Tek Hdd windows mac kurulumu ve dual boot

recepgokturk

Hectopat
Tek HDD'ye hem Mac hem de Windows kurmak istyorum. Açmış olduğunuz konuyu ve boot olayını anlattığınız videonuzu defalarca izledim önce Mac kurup sonra Windows kurmuşsunuz aynısı yaptım ama bu sefer Windows kurulumuna geçemedim NTFS formatladım fakat kurlumum partationunu seçip ileri sekmesi ne izin vermiyor fakat önce Windows kurup sonra Mac kurulumu yapıyorum bu sefer de boot yapınca Mac açılmıyor. Hangi bootloder kullanmalıyım ya da daha açıklayıcı anlatım var mı? Mesela sizin kullandıgınız bootloder bulamadım iAtkos kurmak istemiyorum store'dan satın aldığımı kullanmak istiyorum yardımcı olur musunuz yada iki SSD alıp birisine Windows birisine Mac mı kurayım? 2 tane 128 GB mı tek 256 GB SSD mi daha performanslı olur? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk Mac mav kurdum ve Windows partation fat yaptım. Mac kurulumu bittikten sonra Windows cd takıp Windows için ayırdığım bölümü ntfs formatladım ama ileri düğmesi tıklamıyor yani kuruluma geçmiyor hdd hatalı diyor sanırım. Ama önce Windows sonra Mac çalışıyor. Bu seferde boot yapınca Mac açılmıyor ntfs volüme 1 hatası alıyorum sanırım.

Hayır, Windows 7 kuruyorum. Kuruluma geçince yükselt değil diğer seçenekten giriyorum Windows bölümünü formatlıyorum daha sonra formatladığım bölümü seçip ileri deyip kuruluma geçmek istediğimde ileri butonu tıklanmıyor.

- -GPT Disk Partitioning System

Mac ya da Windows’u önce ya da sonra kurmanın bir önemi var mı? Ve hangi bootloder kullandınız videoda ve nasıl nereye bootladınız. Keşke videoyu biraz uzun tutup tam detayları ile anlatsaydınız emeğinize sağlık yine de

Mac de Disk İzlencesine açın. Windows kurmak istediğiniz diske gelip seçeneklerden ana ön yükleme kaydını ve ms-dos fatı seçip hdd biçimlendirin.
Zaten dediğiniz şekilde yaptım. Recep arkadaş anlatmış nasıl yapıldıgını harfiyen yaptım. Önce Windows sonra Mac kursak ?

Maalesef öyle bir şey mümkün değil. Çünkü Windows Mac'in bootunu bozuyor. Sorun yaşarsınız. Bence tekrar biçimlendirip deneyin. Mesela exfat olarak yapın.
Ben ilk iatkos lar da S3 v2 den (önceki) ilk partisyona windows 7, adından mac kurdum sorun da hiç yaşamadım.Yeni Macosx sürümlerinde olan bir sorun mu?Boot kayıtları durup dururken bozulmaz.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı