Tabii ki var hocam zaten ben hem o.c. daha rahat yapıldığı için hemde uyurken elektrik vs giderse sistem tekrar açılıp kaldığı yerden devam etsin diye HiveOs kullanıyorum. SSD üzerinde windows 10 yüklü ve HiveOs 8 GB bir flash diske yüklü. Boot ayarlarında 1. sırada usb flash seçili bu sebepten bilgisayar flash takılı olduğu sürece HiveOs'dan kendisini boot ediyor. Asus model anakartımın Bios ayarlarında " Power Management " kısmındaki " always on " kısmıda seçili olduğu için kapat emrini ben vermediğim sürece elektrik vs. gitse dahi cihaz sürekli kendini açıyor. Zaten HiveOs çok güzel bir mobil yazılım yapmış bu sebepten sadece kasanızın elektrik ve internet kablosunun bağlı olması yeterli (ekran, klavye, mosue, kulaklık vs. gerekmiyor) telefondan herşeyini yönetebiliyorsunuz. Şuanda anlık olarak eth miningden Rx 5600xt kartımla 43 mh alıyorum ve kartımın harcadığı watt sadece 83.
Aynı zamanda işlemci mining de yapıyorum aylık ortalama 100-200 ₺ arası getirisi oluyor. Kısaca elektrik paramı işlemci mining çıkarıyor üzerine bana 50-100 ₺ arası para kalıyor eth üzerinden kazandığım paranın tamamı kesintiye uğramadan cebime giriyor.
Not: HiveOs yazılımına gerekli bilgileri girerseniz kaç watt elektrik harcadığınızı saatlik, günlük, haftalık, aylık olarak her saniye görebiliyorsunuz.