Tek SIM ile iki cihaz kullanılabilir mi?

Yer
Istanbul
İyi Sosyaller.
Bir tane SIM kart ile iki cihaz kullanılabilir mi?
Cihazlarımdan bir tanesini normal günlük kullanım için kullanacağım. Bir tanesini ise navigasyon vb. araç yazılımları için kullanacağım.
İnternet paylaşımı konusunda ana cihazın batarya performansı etkileneceği için bir SIM kart ile iki cihazı kullanma fikri geldi aklıma.
Cihazlardan bir tanesi eSIM destekliyor diğeri desteklemiyor.
Operatör olarak Turkcell Kurumsal kullanıyorum.

Şöyle bir şey yapabilirsiniz, sim kartı takılı telefondan diğer telefona aramaları yönlendirirsiniz. Böylece ana cihazınızın şarjı bitmez bu konuda.

Fakat bunun eksikleri var. Sim kartı takılı telefon kapalıyken aramalar yönlendiriliyor mu bilmiyorum,
İki telefonda değil sadece bir telefonda hat olmuş oluyor.

Ben bunu 2 telefonum olduğu zaman çift hat kullanırken yapmıştım. Yani bunun hat olmayan bir cihazda çalışır durumda mı olduğunu bilmiyorum.

Dediğimi yapıp test edebilirsiniz isterseniz.

Şöyle bir şey yapabilirsiniz, SIM kartı takılı telefondan diğer telefona aramaları yönlendirirsiniz. Böylece ana cihazınızın şarjı bitmez bu konuda.

Fakat bunun eksikleri var. SIM kartı takılı telefon kapalıyken aramalar yönlendiriliyor mu bilmiyorum,
İki telefonda değil sadece bir telefonda hat olmuş oluyor.

Ben bunu 2 telefonum olduğu zaman çift hat kullanırken yapmıştım. Yani bunun hat olmayan bir cihazda çalışır durumda mı olduğunu bilmiyorum.

Dediğimi yapıp test edebilirsiniz isterseniz.

Çağrı cevaplamaktan ziyade sadece internet kullanımı lazım bana.
Navigasyon ve Spotify kullanacağım. İnternet paylaşsam bu sefer ana cihazın bataryası düşecek.

İkiz SIM dediğimiz uygulama ile bahsettiğiniz durumu gerçekleştirmek mümkün. İki SIM karta aynı anda tek bir hat tanımlanıyor. Bu şekilde tek bir cep telefonu numarası ile 2 cihazı kullanabiliyorsunuz. Yalnız sorun şu ki, cihazların ikisi aynı anda şebekeye bağlanamaz. Birisi kapalı olmak durumunda.

(Turkcell Kuzey Kıbrıs yazdığına aldırmayın, Türkiye'de de var bu hizmet.)

th.jpg

Ya da ben bununla uğraşmam derseniz araç için farklı bir hat almaktan başka bir şansınız yok gibi duruyor. Bunun için yeter derseniz Teknosacell'deki 25 TL'ye 1GB'lik faturalı "Tekno Kids" tarifesine, 1GB yetmez derseniz 35TL'ye 6GB'lik Vestelcell tarifelerini inceleyebilirsiniz. Ya da BIMCell gibi faturasız bir hattı tercih edip kullanım yapacağınız zaman kafanıza göre paket alımı yapabilirsiniz. Saydığım 3 operatör de Türk Telekom altyapısı kullanır ve TT'nin çektiği yer yerde de çekerler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı