Çözüldü Tek slot 16 GB RAM sorun çıkartır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Riasu

Centipat
Dostlar merhaba, geçenlerde yeni bir bilgisayar aldım hazır sistem olarak, 16 GB RAM yazdığı için çok kontrol etmedim. Birkaç dakika önce meraktan sistem özelliklerini okurken bellek düzeninde 1 X 16 yazdığını fark ettim. İleri ki vakitlerde elime para geçtiği zaman bir tane daha 16 GB alıp 32 GB yapmayı planlıyorum. Ama bu süre sarfında bilgisayarın performansında ya da işleyişinde ciddi bir problem olur mu?

Çözüm
Hocam açıkçası şu ankime inanmalıyım bilmiyorum. Bir taraf problem olmaz diyor bir taraf çok büyük bir fark oluyor diyor açıkçası ben öyle inanılmaz bir fark olacağını düşünmüyorum tabii ki 2x8 daha iyidir onda hemfikirim.

@Riasu Çünkü dual channel olarak çalışır. Sizin RAM'iniz şu an Single channel. Bende de tek 16 GB RAM var, bir sıkıntı yaşamadım 5 yıldır sadece bir tane daha 16 takarsanız performans artışı olur ama çok aşırı da değil. 10 FPS civarı falan diye biliyorum. Özet bu.
Dostlar merhaba, geçenlerde yeni bir bilgisayar aldım hazır sistem olarak, 16 GB RAM yazdığı için çok kontrol etmedim. Birkaç dakika önce meraktan sistem özelliklerini okurken bellek düzeninde 1 X 16 yazdığını fark ettim. İleri ki vakitlerde elime para geçtiği zaman bir tane daha 16 GB alıp 32 GB yapmayı planlıyorum. Ama bu süre sarfında bilgisayarın performansında ya da işleyişinde ciddi bir problem olur mu?

DDR4 ise Dual channel olsa daha iyi olurdu DDR5 ise bir şey olmaz.

@Riasu sıkıntı olmaz ama bir tane daha 16 taktığın zaman illaki performans artacaktır.

Her hangi bir sıkıntı çıkartmaz ama her zaman çift daha iyidir. Yine de işleyişte bi problem olmaz.

Peki şu anki hali ile inanılmaz bir uçurum olur mu, ve bir tane daha 16 takacağım vakit aynı marka mı olması gerekiyor yoksa farklı olabilir mi?

Aynı olursa daha iyi olur farklı markalar ile uyumsuzluk oluşabiliyor uçurum kadar fark olmasa da DDR4 olduğu için illaki bir performans farkı olacaktır.

Peki şu anki hali ile inanılmaz bir uçurum olur mu, ve bir tane daha 16 takacağım vakit aynı marka mı olması gerekiyor yoksa farklı olabilir mi?

Hocam aynı marka olması hakkında detaylı bilgiye vakıf değilim ancak gözle görülür bir farkı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı