Tek HDMI çıkışlı laptopa çift monitör bağlamak

B4RBAROSSA

Centipat
Katılım
25 Mayıs 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Laptopum ASUS ROG STRIX G531GT - BQ067 modeldir. Intel Core i5 9300H işlemci, NVIDIA GTX 1650 ekran kartı içermektedir. 15.6 inçten daha büyük ekran kullanmak istediğim için uzun bir süredir monitör arayışındayım. 2 adet monitör almak istiyorum, birinde pivot özelliği olacak şekilde lakin bilgisayarımda tek HDMI çıkışı mevcut. HDMI çoklayıcılarla aynı görüntüyü iki monitöre verme niyetinde değilim. Başlığı açmamdaki asıl sebep ve soruya doğru kelimeleri yazamadığımdan ya da konu hakkında başlık açılmamış olduğundan hiçbir yerde rastlamadığım bir husus olan USB portundan dönüştürücülerle monitör bağlama hususudur.

USB 3.0 portunu direkt kullanarak görüntü aktarımı yapan monitörlerin varlığını öğrendim. Buna benzer olarak USB 3.0/3.1 portuna Type-C dönüştürücü bağlayıp buna da HDMI dönüştürücüsü bağlamak suretiyle USB portunu ikinci bir HDMI portuna çevirebilir miyiz? Öğrenmek istediğim husus budur. Bunun yanında bazı monitör modellerinde USB-B portu bulunuyor. Bu port görüntü aktarımı için tek başına yeterli olmakta mı yoksa başka bir işlev için mi kullanılmaktadır? Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşinize yarar mı bilmiyorum fakat Type-C ile görüntü alan monitörler mevcut, çift monitör o şekilde kullanabilir misiniz, bu konuda bir fikrim yok.
 
Hocam Type-C'yi HDMI porta çevirebilirsiniz, hiçbir sıkıntı olmaz. USB-B kablosu genellikle yazıcılarda kullanılıyor, görüntü aktarmada kullanılmaz. Zaten USB-B kullanan monitör kalmadı artık. Hepsinde kesinlikle HDMI girişi var.
 

Laptopta hiç Type-C portu yok. O yüzden USB 3.0 USB Type-C dönüştürme işleminin işe yararlığını merak ettim. Kullandığım PC esasında iyi ama ROG serisinin düşük versiyonlarında hem bağlantı portu açısından hem de sağ ve solda fan açıklığı konusunda kısmalara gidilmiş. Tek HDMI portu olması ve ayrıca Display Port olmaması yüzünden yeni arayışlara girdim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı