Merhabalar. 16 yaşındayım, 2 hafta önce ilk doz BioNTech aşımı oldum. 2. doz aşımı da olacağım fakat şu durumda COVID'e yakalansam tek doz BioNTech hafif atlatmam için yeterli olur mu? Bu soruyu sormamın sebebi okulda COVID vakalarının çıkmaya başlaması.
Merhabalar. 16 yaşındayım, 2 hafta önce ilk doz BioNTech aşımı oldum. 2. doz aşımı da olacağım fakat şu durumda COVID'e yakalansam tek doz BioNTech hafif atlatmam için yeterli olur mu? Bu soruyu sormamın sebebi okulda COVID vakalarının çıkmaya başlaması.
Arkadaşınız isterse 100 doz olsun yine de pozitif olabilir. Aşı, insanları pozitif olmaktan kurtarmıyor. Aşı, insanları pozitif olduklarında hastalığı hafif atlatmalarına yardımcı oluyor.
3 doz da olsan fayda etmiyor. 2 arkadaşım 3 doz aşı oldu hiçbir hastalıkları yoktu, birisi ağır geçirdi diğeri orta derecede. Aşılar faydalı olsaydı zaten sağlık bakanı maske mesafe devam ettirmezlerdi.
3 doz da olsan fayda etmiyor. 2 arkadaşım 3 doz aşı oldu hiçbir hastalıkları yoktu, birisi ağır geçirdi diğeri orta derecede. Aşılar faydalı olsaydı zaten sağlık bakanı maske mesafe devam ettirmezlerdi.
Throughout the COVID-19 pandemic, health care personnel (HCP) have been at high risk for exposure to SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19, through patient interactions and community exposure.
www.cdc.gov
Araştırma okumayı çok bilmiyorum ama anladığıma göre tek dozun %82, iki dozun %94 koruduğunu söylüyor.