Çözüldü Tek slot 16 GB RAM sorun çıkartır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Riasu

Centipat
Dostlar merhaba, geçenlerde yeni bir bilgisayar aldım hazır sistem olarak, 16 GB RAM yazdığı için çok kontrol etmedim. Birkaç dakika önce meraktan sistem özelliklerini okurken bellek düzeninde 1 X 16 yazdığını fark ettim. İleri ki vakitlerde elime para geçtiği zaman bir tane daha 16 GB alıp 32 GB yapmayı planlıyorum. Ama bu süre sarfında bilgisayarın performansında ya da işleyişinde ciddi bir problem olur mu?

Çözüm
Hocam açıkçası şu ankime inanmalıyım bilmiyorum. Bir taraf problem olmaz diyor bir taraf çok büyük bir fark oluyor diyor açıkçası ben öyle inanılmaz bir fark olacağını düşünmüyorum tabii ki 2x8 daha iyidir onda hemfikirim.

@Riasu Çünkü dual channel olarak çalışır. Sizin RAM'iniz şu an Single channel. Bende de tek 16 GB RAM var, bir sıkıntı yaşamadım 5 yıldır sadece bir tane daha 16 takarsanız performans artışı olur ama çok aşırı da değil. 10 FPS civarı falan diye biliyorum. Özet bu.
Hocam aynı marka olması hakkında detaylı bilgiye vakıf değilim ancak gözle görülür bir farkı olur.

Hocam açıkçası şuan kime inanmalıyım bilmiyorum. Bir taraf problem olmaz diyor bir taraf çok büyük bir fark oluyor diyor açıkçası ben öyle inanılmaz bir fark olacağını düşünmüyorum tabii ki 2x8 daha iyidir onda hemfikirim.

Hocam açıkçası şu ankime inanmalıyım bilmiyorum. Bir taraf problem olmaz diyor bir taraf çok büyük bir fark oluyor diyor açıkçası ben öyle inanılmaz bir fark olacağını düşünmüyorum tabii ki 2x8 daha iyidir onda hemfikirim.

@Riasu Çünkü dual channel olarak çalışır. Sizin RAM'iniz şu an Single channel. Bende de tek 16 GB RAM var, bir sıkıntı yaşamadım 5 yıldır sadece bir tane daha 16 takarsanız performans artışı olur ama çok aşırı da değil. 10 FPS civarı falan diye biliyorum. Özet bu.

Çözüm
@Riasu çünkü Dual channel olarak çalışır. Sizin RAM'iniz şu an Single channel. Bende de tek 16 GB RAM var, bir sıkıntı yaşamadım 5 yıldır sadece bir tane daha 16 takarsanız performans artışı olur ama çok aşırı da değil. 10 FPS civarı falan diye biliyorum. Özet bu.

Hocam çok teşekkür ederim gerçekten tam sorduğum ve merak ettiğim şeyin cevabını verdin.

Aynı fikirdeyim dual channel her zaman daha iyidir single'a göre gözle görülür bir fark olur ama bu fark uçurum olmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı