Tek RAM ile Görüntü Alma Problemi

thecrazycup

Decapat
Sistemde 2x8 GB 2133MHz RAM var. Bugün bilgisayarı söküp temizletip tekrar taktım. RAM'lere dokunmadım. Şu an 8GB RAM ile çalışıyor. 16GB yapınca ekrana görüntü gelmiyor. Sadece fanlar çalışıyor. RAM'leri değiştirip denedim RAM'lerin ikisi de çalışıyor. Nedeni ne olabilir?

İşlemci : Intel i7 6700
Anakart : Asus H110M-D
RAM : 16GB 2133 MHz marka bilinmiyor.
Ekran kartı : Aorus RTX 2060 6GB

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler sıkıntılı parçalar. En ufuk bir yanlış elektrik akışından veya yanlış akımdan kısa devre yapabiliyorlar. RAM'lerden biri bozulmuş olabilir. Bende böyle bir sorun yaşıyorum arada fakat şöyle çözüyorum; İlk önce 2 RAM slotunuda doldurup çalıştırıyorum bilgisayarı, sonra açılmayınca kapatıyorum ve RAM'lerden birini çıkartıp deniyorum. Açılınca bilgisayarı tekrar kapatıyorum ve çıkardığım RAM'i yeniden takıyorum. Umarım senin de sorununu çözer.

İşlemci soğutucusunu çok sıkmış olabilirsiniz. Tekrar söküp eşit miktarda güç uygulayarak ve çapraz olarak sıkmayı deneyin.
Soğutucunun vidası bi yere kadar sıkılıyor. Aşırı sıkma gibi bi durum olamaz.
Diğer slotu denedim çalışmadı. Sorun slotta yarın bilgisayarcıya gidip göstericem.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı