Tek ölü piksel düzeltilebilir mi?

  • Konuyu başlatan 3522
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 2B
Hocam kararınızı çoktan vermişsiniz saygı duymak düşer bana. Ama kararınızı doğru bulmuyorum. Ürün aldığınız anda test edip sorun olursa geri iade etmek her zaman faydalıdır. İlerleyen vakitlerde başka bir sorunla karşılaşmayacağınız ne durumda? Arızalı bir ürün ile ne kadar dayanırsınız bilmiyorum ama sağlık olsun.

Bildiniğiniz basma işlemi hocam. Hafif ama etkili olacak şekilde basıyorsunuz 1-2 sn sonra bırakıyorsunuz
Saçma saçma konuşmayın ölü pikselli monitör arızalı monitör değildir
 
Son düzenleme:
Hocam siz bunu bir yerden mi ögrendiniz, yoksa kendiniz mi denediniz? Nasıl yaptığınızı da anlatır mısınız? Başıma gelirse deneyeyim.
Valla galiba redditte görmüştüm. msi mag 272c monitörüm vardı.
Dedim bir kere bakayım bi,baktım ölü piksel çıktı.
Ölü piksel çıkınca bayağı bir açık tuttum bilgisayarı panelin ısınmasını sağladım 2-3 saat 165 hzde oyun oynadım.
Isınan paneli,monitörümü kapattım ve 2-3 kere silgiyle bastırdım hocam.Normal kağıttan yazıyı siler gibi silgiyle çok fazla bastırmadan ince ince pütürleri döküldü .
Ve sonuç olarak ölü piksel yok olmuştu :D
 
Ölü piksel düzeltilemez, o denilen stuck pixel'dir.
 
Bende yeni monitör aldım, 1 tane ölü piksel çıktı değişim iade ile uğraşmadım. Birkaç uygulama denedim geçmedi. Gözüne takılmıyorsa bir sorun olmaz bence. Ben umursamıyorum zaten göremiyorum bile. Silgi ile bende deneyeyim belki geçer :D
Monitörünüz nedir bende yeni monitör aldım ve aynı durumdayım.
 
Bu ölü piksel muhabbeti monitörlerde lanet bir şey. Neredeyse tüm monitörlerde var. Samsung curved monitörümü aldıktan 2 ay sonra sol alt tarafta 1 ölü piksel çıktı. Hiç uğraşmadım garanti falan. O şekilde kullanıyorum. Yayılma durumu falan yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı