Tek klima ile ev soğur mu?

Hocam şöyle düşündüm. Biri salona diğerini 4 mtrelik koridora nasıl sizce? Ayrıca salonda pencere VAE mutfağa açılıyor bu sayede oraya da gider diye düşünüyorum.

Hocam gelenler 18'lik demişti.

Hocam sizce her noktaya ulaşır mı? Yani her yeri soğutmasa bile kırar mı havayı bu 24lükler?

Anladım hocam. Sanırsam 2 klima mantıklı sonuç verir gibi duruyor o zaman. En azından tek yetmeyecek gibi.

Hocam normalde 3 klimanın yetmesi gerekmiyor mu?
12.000 BTU olduğu için az olabilir. 2 tane 18.000'lik ile aynıya denk geliyor 3 tane 12.000'lik ile değer olarak. Fark olur mu bilmem onu. Bence 2 adet gayet yeterlidir.

Şu an mutfak, 2 oda ve salona 24 BTU klima yetiyor sayılabilir. Salondaki kadar serin olmasa da diğer odalar en azında dışardaki boğucu hava kadar kötü olmuyor. Düşük fanda ve derecesi 27'de falan olduğunu düşünürsek iş görür bir serinlik var. 24binlik bir klima alırsanız en azından sıcakları çekmezsiniz başka bir alternatifte yok sanırım zaten almışken 24 alın diğerleri üzer.

Bu arada evin üst katı teras biraz oradan avantajı var da yan cephede hiç ısı yalıtım yok olsa büyük ihtimal daha serin olurdu.

Hava da 40 derece falan dışarı çıkınca bayılacak gibi hissediyorum :D
Hocam zaten her oda buz gibi olacağını düşünmüyorum. Lakin havayı kırma ihtimali vsr mı? Her oda için tabi

12.000 BTU olduğu için az olabilir. 2 tane 18.000'lik ile aynıya denk geliyor 3 tane 12.000'lik ile değer olarak. Fark olur mu bilmem onu. Bence 2 adet gayet yeterlidir.
2 tane 12 lik yeter mi sizce peki ? Tam anlamıyla ama

Hocam zaten her oda buz gibi olacağını düşünmüyorum. Lakin havayı kırma ihtimali VSR mı? Her oda için tabii.

2 tane 12'lik yeter mi sizce peki? Tam anlamıyla ama.

Hava kırma olayını çözemedim, içerideki nemi düşürür ve kuru bir hava olur diyorsaniz aralıklarla evi havalandırmanız yeterli olur diye düşünüyorum. Bizde evin bahçesi olduğu için dış kapı açılıyor o yüzden hava alıyor arada evin pek kuru olduğunu görmedim. Bazı klimalar da bunun için ayarlama falan da vardır.

Biz klimayı alırken satıcı küçük alırsanız misal 18'lik aynı ortamı soğutmak için daha fazla enerji harcayacağini söylemişti. Bize de mantıklı geldi direkt 24 taktık, orta güçte çalışırken bu ucu ucuna yetiyor.

Eğer tek kurmanız zorunlu olursa kesinlikle 24 alın, 2 tane 18 alırsanız bence daha rahat edersiniz. Fazla soğutursa yapacağınız tek şey klimada ısıyı arttırmak eğer yetmezse de 2 klima çöp olmuş bir anlamı olmamış olur.

Hava kırma olayını çözemedim, içerideki nemi düşürür ve kuru bir hava olur diyorsaniz aralıklarla evi havalandırmanız yeterli olur diye düşünüyorum. Bizde evin bahçesi olduğu için dış kapı açılıyor o yüzden hava alıyor arada evin pek kuru olduğunu görmedim. Bazı klimalar da bunun için ayarlama falan da vardır.

Biz klimayı alırken satıcı küçük alırsanız misal 18'lik aynı ortamı soğutmak için daha fazla enerji harcayacağini söylemişti. Bize de mantıklı geldi direkt 24 taktık, orta güçte çalışırken bu ucu ucuna yetiyor.

Eğer tek kurmanız zorunlu olursa kesinlikle 24 alın, 2 tane 18 alırsanız bence daha rahat edersiniz. Fazla soğutursa yapacağınız tek şey klimada ısıyı arttırmak eğer yetmezse de 2 klima çöp olmuş bir anlamı olmamış olur.
Hocam yorumunuz için teşekkür ederim. 2 18lik çok gelir gibime geliyor hocam. Bakalım keşifçi geliyor perşembeye. Başka çağırdık umarım olur

Arkadaşlar selamlar yardımınıza ihtiyacım var. Aşağıda üstün körü çizdiğim bir kroki var. Evimiz İstanbul/Beylikdüzün'de ne yazık ki güney cephe. Sıcaktan bunaldık artık lakin burada klima.
Kültürü pek yok. Ayrıca her yere motor takılamıyor yasak. Krokide belirttiğim bilgiler mevcut. Şimdi arkadaşlar Daikin'den arkadaşlar geldi. Yeşil yıldızla belirttiğim yere yani koridordaki pencerenin üstüne 18'lik klimanın yeteceğini.

Her yere ulaşabileceğini söyledi. Eviniz küçük dedi. Üfleme salona doğru olacak. Koridor noktasında kapı mevcut değildir. Koridorun birleştiği l noktasında kemer mevcuttur. Önceden kapı vardı sonra kaldırdık orayı. Balkon yok. Balkon ile mutfağı birleştirdik. Siz ne dersiniz arkadaşlar. 2 klimamı yoksa gerçekten de tek yeter mi?

24 binlik alırsan çok rahat yeter gibi duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı