Tek klima ile ev soğur mu?

eco31

Hectopat
Merhaba arkadaşlar evimin planını kabataslak çizmeye çalıştım eve kapı yazdığım yerden giriyoruz ve hol uzun bayağı tam karşıda salon var orası kapalı olacak şekilde olsa 24 bin BTU'luk klimayı klima takılcak yazdığım yere yazılsa evi soğutur mu acaba? Samsung yetkili servisi geldi orayı söyledi ama seni tatmin eder mi ona garanti veremem deyince benim de aklım karıştı. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    37,1 KB · Görüntüleme: 1.958
Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim ev sizin ev kadar büyük fakat çatı kati olduğundan dolayı yatak odasi, tuvalet, banyo dışında duvar yok. Sanayii tipi klima var ve yeterince soğutuyor. Elektrik faturası yüksek geliyor ama :)

Salon ve balkona gideceğini düşünmem ancak 24000BTU çok yüksek bir değer. Evin %50'sinden fazlasını soğutacağını düşünüyorum. Metrekare çok önemli ama kaç metrekare ev?

Salon ve balkona gideceğini düşünmem ancak 24000BTU çok yüksek bir değer. Evin %50'sinden fazlasını soğutacağını düşünüyorum. Metrekare çok önemli ama kaç metrekare ev?
salon kapalı balkon da zaten kapalı olcak mutfak açık olur 135 metrekare ev salon büyük baya ama kullanmadığım için direk kapalı kalcak orası holün tam karşısında
Yaşadığınız şehre göre bile değişir. Soğutmasına soğutur uzun sürer ama elektrik faturası sizi çok üzer.
Gemlikte yaşıyorum nem oranı aşırı fazla. elektrik faturası ne kadar gelir mesela tahmini bi fiyat. çünkü en fazla 2 ay kullanılcak yazın o kadar üzer mi sizce :)

salon kapalı balkon da zaten kapalı olcak mutfak açık olur 135 metrekare ev salon büyük baya ama kullanmadığım için direk kapalı kalcak orası holün tam karşısında

Gemlikte yaşıyorum nem oranı aşırı fazla. elektrik faturası ne kadar gelir mesela tahmini bi fiyat. çünkü en fazla 2 ay kullanılcak yazın o kadar üzer mi sizce :)
O zaman soğutur diye düşünüyorum.

Bizim ev 150 metrekare, salonda 22.000 BTU klima var. 25 derecede mutfak kapısını kapattığımızda bütün ev soğuyor.
Ama ev batı cephesinde olduğu ve Mersin sabahları 35 dereceye kadar çıktığı için sabahları çok efektif olmuyor. Gerçi dereceyi biraz aşağı çeksem sabah da soğutur gibi ama kumandası çalışmıyor :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı