Tek çıkıştan gelen çift SATA güç kablosu 75 Watt GPU için yeterli mi?

Romer23

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
İşlemci
i5 2400
Başlığı detaylandırmak gerekirse PSU'm biraz eski 300 watt HP OEM bir PSU kendisi ve wattı düşük olduğu için adamlar ekran kartı için güç kablosu Molex girişi falan koymamışlar sadece uzunluğu ekran kartına yeten birbirine bağlı 2 SATA güç kablosu çıkıyor. Bunu uzun bir süre takmadım ama yeni bir ekran kartı alınca 6 pin güç kablosu ya da Molex girişi olmadığı için sorun yaşıyorum. Aldığım kart Sapphire marka RX 560 75 watt güç istiyor. Bilgisayarcı bana 2 Molex uçlu 6 pin güç kablosu verdi ve SATA'lara dönüştürücü al bunlara tak dedi fakat Molex'lere 6 kablodan 3Ü bir Molex girişine diğeri diğer Molex girişine gidiyor ve sırasıyla sarı-siyah-kırmızı rengindeler 1 pin boş ama internetteki dönüştürücüler sarı-siyah-siyah-kırmızı şeklinde bu yüzdende eğer alırsam kırmızı kablo siyah kabloya denk gelecek kafama takılan 1. konu buydu. 2. konu ise SATA kabloları 12v hattından kaç watt verebilir 2 SATA konnektörü var bende ama birinin kablosu diğerinin ucundan çıkıyor yani PSU'dan çıkan tek SATA kablosundan 2 tane SATA girişi çıkıyor bunlar besleyebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlığı detaylandırmak gerekirse PSU'm biraz eski 300 watt HP OEM bir PSU kendisi ve wattı düşük olduğu için adamlar ekran kartı için güç kablosu Molex girişi falan koymamışlar sadece uzunluğu ekran kartına yeten birbirine bağlı 2 SATA güç kablosu çıkıyor. Bunu uzun bir süre takmadım ama yeni bir ekran kartı alınca 6 pin güç kablosu ya da Molex girişi olmadığı için sorun yaşıyorum. Aldığım kart Sapphire marka RX 560 75 watt güç istiyor. Bilgisayarcı bana 2 Molex uçlu 6 pin güç kablosu verdi ve SATA'lara dönüştürücü al bunlara tak dedi fakat Molex'lere 6 kablodan 3Ü bir Molex girişine diğeri diğer Molex girişine gidiyor ve sırasıyla sarı-siyah-kırmızı rengindeler 1 pin boş ama internetteki dönüştürücüler sarı-siyah-siyah-kırmızı şeklinde bu yüzdende eğer alırsam kırmızı kablo siyah kabloya denk gelecek kafama takılan 1. konu buydu. 2. konu ise SATA kabloları 12v hattından kaç watt verebilir 2 SATA konnektörü var bende ama birinin kablosu diğerinin ucundan çıkıyor yani PSU'dan çıkan tek SATA kablosundan 2 tane SATA girişi çıkıyor bunlar besleyebilir mi?

Kabloları kaç AWG? Kabloların üzerinde yazar.

Sarı olan 12v, kırmızı olan 5V, turuncu ise 3.3v olur genelde.

Sarı olan 12v, kırmızı olan 5v, turuncu ise 3.3v olur genelde.

Sarı olan 12v, kırmızı olan 5v, turuncu ise 3.3v olur genelde.
Kabloların üzerinde herhangi bir AWG değeri yazmıyor. Alakalı mı bilmiyorum ama PSU'da 2 tane 12v hattı yazıyor şu şekilde:
+12vb 16.0a ve 12VA 12.0a şeklinde yazıyor ayrıca 3.3v 12.0a ve 5.08v 13.0a şeklinde.

Kabloların üzerinde herhangi bir AWG değeri yazmıyor. Alakalı mı bilmiyorum ama PSU'da 2 tane 12v hattı yazıyor şu şekilde:
+12vb 16.0a ve 12VA 12.0a şeklinde yazıyor ayrıca 3.3v 12.0a ve 5.08v 13.0a şeklinde.

V1 V2 yazıyor olabilir mi? Muhtemelen çift kanala sahip bir güç kaynağı elinizdeki. Tek kanal yeterli RX 570 için bu sebeple pek de önemli değil o kısım.

20AWG'dir muhtemelen kabloları. Tek kablo genelde 4 5 amper civarı taşıyor. Üstü riskli. 2 tane Molex yani 2 tane 20AWG 12v ile birlikte 10 amper civarı taşıyabilmesi gerekli. 120W yapıyor, slot ile birlikte de 195W oluyor. Tabii buna güvenlik payıda gerekli. Açıkçası pek önerdiğim bir uygulamada değil. PSU değişimi yapmanız daha mantıklı.

V1 V2 yazıyor olabilir mi? Muhtemelen çift kanala sahip bir güç kaynağı elinizdeki. Tek kanal yeterli RX 570 için bu sebeple pek de önemli değil o kısım.

20AWG'dir muhtemelen kabloları. Tek kablo genelde 4 5 amper civarı taşıyor. Üstü riskli. 2 tane Molex yani 2 tane 20AWG 12v ile birlikte 10 amper civarı taşıyabilmesi gerekli. 120W yapıyor, slot ile birlikte de 195W oluyor. Tabii buna güvenlik payı da gerekli. Açıkçası pek önerdiğim bir uygulamada değil. PSU değişimi yapmanız daha mantıklı.

Bana açıkçası 75 watt verse yetiyor ama en çok kafama takılan konu 1. konu adamın verdiği güç kablosunu dönüştürücüye takınca güç kablosundaki Molex'lerin her birinde 3 pin olduğu ve bir pin boş olduğu için kırmızı kablo siyah kabloya denk geliyor bunu nasıl takacağım ne yapmam lazım? Bu arada şimdi fark ettim adamın verdiği ekran kartı 6 pinli güç kablosundaki Molex uçlarında birinde 15 diğerinde 26 yazıyor ama PSU'dan çıkan SATA kablolarda bir şey yazmıyordu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı