. Ve sesime uygun 1 tane şarkı bile yok.

Sonuç itibariyle karar sizin. Ama ben hem edebiyata, hem de resim çizmeye ve müzik aletlerine ilgi duyduğum için hepsini bir arada yapmaya çalışıyorum. Bu işi mesleğe dönüştürmek gibi bir isteğim yok, o yüzden profesyonelleşme gibi bir hedefimde yok. Profesyonelleşme ve tam anlamıyla bu işi sanata dökmek isteseydim, muhtemelen müzik aletlerine karşı ilgim son bulurdu. Resim ve edebiyata daha çok yoğunlaşırdım. 3 benim için fazla.

Şu an en çok hangisini seviyorsanız ona yoğunlaşın derim. Hayaliniz neyse onu gerçekleştirmeye bakın. En çok sevdiğiniz hariç, diğerlerini B planına atabilirsiniz.

Zaten bu işler kolay değil. Dediğim gibi yıllarınızı vermeniz gerekli. Eğer işi ilerletecek iseniz profesyonel eğitim de almanız gerekli.

Bu işe isteğiniz varsa, girişimleriniz ve sabrınız da varsa, herkes gibi siz de başarabilirsiniz.
Başarılar...

Peki benim sesim nasıl acaba? Bazı örnekler attım aşağıya yaptığım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu sesle konservatuar'da 4 yıl Şan ve Oyunculuk eğitimi görebilir miyim?

Sesim hakkında görüşleriniz?

Birden fazla işi yapmak daha iyi ama senin durumunda o işlerden biri kesinlikle "ses" konusunda olmamalı! Sesin iyi değil, tam tersine oldukça kötü ve bunu sürekli kulaklarımızı kanatarak kanıtlamaya devam ediyorsun.

Çaldığın enstrümanda geliştir kendini mesela, ya da başka bir enstrümana geç istersen sen bilirsin ama kendi sesinle bu işkenceyi bizlere daha fazla yapma.

Not: @Neşeli Enginar'ın dediği gibi, bir yandan "sadece" enstrümanını geliştirip bir yandan oyun videoları çekebilirsin. Eğitilse bile toparlanamayacağı gün gibi meydanda olan sesinle şarkı söyleme yeter. Hobi olarak gene yap ama video yükleyip gözümüze sokma.

Son düzenleme:
Cidden inanmıyorum! Sesim kötü olamaz ya? Siz gerçek kötü ses duymadınız mı hiç?

Moral bozmak gibi olmasın ama sesiniz gerçekten iyi değil. Baya kötü. 2. işinizi ses sanatçılığı kısmından seçmemenizi öneririm. Baya kötü...
Hadi ama o kadar ön yargı yapmayın bence? Her şarkıda sesim uyumlu olmayabilir? "Bir insanın hayatı iyi bir eğitimle tamamen değişebilir." diye slogan vardı Afgan Resulovun!

Moral bozmak gibi olmasın ama sesiniz gerçekten iyi değil. Baya kötü. 2. işinizi ses sanatçılığı kısmından seçmemenizi öneririm. Baya kötü...
Kusura bakma ama bence çok ön yargılı davranıyorsun yada profesyonel beklenti içerisinde sesimi değerlendiriyorsun. Bazı insanların sesinin geç olgunlaşacağını biliyor muydun bu arada? Ayrıca ses 30 yaşlarına kadar değişim geçiriyormuş şan hocalarının dediğine göre? Sence bir amatör için çizgifilmleri iyi seslendirmiyor muyum? Yani 9-10 yaşlarındaki bir çocuğun "Ben seslendirme yapıyorum." diye video çektiğini düşün ve açtığını düşün. Bu tepkiyi bana değilde, o çocuklara verseydin daha anlamlı olurdu bence. Ayrıca mikrofonum kötü ve biraz sesimi yükselttiğimde mikrofon patlama yapıyor. Ses direnci çöp bir mikrofonum var zaten.

1) Ses aralığımın tamamen olgunlaştığı yaş aralığında değilim.
2) Konservatuar'da Oyunculuk ve Şan eğitimi almadım.
3) Doğduğum günden, bugüne kadar sesimi çok az kullanmış bir insanım çünkü sosyal değilim.
4) Ailevi, hayati koşullardan dolayı çok fazla pratik yapmadım. Sesimi açmadım.

Son düzenleme:
"Sesim seni çok tahrik ediyor mu?"

Bence 4 youtube hesabıyla hayatiniza devam edebilirsiniz size her türlü para kazandıracaktır.

İşin amatör veya ön yargısında değilim. Sadece sesin bana itici ve başarısız geldi. Anlaşılan bu fikri bir tek ben düşünmemişim. Sizin sadece beni hedef gösterme amacınız nedir?

Bazı insanların sesinin geç olgunlaşacağını biliyor muydun bu arada?
Evet bilirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…