- RAM
- 8 GB
- İşlemci
- i5 2400
Başlığı detaylandırmak gerekirse PSU'm biraz eski 300 watt HP OEM bir PSU kendisi ve wattı düşük olduğu için adamlar ekran kartı için güç kablosu Molex girişi falan koymamışlar sadece uzunluğu ekran kartına yeten birbirine bağlı 2 SATA güç kablosu çıkıyor. Bunu uzun bir süre takmadım ama yeni bir ekran kartı alınca 6 pin güç kablosu ya da Molex girişi olmadığı için sorun yaşıyorum. Aldığım kart Sapphire marka RX 560 75 watt güç istiyor. Bilgisayarcı bana 2 Molex uçlu 6 pin güç kablosu verdi ve SATA'lara dönüştürücü al bunlara tak dedi fakat Molex'lere 6 kablodan 3Ü bir Molex girişine diğeri diğer Molex girişine gidiyor ve sırasıyla sarı-siyah-kırmızı rengindeler 1 pin boş ama internetteki dönüştürücüler sarı-siyah-siyah-kırmızı şeklinde bu yüzdende eğer alırsam kırmızı kablo siyah kabloya denk gelecek kafama takılan 1. konu buydu. 2. konu ise SATA kabloları 12v hattından kaç watt verebilir 2 SATA konnektörü var bende ama birinin kablosu diğerinin ucundan çıkıyor yani PSU'dan çıkan tek SATA kablosundan 2 tane SATA girişi çıkıyor bunlar besleyebilir mi?
Son düzenleyen: Moderatör: