Tek monitör, klavye, mouse ile hem MacBook'u hem de PC kullanmak

Bütçe
10000

AtaSRN

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
13-inch, 2019 Macbook Pro
Meslek
Öğrenci
maxresdefault.jpg

Merhaba, tasarım için kullandığım MacBook Pro ve arada CS2 oynadığım bir bilgisayarım var. Bu iki cihazı aynı klavye, mouse ve aynı monitörde kullanmak istiyorum.
Bunun için MSI Modern MD272XP modelini aldım Type-C ile MacBook'u bağlayacaktım hem görüntü, hem de şarj, DP ile PC'yi bağlayacaktım fakat mönitor 100Hz olmasına rağmen piksel sorunu vardı servise gitti ve para iadesi aldım. Şimdi Xiaomi Mi Curved 34inç monitörü almayı düşünüyorum ama Type-C girişi yok. KVM Switch gibi bir şey alıp hem MacBook'u tek kabloyla monitor ve klavye mouse işini halledebilir miyim? KVM Switch 144Hz destekler mi? İstediğimi yapmak için nasıl bir yol izleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörde nasıl yaparsın bilmiyorum ama Logitech’in Pebble 2 klavye ve mouseları örneğin 3 cihaza kadar destekliyor. Tek tuşla Mac’e tek tuşla da Windows’a geçiş yapabilirsin klavye, mouse olarak.

Eki Görüntüle 2045060

Merhaba, tasarım için kullandığım MacBook Pro ve arada CS2 oynadığım bir bilgisayarım var. Bu iki cihazı aynı klavye, mouse ve aynı monitörde kullanmak istiyorum.
Bunun için MSI Modern MD272XP modelini aldım Type-C ile MacBook'u bağlayacaktım hem görüntü, hem de şarj, DP ile PC'yi bağlayacaktım fakat mönitor 100Hz olmasına rağmen piksel sorunu vardı servise gitti ve para iadesi aldım. Şimdi Xiaomi Mi Curved 34inç monitörü almayı düşünüyorum ama Type-C girişi yok. KVM Switch gibi bir şey alıp hem MacBook'u tek kabloyla monitor ve klavye mouse işini halledebilir miyim? KVM Switch 144Hz destekler mi? İstediğimi yapmak için nasıl bir yol izleyebilirim?

Olay tamamen monitörle bitiyor. Switch tam performans olmayabilir hatta stabil çalışmayabilir.
En temizi bu istediğiniz olayı destekleyen Picture by Picture bir monitör almak.
Mesela:

Loginin bazı klavye mauselarında olan bir özellik var, mx meys mini ve mx master 3 kullanıyorum. Cihazlar arasında geçiş ve hatta kopyala yapıştır çok kolay. Örneğin sanki tek cihaza çift monitör bağlamış gibi mause'u ekranın en sağına getirince otomatik 2. sağdaki monitöre geçiyor. Klavye mause kısmını bu şekilde çözebilirsin.

Olay tamamen monitörle bitiyor. Switch tam performans olmayabilir hatta stabil çalışmayabilir.
En temizi bu istediğiniz olayı destekleyen Picture by Picture bir monitör almak.
Mesela:
Monitör konusunda çok bir bütçem yok max 10.000tl civarı. Aynı zamanda cs2 de oynadığım için oyun için de uygun bir monitör olması gerekiyor. Şöyle bir KVM switch Xiaomi 34 curved monitörü alsam istediğim şekilde kullanabilir miyim? Macbook'u usb b ve hdmi ile halletsem? Biraz kablo karmaşası olacak ama olsun.

Hocam ben vga'lı bi kwm switch kullanıyorum. kwm switchde istediğin HZ değerini yakalaman zor, olanlarda 2 bin TL'den aşağı olmaz ve port zenginliği de yok kwmlerin. Ayrıca inanılmaz bi kablo kargaşası oluyo. sana tavsiyem bütçenin biraz daha üstüne çıkarak kwm ve picture and picture özellikli bi monitor alman.

Hocam ben vga'lı bi kwm switch kullanıyorum. kwm switchde istediğin HZ değerini yakalaman zor, olanlarda 2 bin TL'den aşağı olmaz ve port zenginliği de yok kwmlerin. Ayrıca inanılmaz bi kablo kargaşası oluyo. sana tavsiyem bütçenin biraz daha üstüne çıkarak kwm ve picture and picture özellikli bi monitor alman.
Bu monitör dediğiniz gibi sanırım ama 100hz kafamı karıştırıyor bir tık. cs2 gibi rekabetçi oyunlar için yeterli olur mu acaba?

MacOS'ta integer scaling sıkıntısı var, monitör uyumlu olmazsa görüntü bulanık olduğu gibi devamlı işlemci de yiyor. Şu 5K 6K monitörlerden gerekiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Size hem pbp hem de KVM Switch'li model lazım. Eğer 2K isterseniz MSI 32inch bir modeli var veya Philips'in 27 inch modeli var. Epey üzerinden dediğim filtreleri uygularsanız daha uyguna model var mı yok mu bulabilirsiniz?

Hatta “mouse without borders” uygulamasını kurduğunuzda ortadaki duvarda silinir ve daha efsane olur :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı