Tek Ethernet girişli Access Point'i çoklayıp kablo ile bilgisayara bağlanır mı?

PixelYamp

Attopat
Katılım
7 Nisan 2024
Mesajlar
62
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, ana modem üst katta, alt katta TP-LINK TL-WA901N ACCES POINT kullanıyorum. 1 Adet ethernet girişi var, buraya yukarıdaki modemden gelen kablo giriyor. Ben bu acces pointin ethernet girişini çoklayıp bilgisayarıma ve PS ye ethernet kablosu çekebilir miyim?

IMG_0644.jpeg
 
Merhabalar hocam,
bu access point ile çoklama işlemini yapamazsanız. 2 seçeneğiniz var;
ya direkt bir Router alabilirsiniz, hem Wi-Fi olarak kullanıp hemde ethernetlerinden bilgisayar veya PS'inize dağıtım yapabilirsiniz. Yapmanız gereken şey bu Router'ın WAN portuna modemden gelen kabloyu takıp interneti vermek.
yada; 1 adet çok dandik bir Switch alıp, Access Point - Bilgisayar- PS ve yukarıdan gelen modemin kablosunu buna takmak olacaktır.

sizlere tavsiyem router almanız olacaktır.
 
Hocam aydınlattığın için teşekkür ederim. Buna ihtiyaç duyma sebebim alacağım anakartın wi-fi versiyonunu bulamıyor olmam. Bir ihtimal splitter gibi ufak bir aparat ile bu sorunu çözebilirim diye düşünmüştüm. Muhtemelen PC deki interneti oyun indirmek ve güncelleme yapmak dışında pek kullanmayacağım. 100 TL civarına Ucuz bir wifi alıcı alıp usb ile bilgisayara takmak işimi görür sanırım.

Söylediklerinizden yola çıkarak durumu tekrar değerlendireceğim çok teşekkürler
 

Geri
Yukarı