Tek GTX 1080 ile mining yapmak

onurcancelep

Hectopat
Katılım
30 Ocak 2018
Mesajlar
769
Yer
İstanbul
Merhaba dostlar,
Öncelikle biraz uzun bir yazı oldu umarım bilgili arkadaşlar yanıtlarını esirgemez.
Sistemimi satmayı düşünüyordum. Oyun için 2018 yılında topladım. Vakit ayıramıyorum pek. Şu an satıp satmama konusunda kararsız kalmamım sebebi madencilik.
Birkaç sene öncesine keşfeden arkadaşlar aldı yolunu gidiyor, maşallah. Hayırlı işler herkese. Fakat ben henüz keşfettim madenciliği.
Öyle rig falan yok bende, sadece GTX 1080 ekran kartım var. 3 fanlı OC modeli Gigabyte wind Force olarak geçen. Güzel soğutucu sistemi olan bir kart.
İşte i7-8700K var ki bu sanırım önem arz etmiyor. 16 RAM var, 850W Everest RGB modeli de 3 yıldır beni götüren, 80+ Gold sertifikalı PSU var.
Öncelikli sorum şu;
Sıcaklık... Nasıl sıcaklık 50 60 dereceye sabitlenir bu model ekran kartında? Program mı var?
Ekran kartımı oyun için arada kullanacağım. Tek tük birkaç saat olsa da oynuyorum öyle biraz oyunlarımı... Bu durum nasıl etki eder madenciliğe?
Diğer sorum ise internette sörf, bir şeyler izlemek...
Ekran kartı Full güçte mining yaparken film, video izlemek 2K, 1080p ayarlarda izlemek bir sorun teşkil eder mi?
Yine bir başka konu ise bilgisayarın performans olayı...
Dostlar, benim bu ekran kartı 3 yıldır oyun ve normal kullanım için aktif durumda çalıştı. Günde 3 saat diyelim ortalama. Performansı nasıl etkilenir?
Mining yapınca bozulur mu? Sıkıntı yaşar mıyım? Ne kadar götürür bu kart beni daha? Halen garantisi devam ediyor performans alamıyorum diye değiştirmeyi düşünmüş olsam sizce nasıl olur? Hak yemiş olur muyum? Yapılır mı? Ki bu arada sıcaklığı birkaç sene öncesine göre daha çabuk yükseliyor ve fanlarından sesler ufak rahatsız ediyor oyunlarda. Bunu sebep göstersek nasıl yanıt alırız?
Son sorum ise ne kadar güç harcarım, elektrik tahmini ne kadar gelir ve ne kadar kazanırım?
Bir YouTube videosunda şu bilgileri aldım. Burada silip eklenmesi gereken ayarlar gibi olan yazılar var. Bunlar neyi ifade ediyor? Anladığım kadarıyla emin değilim ama sanki kartı maksimum değerlerde çalıştırmaya yönelik falan mı? Bahsettiğim yazılar şunlar;
Gpu_forcE_64BIT_ptr 0
Gpu_max_heap_sıze 100.
Gpu_use_sync_objects 1
Gpu_max_alloc_percent 100.
Gpu_sıngle_alloc_percent 100.
EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -ewal "wallet adresin" -epsw X -rxboost 1 -eworker "kendi nickin"
Ekstra eklemek istediğiniz önemli şeyler de varsa çekinmeyin paylaşın lütfen. Bilgi paylaşmak güzeldir... Benim canavarın fotoğrafını da bıraktım. :)
şimdiden teşekkürler.

1613258984321.png
 
Bu işi ciddi olarak yapmak istiyorsan tek ekran kartı hem harcadığın güç tüketimini karşılamaz hem de bilgisayarına ciddi şekilde zarar verir. Ciddi soğutma sistemine ve birkaç tane ekran kartına ihtiyacın var. Üstelik Bitcoin çıkarmak gün geçtikçe zorlaşıyor bence bu işe girmek seni zarara uğratabilir.

Mining hakkında bir şey bilmediğiniz çok belli.
 
İhtiyar delikanlı 1080'lere hareket gelsin :) bir faydam dokunduysa ne mutlu. Ben ETH'leri uygun anda beam coin e yatırıyorum. Beam oralarda pek durmaz bence 1.2 dolar epey ucuz :) 27 beklentim var :)

Hocam tekrardan merhaba. Kazançlar mı düştü bana mı öyle geliyor? Günlük 19-20 ₺ kazmaya başladım. İlk günlerde 29₺ civarı kazıyordum.
 
Hocam tekrardan merhaba. Kazançlar mı düştü bana mı öyle geliyor? Günlük 19-20 ₺ kazmaya başladım. İlk günlerde 29₺ civarı kazıyordum.
Merhaba hocam. Doğrudur kazançlar düştü ağın hash gücü günden güne çok hızlı artıyor. Ben ethermine havuzuna geçtim belki binance den daha iyi alırım diye bakalım yarın söylerim ne kazdığını günlük.
24 saatlik kazım sonucunu görsel olarak yükledim binance ile karşılaştırmak için erken sanırım 1 gün ama pek fark yok gibi bilemedim. birkaç gün daha bu havuzda test ederim. ethermine havuzunun eksi yönü 0.01 eht minimum ödemesi var 14 gün yani.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    37 KB · Görüntüleme: 70
Saçma sapan yorumlara aldırmayıp kazmaya başlaman en iyisi. YouTube'da her kartın ideal mining ayarlarına dair videolar var. Ayarları uygula sonra sıcaklık değerleri ve kazım hızını buraya yaz. 1 gün boyunca dene kazancını hesapla elektriğe -100 sayarak tabi. Kalan para seni tatmin ediyorsa devam edersin ya da etmezsin.
 
Elimde Asus GTX 1080 ekran kartı var. Ekran kartına zarar vermeyecek şekilde ve bilgisayarı kasmayacak şekilde günde 10 15 saat civarı kazı yapsam ne kadar getirisi olur acaba? Hesaplama sitelerinden baktım da 300 liraya yakın aylık para gösteriyor bunun 100 lirası elektriğe gidiyormuş.

Ancak benim bilgisayar zaten gün içinde hep açık oluyor. Ekran kartına zarar vermiyorsa eğerr çalışırken iş yapsın gibi bir mantıkla ayda 200 lira bile gelse fena para değil?

Olabilir mi sizce?

20 mh ile kasmadan kazarsam 2.1 dolar veriyormuş binance. 17.5 tl yapıyor. Tabi 24 saatlik kazılırsa. Bu da aylık 525 tl yapar. Elektrik gideri en fazla 100 lira olsa ayda 425 lira getirisi olur. Yanlış mıyım?
 
Son düzenleme:
Konuyu hortlatıyorum ama özür dilerim. İlk defa bu işlere bulaşıyorum. Bu konu rehber niteliğinde oldu, herkese teşekkürler. Asus Rog Strix 1080 ile şuan aktif olarak 21 - 22 MH/S alıyorum ve 127-132 W arasında gidip geliyor. Değerleri yorumlayabilecek var mı?
 
Bu işi ciddi olarak yapmak istiyorsan tek ekran kartı hem harcadığın güç tüketimini karşılamaz hem de bilgisayarına ciddi şekilde zarar verir. Ciddi soğutma sistemine ve birkaç tane ekran kartına ihtiyacın var. Üstelik Bitcoin çıkarmak gün geçtikçe zorlaşıyor bence bu işe girmek seni zarara uğratabilir.
Ekran Görüntüsü 2021-05-16 17:46:17.png

Rekor kırdınız.
 

Geri
Yukarı