Tek doz aşı ile otobüse PCR testi yaptırmak için binilir mi?

Makaleler
1
Tek doz aşı yaptırdım, otobüse PCR testi yaptırmak için binersem sorun yaşar mıyım?
İki haftaya yakın bir süre önce maalesef ki ilk doz aşımı oldum ve ikinciyi olmak için iki hafta gibi bir sürenin daha geçmesi gerekiyor, diye biliyorum. Yarın, hastaneye PCR testi yaptırmak için gideceğim; çünkü, uçağa binmeden önce -eğer ki tek doz aşı yaptırdıysanız veya hiç yaptırmadıysanız- mutlaka PCR testi yaptırmak gerekiyormuş. Şimdi, ben yarın otobüse binince bir sorun yaşar mıyım? Tek doz aşımı oldum ve "Risk Taşımaz" ibaresine sahibim.
Diyelim ki bir şekilde testi hallettim, uçağa direkt binebilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
@technora
Şehirler arası yolculuk yapacaksanız PCR zorunluluğu var hocam. Ama toplu taşıma için yok, eminim. Olsaydı ülke ayağa kalkardı.
Size ne kadar teşekkür etsem azdır, cevabımı aldım ancak durumu biraz daha detaylı anlatırsam belki işe yarar.
Öncelikle, normal bir şekilde toplu taşıma aracını kullanacağım. Ardından da hastaneye gidip PCR testi olacağım. PCR testini olduktan hemen sonra direkt şehirler arası taşıma yapan bir otobüse, ardından da uçağa bineceğim. Bu yaptıklarımı yapınca bir problem olur mu?

Şehirler arasında var şart toplu taşımada tek tek bakamaz kimse. Burada fotoğraflı karta geçildiğinde bile başkasına ait kart kullanılmayacak dediler ama hiçbir şoförün karta falan baktığı yok.

Şehirler arasında var şart toplu taşımada tek tek bakamaz kimse. Burada fotoğraflı karta geçildiğinde bile başkasına ait kart kullanılmayacak dediler ama hiçbir şoförün karta falan baktığı yok.
Anladım. Yorumunuz için teşekkür ederim, yukarıdaki yorumuma da cevap verirseniz sevinirim...

@technora
Hocam internetten araştırdım:

Artık HES kodlarında, kişilerin hastalığı geçirip geçirmediği ve son 48 saat içerisinde negatif PCR testi olup olmadığı görülebilecek.

Kaynak:

Yani HES kodu ile yolculuk yapabilirsiniz.

@technora
Hocam internetten araştırdım:

Artık HES kodlarında, kişilerin hastalığı geçirip geçirmediği ve son 48 saat içerisinde negatif PCR testi olup olmadığı görülebilecek.

Kaynak:

Yani HES kodu ile yolculuk yapabilirsiniz.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Peki, bu PCR testini yaptırdığım andan itibaren direkt olarak şehirler arası otobüse veya uçağa binebilir miyim?
Covid geçirenler için tek doz yeterli diye biliyorum.
Merhabalar. Bugüne kadar hiç Covid-19 geçirmedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00