Tek çekirdek overclock nedir?

denizdemirpas

Centipat
Arkadaşlar, ben Ryzen 5 5600X kullanıyorum. Her cekirdegi 4.6GHz 1.275 voltajda calıstırıyorum. Boşta 35-50 derece arası gidip geliyor ama merak ettiğim bir şey var. Tek çekirdek overclock nasıl yapılır ve amacı nedir? Benim tüm çekirdeklere yaptığım overclockla farkı nedir? Benim yaptığım Overclock'un bana bir zararı olur mu? Bunları açıklarsanız çok sevinirim.

Sen bütün çekirdeklere OC yapmışsın. Tek çekirdek ise adı üstünde sadece işlemcinin herhangi bir çekirdeğine yapılan OC dir.
Sen yaptığın OC ile daha yüksek performans alacaksın. Aynı zamanda işlemcin daha çok ısınacak.
Soğutucunuz nedir?

Hocam ML240L kullanıyorum
Tamam da ben nasıl tekli çekirdeğe OC yapabileceğimi soruyorum.
Hocam, konuya alakasız ama 4.6 GHz'yi 1.27 ile nasıl tutturdun? Mükemmel bir değer.
Hocam, konuya alakasız ama 4.6 GHz'yi 1.27 ile nasıl tutturdun? Mükemmel bir değer.

Hocam zaten 4.6 Boost clock u bu işlemcinin yani bu değerle tutturmak bu işlemcide normal 3800X kullanırken 1.3 ile 4.45 kullanıyordum mesela.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı