Tek pc üzerinden 60 pc' nin çalışması!

Ürününün internette açıklaması var. USB bellek üzerinden işletim sistemi kullanan mini pc sanırım.

Yinede piyasada ki güncel oyunları çalıştırabileceğini düşünmüyorum. Sadece ofis bilgisayarları için kullanışlı olabilir.

"ThinClientlar üzerindeki Flash Bellek sayesinde Linux, Windows CE veya Windows XP kerneli taşıyan, RDP ve ICA iletişim kurallarını kullanarak Microsoft Windows 2000&2003 Server, IBM AS/400 vb. gibi ana sistemlere bağlantı kuran sistemlerdir. RDP ve ICA iletişim kuralı sayesinde işletim sisteminin ekranı Thinclient kullanıcısı önüne gelir. Bütün uygulamalar ana bilgisayar (server) üzerinde çalışmakta olup sadece ekran, klavye ve yazıcı bilgileri thinclient üzerine taşınır. Bu sayede bilgiler ana bilgisayar üzerinde tutulduğundan veri kaybı riski ortadan kalkar. Oluşacak elektrik kesintilerinde kullanıcılar uygulamalarına kaldıkları yerden devam ederler.

İşletmenizde yazılım giderlerini, donanım ürünleri giderlerini, yönetim giderlerini, eğitim giderlerini en aza indireceğiniz gibi, bakım onarım giderlerine yapılacak ödemelerden, daha çok BT Uzmanı personeli çalıştırmaktan da sizi kurtaracaktır. Daha az personelle büyük bir ağı yönetebileceksiniz. Terminallerinizdeki oluşan arızalardan, sistem çökmelerinden, personellerin sistemleri karıştırarak yol açtıkları hatalardan kurtulacaksınız. Bir PC nin 10 katı daha küçük bir alanı kapladığından yer sorunu da çekmeyeceksiniz. Fuzuli donanım alımından kurtulacaksınız. Terminaller için ödediğiniz işletim sistemlerine ödeme yapmaktan kurtulacaksınız. Donanım terfilerinden (RAM, HDD, vb gibi) kurtulacaksınız. Çünkü ThinClient size ana bilgisayar performansında çalışma imkanı verecek ve hiçbir zaman atıl duruma düşmeyecek ana bilgisayarınız değişse de yeni ana bilgisayarın sunmuş olduğu hizmetlerden faydalanacaktır."
 
Arkadaşınız "Aptal kasa" denen sistemi kuracak galiba. Ana makine yeterince iyi olursa sistem çalışır.
Tamamen sunucu mantığı işlemler sunucuda yapılıp size monitör ile iletilecek.
İmkansız değil.

Sunucudaki ekran kartı diger bileşenler aynı anda 60 istemcinin ışlemini sunucu üzerindeki donanımla nasıl yapacak? Devasa bir sunucu lazım her istemci içın ayrı ekran kartı donanım vs. Bir bir oyunu gtx 980 de mesela shadow of mordor gpu nun anasını aglatıyor. Bu gpu nasıl 60 ekranın islemini yapacak. Birininki zoraki yaparken beni takiĺdigim nokta iste bu sadece gpu degil cpu ve ramler ıcınde ayni durum söz konusu.


Evet arkadas kendisi burayi referans aliyor diger bir kac yerde daha deginilmiş bu konuya dogrulugu nedir bunun.
 
Son düzenleme:
Sunucudaki ekran kartı diger bileşenler aynı anda 60 istemcinin ışlemini sunucu üzerindeki donanımla nasıl yapacak devasa bir sunucu lazım her istemci içın ayrı ekran kartı donanım vs. Bir bir oyunu gtx 980 de mesela shadow of mordor gpu nun anasını ahlatıyor bu gpu nasıl 60 ekranın islemini yapacak birininki zoraki yaparken beni takiĺdigim nokta iste bu sadece gpu degli cpu ve ramler ıcınde ayni durum söz konusu.
İlk önce cümlelerin yada senin durumunda cümlende nokta kullanmalısın.
Bu tür bir sistemde Shadow of Mordor oynayan/oynatan arkadaşlar sistemden çok şey bekliyor demektir.
Ram ve cpu ihtiyacını karşılayacak sunucu ana kartları mevcut.
 
İlk önce cümlelerin yada senin durumunda cümlende nokta kullanmalısın.
Bu tür bir sistemde Shadow of Mordor oynayan/oynatan arkadaşlar sistemden çok şey bekliyor demektir.
Ram ve cpu ihtiyacını karşılayacak sunucu ana kartları mevcut.

Noktalama işaretleri için kusura bakma tabletten yazdım onu. Bir ikincisi Güncel oyunları nasıl oynatacak okadar oyun için ram alanı vs. Shadow Of Mordor'u misal gösterdim. Bu işin oluru olmazı varmı? Oluyorsa nasıl bişey bu? Bunu soruyorum ben.
 
Ama dikkat edin oyun oynuyorum demiyor. Bunlar büyük ihtimalle farklı bir amaç için kullanılan PC'ler. Çünkü 30 monitör hd çözünürlükte bile açsa oyunu kaldıracak ekran kartı yok henüz.
 
Shadow Of Mordor' gibi oyunları masalara kuracak nadir kafeler var. Büyük ihtimalle Metin2, knight online, Lol, dota oynarlar bunları karşılar. İyi bir ana sistem olursa.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı