Tek kablodan 16 pin güç verilir mi?

Benim PSU'dan 1 kablo geliyor ekran kartına güç verecek şekilde ama 6+2 X 8 şeklinde yani toplam 16 yapıyor. Alacağım kartta 16 pinli ikisini taksam yetiyor ama tek kablodan çıktığı için emin olamadım. Bir sürü boşta Molex tipi kablo var PSU'dan çıkan.
Yarın kartı deneyeceğim bir problem olur mu bu kablodan dolayı. Molex dönüştürücüler varmış sanırım ama hemen alma imkanım yok sonra alabilirim.
PSU Frisby 600W 80+ bronz.
Ekran kartı Aorus RX 5700 XT.
Aynı ekran kartı bende var, tam bir canavar, 240 260 wattlara kadar güç çekiyor, denemenizi şiddetle önermem.

Ürünün yorumlarını, incelemelerini okuyabilirsin.

Bak kardeşim PSU yansa bile sadece kendini yakar diğer bileşenlere bir şey olmaz hadi diyelim PSU yandı kendi koruması yok e anakartın ayrı var GPU'nun ayrı koruması var hemen yandı alev topuna döndü PC çöp mu oldu yani en fazla değiştir PSU'nu devam et.

Elime çok geldi bu kablo yüzünden.

Ölü ya da yaralı var mıymış.

Bak kardeşim PSU yansa bile sadece kendini yakar diğer bileşenlere bir şey olmaz hadi diyelim PSU yandı kendi koruması yok e anakartın ayrı var GPU'nun ayrı koruması var hemen yandı alev topuna döndü PC çöp mu oldu yani en fazla değiştir PSU'nu devam et.
Başına gelmediği için bu kadar rahat konuşabiliyorsun. Ben başıma geldiği için sistemi 0 dan dizmek zorunda kaldım. Kasanın yanındaki kulaklığım bile erimişti.

12V kanalından 480W verebiliyor elindeki güç kaynağı. 5700 XT'ler ise modeline göre 250W, modeline göre 300W, modeline göre 275W tüketiyor. Ortalamasını 275W alırsak hem teorik hem pratik olarak yetiyor ancak o güç kaynağını %80'in üzerinde yükte uzun süreler kullanmak epey mantıksız bir hareket olur. İlla kullanacağım diyorsan da ekran kartına Power limit koyup 150W falan çalışmasını sağla ki güç kaynağı olabildiğince az zorlansın.

Hocam onu nasıl koyabilirim, elimde 650W Xigmatek X Power var, Power Spike'larda ekran kartı üzerindeki LED'ler yanıp sönüyor uyarı veriyor, işlem bana lazım.

Tek kablodan verdiğine emin misin 6+8 geliyor 6 pinlik kablo 8'e göre daha uzun.
Ör foto

IMG_20230604_204653.jpg

Ekran kartına takılı olan tek bir kanala bağlı

Ölü ya da yaralı var mıymış.

Yok reis soketi değiştiriyoruz bazen sigortayı yakıyor onu da değiştiriyoruz düzeliyor ama yani gerek yok işi garantiye almak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı